Δευτέρα, 14 Ιανουάριος 2019 13:08

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ 2-0: Με άνετη νίκη πήγε στο +6 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο β’ γύρος της Γ’ εθνικής για την “Μαύρη Θύελλα”...

Η μεσσηνιακή ομάδα σημείωσε δύο γρήγορα γκολ με τους Κάρλος (7’) και Λαθύρη (23’) και επικράτησε εύκολα με 2-0 χθες της Ενωσης Λέρνας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, πετυχαίνοντας την 13η νίκη της σε 14 παιχνίδια!

Παράλληλα, ο Παναργειακός έφερε εντός έδρας ισοπαλία με τον Αμβρυσσέα Διστόμου και έτσι η “Μαύρη Θύελλα” πήγε στο +6 από την ομάδα του Αργους, ενώ διατήρησε το +7 από τον τρίτο Ασπρόπυργο.

Το δυσάρεστο του χθεσινού αγώνα ήταν πως συνεχίστηκε το σερί των τραυματισμών καθώς αποχώρησαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο οι Αντωνιάδης και Μάρκοβιτς.

Αντίθετα, στο φινάλε του αγώνα πήρε λίγα λεπτά συμμετοχής ο Αντώνης Γιόνδης, ο οποίος είχε να παίξει από την 5η αγωνιστική λόγω τραυματισμού.

Συνολικά, η Καλαμάτα είχε μια καλή εικόνα στο ματς, παρά τις πολλές απουσίες που είχε και σε αυτό το παιχνίδι.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Καλαμάτα, που έπαιξε με πορτοκαλί φανέλα χθες, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Είχε μια καλή επίθεση με τον Λαθύρη που δεν ολοκληρώθηκε στο 3' και ένα σουτ του Πινδώνη από καλή θέση στο 5' (από πάσα Μίνγκα) που μπλόκαρε ο Πλάτης.

Στο 7' όμως το γκολ ήρθε. Από εκτέλεση φάουλ του Μίνγκα, ο Πλάτης έδιωξε προ του Αντωνιάδη αλλά η μπάλα έφτασε στον Ρόνι Κάρλος που με σουτ λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή και αριστερά πέτυχε νωρίς το 1-0.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε η Ενωση Λέρνας στο 18', όταν ο Μπιτζής βρήκε τον Γιαντόμ που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ για να αποκρούσει σωτήρια ο Κασωτάκης και στην συνέχεια να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.

Στη φάση αυτή οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, σε ένα σημείο που η Καλαμάτα έπαιζε με 10 παίκτες καθώς είχε βγει λόγω τραυματισμού ο Αντωνιάδης και δεν είχε αντικατασταθεί ακόμη από τον Μπίζο, ο οποίος πήρε την θέση του στο επόμενο λεπτό.

Η Καλαμάτα από την πλευρά της κάθε φορά που έβγαινε μπροστά ήταν επικίνδυνη και το 2-0 δεν άργησε να έρθει, με ένα πολύ ωραίο μάλιστα γκολ. Ηταν το 23' όταν ο Μάρκοβτις άνοιξε δεξιά στον Μίνγκα, Αυτός με μια γύρισε στην περιοχή στον Λαθύρη ο οποίος πρόλαβε την άμυνα και τον Πλάτη και με πλασέ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.

Η Ενωση Λέρνας αμυντικά δεν μπορούσε να σταματήσει την Καλαμάτα όμως έπαιζε ανοιχτά και είχε κι αυτή μια δεύτερη καλή φάση στο ματς στο 30', με τον Μπιτζή να αστοχεί από καλή θέση.

Το παιχνίδι είχε τρελό ρυθμό στο διάστημα αυτό με τον Μάρκοβιτς να βγαίνει τετατετ με τον Πλάτη στο 31' όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του παίκτη της Καλαμάτας.

Στο 36' αποχώρησε τραυματίας και ο Μάρκοβιτς με την Καλαμάτα να κάνει δεύτερη αναγκαστική αλλαγή και να περνά στο ματς ο Μαστραντωνάκης.

Η Καλαμάτα είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 43' όταν από κόρνερ του Φουάση και κεφαλιά του Μπίζου, ο Πλάτης έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Καλαμάτα να πιέζει και πάλι, να χάνει δύο ευκαιρίες με τον Μπίζο στο 46' και τον Χίλγκεν στο 47' ενώ είχε και δοκάρι σε ωραίο πλασέ του Τάμπα στο 55'.

Στην συνέχεια σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε με την Καλαμάτα να έχει τον απόλυτο έλεγχο και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να απειλήσουν.

Στο τελευταίο 10λεπτο η Καλαμάτα είχε κάποιες φάσεις να διευρύνει το σκορ με σημαντικότερη αυτή του Μαστραντωνάκη στο 89' όταν απέκρουσε ο Πλάτης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τάμπας, Φουάσης, Χίλγκεν, Αλιατίδης, Αντωνιάδης (19' λ.τ. Μπίζος), Κάρλος, Πινδώνης, Μάρκοβιτς (36' λ.τ. Μαστραντωνάκης), Μίνγκας (80' Ζελέκου), Λαθύρης (88' Γιόνδης).

ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ: Πλάτης, Λέρμας, Καϊάφας, Καπλατζής, Τσουρδίνης, Γιαντόμ (46' Κρεμμύδας), Αντωνόπουλος (58' Μπακατσέλος), Μπιτζής, Τριανταφύλλου (69' Καζολιάς), Κορωνίδης, Μούγιος.