Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019 15:15

Με 1.500 αθλητές ο παγκόσμιος αγώνας Ironman στη Μεσσηνία! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Με 1.500 αθλητές ο παγκόσμιος αγώνας Ironman στη Μεσσηνία! (φωτό)

Η αντίστροφη μέτρηση για το “Ironman 70.3 Greece” έχει ξεκινήσει. Ο παγκόσμιος αγώνας τριάθλου φέτος θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας καθώς το μεγάλο ραντεβού για την τεράστια αυτή αθλητική διοργάνωση έχει οριστεί την Κυριακή 14 Απριλίου στην Costa Navarino.

Στον πιο απαιτητικό αγώνας τριάθλου στον κόσμο θα συμμετέχουν 1.500 αθλητές ενώ μαζί με τους συνοδούς τους, οι επισκέπτες στη Μεσσηνία θα ξεπεράσουν τους 4.500.

Οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει τις ετοιμασίες, ενώ το Σάββατο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στον χώρο παρουσιάσεων του “House by Phaos”, επί της οδού Σφακτηρίας 18, στην Καλαμάτα.

O διευθύνων σύμβουλος της «ΕυΖην Greece» και υπεύθυνος της διοργάνωσης “Ironman 70.3 Greece” Θανάσης Παπαδημητρίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μετά από μεγάλες προσπάθειες ο αγώνας ήρθε στην Ελλάδα και τη Μεσσηνία, για τρία μάλιστα χρόνια.

Σημείωσε ότι οι οι 1500 συμμετοχές έχουν κλείσει 5 μήνες πριν τον αγώνα και ότι θα αγωνιστούν 900 ξένοι και 600 Ελληνες αθλητές.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο γεγονός που προβάλλει την Μεσσηνία και το νομό, εξέφρασε την πίστη ότι ο αγώνας στην Ελλάδα θα έχει κάτι διαφορετικό και ζήτησε από όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Ο Μάικ Αργύρης από την πλευρά του τόνισε ότι η διοργάνωση ήρθε μετά από προσπάθειες δύο ετών και τόνισε πως θα έρθουν αθλητές από όλο τον κόσμο. Σημείωσε μάλιστα ότι από την Αμερική θα έρθουν 90 αθλητές και 300 συνοδοί, ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι ο αγώνας της Μεσσηνίας θα είναι ο καλύτερος που έχει γίνει στην Ευρώπη. Τέλος, χαρακτήρισε βασικό πυλώνα για την επιτυχία τους εθελοντές.

Τέλος, η διευθύντρια του εθελοντικού προγράμματος Κατερίνα Τσαμπουνάρου τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε θα πραγματοποιηθεί ο καλύτερος αγώνας στην Ευρώπη.

Μετά το τέλος της συνέντευξης έγινε μια πρώτη ενημέρωση σε εθελοντές που έδωσαν το “παρών” στο “House by Phaos”.