Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2019 18:02

Το plan Β για την αναδιάρθρωση και πως επηρεάζει την Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Το plan Β για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων εξετάζουν Γιώργος Βασιλειάδης και Βαγγέλης Γραμμένος.

Ενα πλάνο που η κύρια διαφορά του σε σχέση με το αρχικό είναι ότι αντί για Σούπερ Λίγκα 2 θα δημιουργηθεί μια μεγάλη Football League με βόρειο και νότιο όμιλο.

Το πλάνο αφορά την “Μαύρη Θύελλα” και θα λέγαμε ότι είναι κάτι που την εξυπηρετεί, καθώς από τη μια θα παραμείνουν οι 12 θέσεις ανόδου από την Γ’ εθνική φέτος (απευθείας οι πρώτοι, μπαράζ οι δεύτεροι ή και άνοδος όλων των δεύτερων) και από την άλλη, αν ανέβει θα πάει στην δεύτερη και όχι στην τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά το plan Β, όπως παρουσιάστηκε από το sportime.gr έχει ως εξής:

Σύμφωνα με τον καλοκαιρινό σχεδιασμό, ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει προτείνει:

1) Super League 1 με 14 ομάδες.

2) Super League 2 με 12 ομάδες.

3) Football League με 16 ομάδες.

4) Γ’ εθνική με οχτώ ομίλους.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την Τρίτη (15/1) να συσταθεί ομάδα που θα μελετήσει την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της νέας σεζόν.

Δηλαδή, ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό των πρωταθλημάτων, εντούτοις δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποκτήσει νέα μορφή από τη σεζόν 2019-20.

Τα πρόσωπα της επιτροπής εξετάζουν ένα εναλλακτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει κοινά σημεία με την πρόταση του υφυπουργού, αλλά και μία μεγάλη διαφορά.

Το plan b που εξετάζεται και, ήδη, βρίσκει αρκετούς συμμάχους αναφέρει τα εξής:

1) Super League με 14 ομάδες.

2) Football League, Βόρειος όμιλος με 15 ομάδες.

3) Football League, Νότιος όμιλος με 15 ομάδες.

4) Γ’ εθνική με οχτώ ομίλους των 15-16 ομάδων.

Ποιες ομάδες θα συμμετέχουν

Σύμφωνα με το σχέδιο Βασιλειάδη:

1) Στη Super League 1 θα συμμετέχουν οι δώδεκα ομάδες της Super League, ο πρωταθλητής της Football League, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League.

2) Στη Super League 2 θα συμμετέχουν οι οκτώ πρώτοι της Football League, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League

3) Στη Football League θα πάρουν μέρος ο 11ος και ο 12ος της Football League και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ’ Εθνική.

Σύμφωνα με το εναλλακτικό σχέδιο:

1) Στη Super League 1 θα συμμετέχουν οι δώδεκα ομάδες της Super League, ο πρωταθλητής της Football League, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League.

2) Η Football League θα χωριστεί σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, στην οποία θα πάρουν μέρους οι 10 ομάδες που θα παραμείνουν από τη φετινή Football League, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League και οι 16 (!) που θα προβιβαστούν από τη Γ΄εθνική.