Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2019 19:56

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-1: Η ισοπαλία που έγινε... συνήθεια! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

 

Οπως ξεκίνησε το πρωτάθλημα έτσι ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός Καλαμάτας...

Οι “ερυθρόλευκοι” έφεραν χθες μια ακόμη ισοπαλία, την 9η σε 14 παιχνίδια, απέναντι στον Τέλλο Αγρα με σκορ 1-1!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι από τις 9 ισοπαλίες στον πρώτο γύρο, οι 8 είναι με το ίδιο σκορ (1-1)!

Ο χθεσινός αγώνας στο “Γ. Λουκαρέας” έγινε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, μιας και η έντονη βροχή είχε γεμίσει με νερά τον αγωνιστικό χώρο.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό και εντυπώσεις και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο.

Η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου μετά την 15η αγωνιστική είδε τη διαφορά της από τη ζώνη του υποβιβασμού να μειώνεται στους δύο βαθμούς και θα πρέπει να πάρει ορισμένα ματς στην έδρα της αν δεν θέλει να κινδυνεύσει με υποβιβασμό.

Αρεσε ο νεανικός Αγρας

Από την άλλη ο Τέλλος Αγρας εμφανίστηκε με διαφορετικό πρόσωπο μιας και έχουν αποχωρήσει μισή... ντουζίνα ποδοσφαιριστές. Η νεανική ομάδα του Κώστα Στυλιανόπουλου άφησε καλές εντυπώσεις και συγκριτικά με τον Ολυμπιακό είχε περισσότερες φάσεις και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Προηγήθηκε μάλιστα με γκολ του Θανάση Τηλεμάχου, ο οποίος σε δύο συμμετοχές έχει σκοράρει ισάριθμες φορές και αποδεικνύεται... λίρα εκατό!

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ακριβώς με την εκπνοή, στο 45+1 με κοντινό πλασέ του Γαβρά, σε ένα κομβικό χρονικό σημείο.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 2’ με τον Τσάνι να σουτάρει και τον Αλεξόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Αγρας απάντησε στις ευκαιρίες στο 4’ με τον Καραμπότσο να εκτελεί στο δεύτερο δοκάρι ένα κόρνερ και τον Τηλεμάχου να παίρνει την κεφαλιά με τον Αντωνόπουλο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 11’ το καλοχτυπημένο φάουλ του Γεωργιόπουλου έδιωξε εκ νέου σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος.

Το παιχνίδι παρά το βροχερό αγωνιστικό χώρο είχε γρήγορο ρυθμό και οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά, δίχως σκοπιμότητα.

Στο 31’ μετά από φάση διαρκείας και σέντρα του Μάλαμα, ο Αλεξανδρόπουλος επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ με τον σταθερό Αναστασόπουλο να απομακρύνει.

Από στατικές

φάσεις τα δύο γκολ

Στο 40’ η ομάδα των Γαργαλιάνων άνοιξε το σκορ σε μια φάση “καρμπόν” με αυτή του 4ου λεπτού... Ο Καραμπότσος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τηλεμάχου με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 0-1.

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας ευτύχησε πάντως να φέρει το ματς στα ίσια πριν βγει το ημίχρονο και αυτός με στατική φάση... Ηταν το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Γιαννουκάκης πήρε την κεφαλιά και ο προωθημένος Γαβράς με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έβγαιναν ορθολογικά στην επίθεση.

Στο 50’ ο Αντωνόπουλος είπε “όχι” σε νέα εκτέλεση φάουλ του Γεωργιόπουλου, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Βέλλης έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και βρήκε στην περιοχή τον Τηλεμάχου που σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.

Η καλαματιανή ομάδα που είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, απείλησε για πρώτη φορά στο 62’ με τον Γιαννουκάκη να επιχειρεί ένα συρτό σουτ και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Αγρας έγινε απειλητικός και στο 75’ με τον Κάππο να σεντράρει από δεξιά και τον Βέλλη να πιάνει την κεφαλιά, όμως ο σταθερός χθες Αντωνόπουλος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 83’ με τον Αλεξανδρόπουλο να πιάνει το διαγώνιο σουτ και τον Σταθόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Νικολόπουλου και των βοηθών του Γαλακούτη και Κυριόπουλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μπαζάνης, Μπούνας, Γαβράς, Σκιάς, Ζέππος, Κ. Μάλαμας, Μπέρμπερη, Γιαννουκάκης (88’ Μαγουλιανίτης), Τσάνι (68’ Τσαναλίας), Αλεξανδρόπουλος.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Αλεξόπουλος, Αναστασόπουλος, Κάππος, Γεωργόπουλος, Σταθόπουλος, Μπολούν, Καραμπότσος, Γεωργιόπουλος, Μαρκόπουλος (65’ Λακριντής), Βέλλης, Τηλεμάχου (93’ Τάρλεφ).