Κυριακή, 26 Ιανουάριος 2014 14:10

Η Καλαμάτα 2-0 τον Εθνικό Σαγέικων, πλησίασε στο -3 την κορυφή

Γράφτηκε από τον

Ο κακός αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου αλλά και οι σημαντικές απουσίες που είχε (Καλαντζής, Τσιμικλής, Σκαρλάτος) δεν εμπόδισαν την "Μαύρη Θύελλα" να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πετύχει μια ακόμη εύκολη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.
Αυτή τη φορά το… θύμα ήταν ο Εθνικός Σαγέικων ο οποίος γνώρισε την ήττα με 2-0 από την σαφώς ανώτερη "Μαύρη Θύελλα" για την οποία σκόραραν ο Ηλιόπουλος στο πρώτο μέρος και ο Καλογερόπουλος στην επανάληψη.
Το πιο ευχάριστο από όλα όμως ήταν ότι η ΑΕ Καραϊσκάκης γνώρισε εντός έδρας ήττα από το Μεσολόγγι και έτσι η Καλαμάτα μείωσε στους 3 βαθμούς την διαφορά της από την κορυφή, όπου συγκατοικούν πλέον η ομάδα της Αρτας και η Ερμιονίδα. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου λοιπόν η απόσταση της Καλαμάτας από την πρώτη θέση είναι πλέον αρκετά μικρή και οι φίλοι της μπορούν να αισιοδοξούν για την συνέχεια.
Επιστρέφοντας στο ματς, από τα πρώτα λεπτά φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Οι Μεσσήνιοι είχαν την υπεροχή, ο Εθνικός δεν κλείστηκε ιδιαίτερα αλλά δεν έδειξε κάτι επιθετικά και ουσιαστικά το ματς κρίθηκε στο γκολ του Κώστα Ηλιόπουλου στο 27'. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που σκόραρε ο Μεσσήνιος φορ, δείχνοντας ότι μπορεί να δώσει λύσεις στο γκολ. Το γρήγορο γκολ του Καλογερόπουλου στο ξεκίνημα της επανάληψης - το πρώτο του στο πρωτάθλημα - έκρινε οριστικά το ματς και στην συνέχεια όλοι περίμεναν τα νέα από την Αρτα...
Θετικό το ντεμούτο του νεοαποκτηθέντα Μαρτίνου και συνολικά καλή η εικόνα όλης της ομάδας.
Πάνω από 500 φίλαθλοι στο γήπεδο με την βροχή πάντως να κρατά αρκετούς στο σπίτι...
Την κίτρινη κάρτα είδε ο Μπινιέρης. Καλή η διαιτησία της Ελένης Αντωνίου και των βοηθών της Ηλία Μητάρη και Βασίλη Λάμπρου, όλοι από την Ανατολική Αττική.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Ρηγανάς, Τσόπελας, Καλογερόπουλος, Καντούτσης, Κωνσταντόπουλος, Λιόλιος, Ζαχαρόπουλος (70' Κουντάνης), Μαρτίνος (81' Μπελεβέτης), Ηλιόπουλος, Πούτσης (55' Αθανασόπουλος), Καραχάλιος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ: Κανελλόπουλος, Μπινιέρης, Πυρής, Νικολόπουλος, Αυγερινός, Τζίφας (68 Ντεμάι), Κότσα (56' Παναγόπουλος), Αγγελάτος, Δαλιάνης, Φωτόπουλος (75' Σωτηρόπουλος), Αθανασόπουλος.

Τα γκολ και οι φάσεις

6' Πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή, ο Πούτσης έκανε το σουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Καραχάλιο που πλάσαρε από κοντά αλλά απόκρουσε σωτήρια ο Κανελλόπουλος.

27' ΓΚΟΛ 1-0. Ο Ηλιόπουλος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ο Αυγερινός τον έκοψε προσωρινά αλλά αντί να αφήσει την μπάλα να βγρι κόρνερ προσπάθησε να την κρατήσει στο γήπεδο και τελικά την έδωσε ξανά στον Ηλιόπουλο, ο οποίος προχώρησε και με πλασέ από αριστερά πέτυχε το 1-0 για την Καλαμάτα.

54' ΓΚΟΛ 2-0. Μετά από πάσα του Πούτση, ο Καλογερόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ πέτυχε το 2-0.

64' Γρήγορη αντεπίθεση της Καλαμάτας από αριστερά, τελικός αποδέκτης ο Ζαχαρόπουλος που από το ύψος της περιοχής σούταρε άουτ.

65' Γκολ του Μαρτίνου δεν μέτρησε σωστά αφού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιτ. Την πάσα έκανε ο Ηλιόπουλος που θα έπρεπε να τελειώσει μόνος του τη φάση.

78' Σέντρα του Καραχάλιου κεφαλιά του Ηλιόπουλου ελάχιστα άουτ.

85' Φάση διαρκείας με φοβερές αποκρούσεις του Κανελλόπουλου στα σουτ του Καντούτση και του Ηλιόπουλου.

87' Σέντρα του Καλογερόπουλου, μόνος του ο Αθανασόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Κανελλόπουλος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κόρινθος – ΠΑΟ Βάρδας 1-1
Αρης Αιτωλικού – Αστέρας/Πανόπουλο `1-1
Καλαμάτα – Εθνικός Σαγέικων 2-0
Παναργειακός – Ατρόμητος Λάππα 2-2
ΑΕ Ερμιονίδας – Πανναυπλιακός 4-1
Αχαϊκή – Παναρκαδικός 0-0
ΑΕ Καραϊσκάκης – ΑΕ Μεσολογγίου 1-2
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Μεσσηνιακός 2-0