Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014 14:48

- 3 βαθμούς στην ΑΕΚ και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

Γράφτηκε από τον
- 3 βαθμούς στην ΑΕΚ και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

Βαρύς ο πέλεκυς για την ΑΕΚ, η οποία τιμωρήθηκε όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ, με αφαίρεση τριών βαθμών, δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 2.500 ευρώ για τα επεισόδια στον αγώνα με το Αιγάλεω.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνει συμβούλιο στην ΑΕΚ, με την παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, για να καθοριστεί το πώς θα αντιδράσει η «Ένωση», η οποία αναμένεται να κάνει έφεση.

Τα επεισόδια συνέβησαν στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» πριν από τον αγώνα της ΑΕΚ με το Αιγάλεω (05/01). Στην «Ένωση» περίμεναν ότι θα υπήρχε κάποια τιμωρία, αλλά ήλπιζαν ότι θα είναι πρόστιμο και κάποιες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αφαίρεση βαθμών και στο «Σίτι»

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, το «Σίτι» τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των Θυρών και πρόστιμο 2.200 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά το μέρος της που αφορά στα εκτός του γηπέδου εκτεταμένα επεισόδια των φιλάθλων του Σωματείου Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ. Κηρύσσει, κατά τα λοιπά, πειθαρχικά ελεγκτέα τα ως άνω σωματεία.

Επιβάλλει στο Σωματείο ΑΕΚ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ ΕΠΟ και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ γ,ε και ζ του Π.Κ/ΕΠΟ και συνολική χρηματική ποινή δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ.

Επιβάλλει στο σωματείο Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ΕΠΟ. Αφαιρεί από καθένα από τα ως άνω σωματεία ΑΕΚ και Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014»

Δεν την περίμεναν

Η ποινή της αφαίρεσης των βαθμών είναι κάτι που δεν περίμεναν στην ΑΕΚ και έχει προκαλέσει την αντίδραση της «Ένωσης», λόγω και του τρόπου που έγιναν τα γεγονότα,

Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι προκλήθηκαν και πως δεν έχουν οι οπαδοί της ευθύνη για τα επεισόδια.Τις επόμενες ώρες οι άνθρωποι της ομάδας, παρουσία και του Δημήτρη Μελισσανίδη, αναμένεται να συνεδριάσουν με σκοπό να αποφασίσουν πως θα κινηθούν για το ζήτημα και το αν θα ασκήσουν το δικαίωμα της έφεσης που έχει η ΑΕΚ όσον αφορά στην ποινή της.

Πηγή: Sentragoal.gr