Σάββατο, 12 Ιανουάριος 2019 12:30

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Επιστροφή στη δράση με αμφίρροπα παιχνίδια

Γράφτηκε από τον

Στο γήπεδο της Σπερχογείας θα γίνει σήμερα η πρώτη σέντρα για το 2019 στην Α’ τοπική.

Η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Α.Ο. Διαβολιτσίου, στο μοναδικό ματς του Σαββάτου. Θα ακολουθήσουν την Κυριακή τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής, που αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς μεσολάβησε διακοπή τριών εβδομάδων. Ως εκ τούτου είναι άγνωστο πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες.

Οπως και να ‘χει, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αμφίρροπα παιχνίδια τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά.

Ο δεύτερος της βαθμολογίας Απόλλωνας θα αναμετρηθεί με την ανεβασμένη Ομόνοια στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”, ενώ η Εράνη και ο Τσικλητήρας που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα αγωνίζονται εντός έδρας. Οι Φιλιατρινοί με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και η ομάδα της Πύλου με την Ανδρούσα.

Στο Μελιγαλά, ο τοπικός Εθνικός θα φιλοξενήσει την Κυπαρισσία, με την οποία έχουν ένα βαθμό διαφορά.

Στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας θα παίξει με τον ισόβαθμο του Πανθουριακό και στη Μεσσήνη ο Ολυμπιακός Ανάληψης με την Α.Ε. Μάνης σ’ ένα σημαντικό ματς για την παραμονή. Η Α.Ε. Αβίας, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί.

Σήμερα τα βλέμματα στρέφονται στη Σπερχογεία, με τους “ταύρους” να θέλουν να βάλουν δύσκολα στον ΑΟΔ, που έχει αποσπαστεί 4 βαθμούς από τον Απόλλωνα και 5 από την Εράνη. Με νίκη οι φιλοξενούμενοι θα κατακτήσουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου.

Το Διαβολίτσι μετρά 4 σερί νίκες, ενώ οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα με τον Απόλλωνα και είναι στη μέση της βαθμολογίας.

Ο Απόλλωνας είναι αήττητος, αλλά πληρώνει τις πολλές ισοπαλίες και βρίσκεται στο -4 από την κορυφή. Κάτι που σημαίνει ότι η νίκη κόντρα στην Ομόνοια είναι μονόδρομος.

Η Ομόνοια βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, προχώρησε σε εφτά μεταγραφές και θα αγωνιστεί με καλή ψυχολογία για βαθμούς ή βαθμό.

Στα Φιλιατρά η Εράνη έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο απέναντι στον Ολυμπιακό Καλαμάτας, που παλεύει όμως όλα τα παιχνίδια και τιμωρεί όποιον τον υποτιμήσει. Οι γηπεδούχοι μετρούν δύο σερί νίκες και οι “ερυθρόλευκοι” έρχονται από το πρώτο τρίποντο εντός αγωνιστικού χώρου με την Ανάληψη.

Ο Τσικλητήρας θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στο Διαβολίτσι, αλλά η Ανδρούσα είναι αποφασισμένη για το δεύτερο σερί διπλό μετά από αυτό με τη Μάνη ώστε να μπει στην πρώτη τετράδα.

Στο Μελιγαλά, θα αναμετρηθούν δύο ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ο Εθνικός με την Κυπαρισσία και αναμένεται αμφίρροπο παιχνίδι, όπως δείχνει και η θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα. Το ίδιο ισχύει και για το ζευγάρι του Τέλλου Αγρα με τον Πανθουριακό. Οι δύο ομάδες στο τελευταίο ματς του 2018 γνώρισαν την ήττα από τον Εθνικό και την Εράνη, αντίστοιχα.

Τέλος στη Μεσσήνη, ο Ολυμπιακός Ανάληψης “καίγεται” για τη νίκη κόντρα στην ΑΕΜ, όντας στην 14η θέση, ενώ η ΑΕΜ θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να μείνει σε απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο

Σπερχογεία – Διαβολίτσι

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Πλακογιάννης, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

 

Κυριακή

 

Εθνικός Μελιγαλά – Κυπαρισσία

Γήπεδο Μελιγαλά

Σκόρδος, Τσίρμπας, Κασκάνης

Τέλλος Άγρας – Πανθουριακός

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Ψηλοπαναγιώτης, Κυριόπουλος, Γαλακούτης

Ομόνοια – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Αλεξέας, Τζιαμουράνης, Βανικιώτης

Εράνη Φιλιατρών – Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Φιλιατρών

Πλακογιάννης, Αντωνόπουλος, Παλλαδινός

Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΕ Μάνης

Γήπεδο Μεσσήνης

H. Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Μιχαλόπουλος

Τσικλητήρας Πύλου – Ανδρούσα

Γήπεδο Πύλου

Κουτσαναστάσης, Ρουμελιώτης, Τσοπανάκης

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 13 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 25-5 31

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 20-8 27

3. Εράνη 22-12 26

4. Τσικλητήρας Πύλου 14-8 23

5. Εθνικός Μελιγαλά 20-12 22

-. Ανδρούσα 20-15 22

7. Κυπαρισσία 18-20 21

8. Σπερχογεία 15-19 18

9. Πανθουριακός 18-18 17

-. Τέλλος Αγρας 16-16 17

11. Α.Ε. Μάνης 9-15 15

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 12-17 14

13. Ομόνοια 11-20 13

14. Ολυμπιακός Ανάληψης 8-27 10

15. Α.Ε Αβίας 12-27 8

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.