Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2019 11:51

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με Πέριτς και κόσμο την Κυριακή στο Αργος

Γράφτηκε από τον
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με Πέριτς και κόσμο την Κυριακή στο Αργος

 

Τις 14 νίκες σε 16 ματς πρωταθλήματος έφτασε προχθές η “Μαύρη Θύελλα” η οποία κόντρα στον αδύναμο ΑΟ Εικοσιμίας πέτυχε το σκορ της χρονιάς στην κατηγορία κερδίζοντας με 9-0 αλλά και την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της ιστορίας της σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Το προηγούμενο ήταν το 8-1 επί του Λεωνίδα Σπάρτη, το μακρινό 1972, σε αγώνα φιέστα για την άνοδο στην Α’ εθνική!

Παράλληλα για πρώτη φορά ένας παίκτης της σημείωσε έξι γκολ σε ένα ματς, κάτι που πέτυχε ο Αντώνης Γιόνδης σκοράροντας τρεις φορές με σουτ, δύο με κεφαλιά και μια με πέναλτι.

Η 16η αγωνιστική έφερε την Καλαμάτα +6 από τον Παναργειακό, τον οποίο νίκησε με 2-1 ο Ασπρόπυργος και πέρασε πλέον αυτός στην 2η θέση ενώ βρίσκεται, 4 βαθμούς πίσω από την Καλαμάτα.

Απομένουν δέκα αγωνιστικές ακόμη με την Καλαμάτα να έχει μπροστά της το δύσκολο ματς με τον Παναργειακό στο Αργος την προσεχή αγωνιστική, ενώ στην συνέχεια θα παίξει και με τον Ασπρόπυργο εκτός έδρας, την 24η αγωνιστική. Με διπλό στο Αργος ουσιαστικά θα θέσει οριστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου τον Παναργειακό, ενώ θα διατηρήσει ή και θα αυξήσει το +4 από τον Ασπρόπυργο.

Αισιοδοξία για Μάρκοβιτς

Η Μεσσηνιακή ομάδα θα πάει στο Αργος ενισχυμένη με τον νεοαποκτηθέντα μέσο Ιβάν Πέριτς, το δελτίο του οποίου θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες. Παράλληλα θα έχει σε ένα ακόμη ματς την στήριξη των φιλάθλων της. Από την Κυριακή κιόλας ανακοινώθηκε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ότι θα διοργανωθεί εκδρομή για το ματς, ενώ στο Αργος αναμένεται να βρεθούν και Μεσσήνιοι από την Αττική.

Αλιατίδης και Φουάσης εξέτισαν τις ποινές τους και θα είναι στην διάθεση του Γιάννη Χριστόπουλου, ο Αθανασόπουλος έχει ξεκινήσει προπονήσεις, ενώ εκτός θα είναι ο τραυματίας Αντωνιάδης, Το μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τον Ιβάν Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος είναι από τα βασικά στελέχη της ομάδας και από τα σημαντικότερα επιθετικά όπλα της. Εχει χάσει τα δύο τελευταία μας λόγω τραυματισμού και είναι στο στάδιο της αποθεραπείας. Ο παίκτης θέλει πολύ να παίξει την Κυριακή, οι τελευταίες εξετάσεις ήταν καλές και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβει να δώσει το παρών στο ντέρμπι του Αργους, κάτι όμως που θα φανεί με βεβαιότητα τις επόμενες μέρες.

“Ασοι” σε όλα τα

ντέρμπι του ομίλου

Το Κυριακάτικο ματς του Ασπρόπυργου με τον Παναργειακό ήταν το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του 8ου ομίλου στο β’ γύρο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όπως και στα ντέρμπι του πρώτου γύρου έτσι και σε αυτό ο γηπεδούχος ήταν αυτός που πήρε τη νίκη (2-1 με ανατροπή καθώς έχανε 0-1 στο ημίχρονο). Συγκεκριμένα στον α’ γύρο είχαμε διαδοχικά Παναργειακός – Ασπρόπυργος 1-0, Καλαμάτα – Παναργειακός 2-0 και Καλαμάτα – Ασπρόπυργος 1-0.

Απομένουν στο β’ γύρο τα ντέρμπι Παναργειακός – Καλαμάτα την προσεχή Κυριακή και το Ασπρόπυργος – Καλαμάτα την 24η αγωνιστική. Ας ελπίσουμε ότι την Κυριακή θα σπάσει το σερί νικών των γηπεδούχων στα ντέρμπι του ομίλου...

Εξι γκολ από ένα παίκτη

μετά από 21 χρόνια!

Τα έξι γκολ που πέτυχε προχθές ο Γιόνδης κόντρα στον ΑΟ Εικοσιμίας αποτελούν ένα ακόμη πολύ σπάνιο ρεκόρ. Σύμφωνα μάλιστα με το soccerbase.gr o Αντώνης Γιόνδης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει έξι γκολ σε ένα παιχνίδι της νέας Γ' Εθνικής. Προηγούμενος που είχε βάλει τόσα στην παλιά Γ' Εθνική ήταν ο Θανάσης Κούλης, στο Κερατσίνι-Κόρινθος 11-1, στις 14 Ιουνίου 1998.