Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2019 13:35

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ 2-1: Με Αλεβίζο και ψυχή η πρώτη εντός έδρας νίκη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ 2-1: Με Αλεβίζο και ψυχή η πρώτη εντός έδρας νίκη (φωτό)

 

Με “όπλα” τη ψυχή και το πάθος και σκόρερ το Βασίλη Αλεβίζο, ο Πάμισος πανηγύρισε χθες την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, επικρατώντας με σκορ 2-1 του Α.Ο. Κατασταρίου, που είχε να ηττηθεί από τις 4 Νοεμβρίου και το εντός έδρας 0-1 από την πρωτοπόρο του 8ου ομίλου Καλαμάτα.

Εκτοτε οι Ζακυνθινοί μετρούσαν 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, αλλά έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τη Μεσσήνη, σ’ ένα ματς που έγινε με καθυστέρηση 24... ωρών, καθώς αναβλήθηκε την Κυριακή λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου και της έντονης βροχόπτωσης. Χθες ο καιρός ήταν σύμμαχος, όμως το γήπεδο παραμένει σε κακή κατάσταση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους “πράσινους” ο Βασίλης Αλεβίζος, που μετά τη Σπάρτη σκόραρε και στο χθεσινό παιχνίδι και μάλιστα εις διπλούν. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά στο 16’ και έδωσε τους τρεις βαθμούς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 50’.

Το Καταστάρι είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 26’ με το Μεζίρι, ενώ στο 85’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της ορθής αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Καρβούνη από τον Λάκωνα ρέφερι Παναγάκο.

Να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Παμίσου Μιχάλης Φασουλής έδινε οδηγίες από την κερκίδα, αφού ήταν τιμωρημένος. Μετέφερε όμως στους παίκτες το πάθος και τη δίψα για τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε τη βαθμολογική της θέση (4η).

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ένιωσαν πίεση μόνο στο τελευταίο τέταρτο, όταν βγήκε η κούραση, αλλά και υποσυνείδητα οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το προβάδισμα. Παρ’ όλα αυτά το Καταστάρι με εξαίρεση τη φάση του 78’, δεν είχε άλλη μεγάλη ευκαιρία και δίκαια ηττήθηκε.

Με κεφαλιά ο Αλεβίζος το 1-0

Ο Πάμισος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 16’, όταν ο Μωράκης με “γλυκιά” σέντρα από αριστερά, έφερε την μπάλα στην περιοχή και ο Αλεβίζος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και την έστειλε στη δεξιά γωνιά του Δρακόπουλου.

Ισοφάρισε ο Μεζίνι στο 26’

Το 1-0 κράτησε μόνο για δέκα λεπτά. Στο 26’ από λάθος μεταβίβαση, ο Κουρέλλας σέντραρε από αριστερά και ο Μεζίνι με ωραίο κοντρόλ και σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 29’ από κόρνερ του Μαρούδα, ο Καρβούνης σκόραρε, αλλά νωρίτερα είχε κάνει καθαρό επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ Καπατσώρη και σωστά το γκολ ακυρώθηκε, ενώ ο αμυντικός των φιλοξενούμενων είδε και την κίτρινη κάρτα.

Στο 39’ ο Πάμισος έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Από ατομική ενέργεια και σέντρα – σουτ του Νινιού από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στο Χελά που μόνος μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ.

2-1 με πέναλτι Αλεβίζου

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Μεσσήνης, αφού στο 50’ ο Σωτηρόπουος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ηλιόπουλο και ο κ. Παναγάκος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αλεβίζος από τα 11 βήματα νίκησε τον τερματοφύλακα του Κατασταρίου, που έπεσε πάντως στη σωστή γωνία και βρήκε τη μπάλα.

Το 2-1 έδωσε ψυχολογία στον Πάμισο, που πίεσε για το τρίτο γκολ και στο 64’ το άγγιξε όταν το γυριστό σουτ του Ηλιόπουλου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (από κόρνερ του Παπαδόπουλου).

Στο 68’ σε αντεπίθεση του Παμίσου, ο Κοντομανωλόπουλος τροφοδότησε το Βλάχο που ανατράπηκε στα όρια της περιοχής, αλλά ο ρέφερι άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες της κερκίδας.

Και φθάνουμε στο 78’ όπου έπειτα από σύγχυση στην άμυνα, ο Κάρδαρης έπιασε το ανάποδο ψαλίδι, όμως ο Καπατσώρης εκτινάχτηκε στη δεξιά του γωνία και κράτησε το 2-1 για τους “πράσινους”.

Το μόνο που άλλαξε στη συνέχεια ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, μιας και στο 85’ ο Καρβούνης έπιασε την μπάλα με τα χέρια στη μεσαία γραμμή και είδε την 2η κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη.

Να σημειωθεί ότι πριν από το ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην ηγούμενου της μονής Βουλκάνου Πανάρετου Γεωργόπουλου.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Καπατσώρης, Αριστομενόπουλος, Νινιός, Φιλόπουλος, Αλεβίζος, Μωράκης, Βλάχος (71’ Μάραντος), Παπαδόπουλος (91’ Γεωργουδιός), Κοντομανωλόπουλος (78’ Μανιατέας), Ηλιόπουλος, Χελάς.

ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ: Δρακόπουλος, Παναγόπουλος, Κουρέλλας, Καρβούνης, Τηλιόπουλος, Σωτηρόπουλος, Μπριλάκης,, Κορφιάτης (60’ Μαρίνος), Μεζίνι, Κάρδαρης, Μαρούδας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 15 αγώνες)

1. Καλαμάτα 24-3 39

2. Παναργειακός 27-5 36

3. Ασπρόπυργος 33-5 35

4. ΑΟ Κατασταρίου 19-12 25

-. Ενωση Πελλάνας 19-11 25

6. Ερμιονίδα 15-9 24

7. ΑΟ Υπάτου 12-9 18

8. Αμβρυσσέας Δυστόμου 17-14 17

-. Μανδραϊκός 14-17 17

-. Αστέρας Βλαχιώτη 16-25 17

11. Παναρκαδικός20-24 16

12. Ενωση Λέρνας 9-20 12

13. Πάμισος 9-35 7

14. ΑΟ Εικοσιμίας 0-42 1

- Ενα ματς λιγότερο έχουν ΑΟ Υπάτου, ΑΟ Εικοσιμίας.