Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2019 18:58

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Προπονητής τερματοφυλάκων ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Προπονητής τερματοφυλάκων ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος

Ενας άνθρωπος που είχε καθίσει στα γκολπόστ της “Μαύρης Θύελλας” στα καλά της χρόνια στη Α’ εθνική (έχοντας μάλιστα 78 συμμετοχές) προστέθηκε από χθες στο τεχνικό τιμ.

Ο λόγος για τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο ο οποίος είναι ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων της τοπικής μας ομάδας, όπου είχε εργαστεί επίσης στο παρελθόν. Θυμίζουμε ότι η θέση είχε μείνει κενή από τον Δεκέμβριο, όταν είχε αποχωρήσει ο Κώστας Παγανιάς. Ο Λυμπερόπουλος μάλιστα σήμερα είχε την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές καθώς έδωσε το παρών στην προπόνηση που έγινε στο γήπεδο του Ασπροχώματος.

“Στρατιώτης της Καλαμάτας”

Μιλώντας στο fckalamata.gr ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος είπε: “Είμαι στρατιώτης της Καλαμάτας και όποτε μου ζητήθηκε στο παρελθόν ήμουν δίπλα στην ομάδα. Αυτό κάνω και τώρα. Ευχαριστώ τον προπονητή και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή και πιστεύω πως έχει όλες τις δυνατότητες να παραμείνει εκεί και να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο στόχο της ανόδου”.

Η ανακοίνωση της Καλαμάτας αναφέρει: “Ο “ΠΣ Η Καλαμάτα” είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος εντάσσεται στο τεχνικό τιμ ως προπονητής τερματοφυλάκων. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1977 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική ομάδα Νίκη Πλάτης και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Εράνη Φιλιατρών. Από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του εντάχθηκε στην Καλαμάτα και παράλληλα αγωνίστηκε στην Εθνική Ελπίδων. Με την Καλαμάτα έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 14 Ιανουαρίου 1996, εναντίον του Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη. Ακολούθησε μια πολυετής διαδρομή σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Εθνικός Πειραιώς, η ΑΕΚ, η βελγική Λα Λουβιέρ, ο Άρης Θεσσαλονίκης, ο Ακράτητος, η Καστοριά, η Skoda Ξάνθη, η Καλλιθέα, η Ερμιονίδα σε επαγγελματικές κατηγορίες και τα τελευταία χρόνια η Εράνη Φιλιατρών. Υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων με την οποία έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων στην Κατερίνη το 1995, κατακτώντας την τρίτη θέση κι έχοντας 22 συνολικά συμμετοχές), της Εθνικής Νέων (32 συμμετοχές) και της Εθνικής Ελπίδων με την οποία έλαβε μέρος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων το 1998, εναντίον της Ισπανίας, έχοντας συνολικά 18 συμμετοχές, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε την τρίτη θέση στους Μεσογειακούς αγώνες στο Μπάρι της Ιταλίας”.

Να επιστρέψει στις νίκες

Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα ετοιμάζεται για το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής (1.30 μ.μ. γήπεδο Μεσσηνιακού) με τον ΑΟ Εικοσιμίας, όπου θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες. Ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν υπολογίζει για το ματς τους τραυματίες Μάρκοβιτς, Αντωνιάδη και τους τιμωρημένος Αλιατίδη και Φουάση.