Κυριακή, 26 Ιανουάριος 2014 00:30

«Με τα σωματεία είμαστε πια οικογένεια», λέει ο Αριστείδης Σταθόπουλος που βλέπει μεγάλη νίκη στις αρχαιρεσίες της ΕΠΣΜ

Γράφτηκε από τον

Ο Αριστείδης Σταθόπουλος έχει ταυτίσει το όνομά του με το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Στην προεδρία της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας για περισσότερα από 30 χρόνια, υποστηρίζει πως η σχέση της ΕΠΣΜ με τα σωματεία έχει περάσει πλέον σε οικογενειακό επίπεδο μετά από όλα όσα πέρασαν μαζί όλο αυτό το μακρύ διάστημα.
Παρά την ύπαρξη αντίπαλου συνδυασμού ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ αισιοδοξεί για νέα συντριπτική νίκη στις αρχαιρεσίες της 5ης Φεβρουαρίου και χαρακτηρίζει αοριστολογίες τα λεγόμενα του αντιπάλου του για την προεδρία Τάκη Βασιλόπουλου.   

  
- Είναι κάτι διαφορετικό για σας οι αρχαιρεσίες της 5ης Φεβρουαρίου με δεδομένο ότι αυτή τη φορά θα υπάρχει αντίπαλη παράταξη;

"Όχι , πάντα υπήρχαν άτομα που είχαν διαφορετικές απόψεις και δεν μας στήριζαν. Αυτό άλλωστε είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Όμως σημασία έχει η τελική κρίση του συνόλου των Σωματείων μελών της Ένωσής μας που πάντα επιβράβευαν την διοίκησή μας με συντριπτική πλειοψηφία και το ίδιο όλα δείχνουν πως θα πράξουν και αυτή τη φορά".

- Ο κ. Βασιλόπουλος έκανε λόγο δημόσια για μία Ενωση που δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των μελών της. Θα ήθελα το σχόλιό σας…

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει την λειτουργία της ΕΠΣΜ, όμως επιβάλλεται να τεκμηριώνει τα λεγόμενα του και όχι απλά να αοριστολογεί. Με αποτέλεσμα να μη μου δίνεται η δυνατότητα να απαντήσω συγκεκριμένα στις όποιες αιτιάσεις".

- Τι λένε τα γκάλοπ για τις αρχαιρεσίες;

"Θα μου επιτρέψετε να πω ότι εδώ δεν μιλάμε για εθνικές εκλογές για να έχουμε γκάλοπ, εδώ μιλάμε για εκλογές ανάδειξης ΔΣ της Ένωσής μας. Αν εννοείται ποια θεωρώ ότι θα είναι η έκβαση των αρχαιρεσιών της 5ης Φεβρουαρίου θα σας πω απλά, ότι θέλω να πιστεύω πως τα σωματεία μέλη μας θα επιβραβεύσουν για μια ακόμη φορά τα πεπραγμένα της διοίκησής μας με μεγάλη πλειοψηφία και κατ’ επέκταση θα ανανεώσουν για άλλη μια θητεία την εμπιστοσύνη τους στους συνεργάτες μου και εμένα".

- Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη δομή της ΕΠΣΜ σε ενδεχόμενη νέα σας θητεία;

"Η δομή της ΕΠΣΜ δεν καθορίζεται απ’ την εκάστοτε διοίκηση, αλλά στηρίζεται στην ισχύουσα αθλητική νομοθεσία και καθορίζεται από το καταστατικό της, το οποίο με τη σειρά του στηρίζεται στο καταστατικό της ΕΠΟ, το οποίο με τη σειρά του στηρίζεται στο καταστατικό της UEFA και της FIFA. Για αυτό το λόγο και όλες οι Ενώσεις της χώρας έχουν την ίδια δομή, η οποία μπορεί μόνο ν’ αλλάξει αν επέλθουν τροποποιήσεις διαδοχικά στα καταστατικά των ως άνω φορέων".

- Πως κρίνετε το επίπεδο των εγκαταστάσεων του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου σήμερα;

"Καταρχήν είμαστε περήφανοι για το αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, που αποτελεί κόσμημα για τον Νομό μας και όχι μόνο. Συνεχώς γίνονται προσπάθειες για να βελτιωθούν περαιτέρω οι γηπεδικές εγκαταστάσεις σε όλο τον Νομό απ΄ τις ομάδες αλλά ιδιαίτερα απ’ την τοπική αυτοδιοίκηση οι οποίες είναι αξιέπαινες και οφείλω αυτό να το υπογραμμίσω. Οι προσπάθειες αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε όλο τον Νομό γήπεδα «στολίδια». Η προσπάθεια για βελτίωση πρέπει να είναι διαρκής,  προς όφελος των αθλητών-ποδοσφαιριστών, ιδιαίτερα των μικρών σε ηλικία  αλλά και γενικότερα όλου του φίλαθλου κόσμου".

- Εδώ και αρκετά χρόνια έχετε ενεργό ρόλο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα παραμείνετε μάχιμος και εκεί;

"Ενεργό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση έχω από το 1974, είναι μια ακόμη μεγάλη μου αγάπη και φιλοδοξώ να συνεχίσω την προσφορά μου στον τομέα αυτό, απ’ όποια θέση αποφασίσουν οι συντοπίτες μου".

- Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην εποχή της κρίσης. Υπάρχει τρόπος η Ενωση να ελαφρύνει το οικονομικό βάρος των παραγόντων;

"Η διοίκηση μας ελάμβανε πάντα υπόψη της την οικονομική επιβάρυνση των ερασιτεχνών παραγόντων, οι οποίοι συντηρούν τις ομάδες πολλές φορές από το υστέρημά τους.  Εξάλλου η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της διοίκησης μας –διαχρονικά-  συμπεριλαμβανομένου και εμού, έχουμε διατελέσει στο παρελθόν παράγοντες σε ερασιτεχνικά σωματεία και γνωρίζουμε εξ’ ιδίων τις οικονομικές και όχι μόνο θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο κάθε παράγοντας. Γι’ αυτό η   διοίκησή μας  ελάμβανε, λαμβάνει και θα λαμβάνει τα αναγκαία και εφικτά κατά καιρούς μέτρα προκειμένου να τους ελαφρύνει. Να σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι οι αμοιβές των διαιτητών είναι σταθερές εδώ και 12 περίπου χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που είναι από τις χαμηλότερες όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και σ’ όλη τη χώρα. Επίσης στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση ενημερώσαμε τα σωματεία μέλη μας ότι πριν την έναρξη της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου θα εξαγγείλουμε περαιτέρω μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση τους, πράγμα το οποίο και έγινε και μάλιστα χαιρετίστηκε με μεγάλη ικανοποίηση από τα σωματεία μας πχ. η δωρεάν συμμετοχή διαιτητών σε αγώνες όλων των κατηγοριών, η σημαντική μείωση του κόστους έκδοσης των δελτίων των πρωτοεγγραφομένων ποδοσφαιριστών ηλικίας από 7-14 ετών και η απαλλαγή των σωματείων από τη χρηματική επιβάρυνση λόγω 2ης κίτρινης κάρτας".


- Πόσο έχει αλλάξει η κατάσταση στην ΕΠΟ με την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Σαρρή;

"Η διοίκηση Σαρρή συνεχίζει το επιτυχημένο έργο των προηγούμενων διοικήσεων (βλέπε πχ πρόκριση της Εθνικής ομάδας Ανδρών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας), παρά τα εσκεμμένα και κατασκευασμένα εμπόδια που διάφοροι κύκλοι παρουσιάζουν κατά καιρούς".


- Αισθάνεστε κόπωση μετά από 30 και πλέον χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου;

"Όχι βέβαια, δεν θα μπορούσα ποτέ να αισθανθώ κόπωση για κάτι που αγαπώ τόσο πολύ και στο οποίο έχω αφιερώσει 30 και πλέον χρόνια από τη ζωή μου. Σας διαβεβαιώνω ότι  έχω την ίδια διάθεση για δουλειά και προσφορά όπως την πρώτη φορά που ήμουν υποψήφιος. Αν αισθανόμουν κόπωση να είστε βέβαιος ότι δεν θα ξανά ήμουν υποψήφιος, διότι είμαι τελειομανής και δεν συμβιβάζομαι με τα ημίμετρα. Αντλώ διαχρονικά δύναμη από τους νέους ανθρώπους(ποδοσφαιριστές, παράγοντες) με τους οποίους συναναστρέφομαι και συνεργάζομαι. Εξάλλου έχω δηλώσει κατ ’επανάληψη ότι το ποδόσφαιρο και η τοπική αυτοδιοίκηση είναι δύο μεγάλες μου αγάπες και συμφωνώ απόλυτα  με τη λαϊκή ρήση ότι «οι μεγάλες αγάπες δεν μας κουράζουν ποτέ».

- Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στα σωματεία της Μεσσηνίας ενόψει των εκλογών της ΕΠΣΜ;

"Πέρα και πάνω από όλα θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που τόσα χρόνια μας στηρίζουν και είναι δίπλα μας άοκνοι συνοδοιπόροι σε όλη αυτή την πολυετή πορεία. Και βέβαια να αναφέρω για μια ακόμη φορά αυτό που συνεχώς τους λέω σε κάθε ευκαιρία, ότι κυρίως σ’ αυτούς χρωστάω την όποια ανέλιξη μου στα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να τονίσω ότι με τα περισσότερα σωματεία έχουμε πλέον μια σχέση όχι απλά φιλική αλλά τους αισθανόμαστε και θεωρώ πως μας αισθάνονται κι αυτοί ως οικογένεια. Έχουμε μοιραστεί μαζί τους τόσα πολλά (εύκολα και δύσκολα, χαρές και αγωνίες) στο διάβα όλων αυτών των ετών, που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ μας άρρηκτοι δεσμοί. Τους υποσχόμαστε ότι για 4 ακόμη χρόνια θα είμαστε δίπλα τους για ό,τι μας χρειαστούν και μαζί θα συνεχίσουμε το κοπιαστικό αλλά ωραίο ποδοσφαιρικό ταξίδι με νέους προορισμούς και στόχους αλλά πάντα με γνώμονα την άνοδο  και το γενικότερο καλό του Μεσσηνιακού Ποδοσφαίρου".