Τρίτη, 29 Ιανουάριος 2019 16:42

Η πίτα της ΑΕΚ Καλαμάτας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει η ΑΕΚ Καλαμάτας μετά την ανάληψη της διοίκησης του κιτρινόμαυρου συλλόγου από το Σπύρο Λαπιώτη εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.

Με μικρά αλλά σταθερά βήματα ο κ. Λαπιώτης με τους συνεργάτες του στη διοίκηση προσπαθούν να βάλουν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα δημιουργήσουν την νέα ΑΕΚ Καλαμάτας που επιθυμούν.

Ενα μικρό δείγμα αποτέλεσε και η σεμνή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ανδρικής ομάδας και της ακαδημίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή αργά το απόγευμα στο χώρο τέχνης Α49.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του ώστε η ανδρική ομάδα να καταφέρει να πετύχει το στόχο της φετινής σεζόν που είναι η άνοδος στην Α1 τοπική και η όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία της ακαδημίας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βασίλης Σπηλιώτης ο οποίος σημείωσε ότι ΕΠΣ Μεσσηνίας προσπαθεί να βρίσκεται κοντά και να στηρίζει όλες τις ομάδες που έχει στη δύναμή της και ευχήθηκε στην ΑΕΚ να πετύχει τους στόχους που έχει για τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μετά μίλησε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Δημήτρης Μάλαμας για την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές ώστε να υλοποιήσουν το στόχο της ανόδου.

Ακολούθησε ο προπονητής της ακαδημίας Παντελής Τσιγαρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται με τους νεαρούς παίκτες, καθώς για πρώτη φορά ξεκίνησε από φέτος η δημιουργία ακαδημίας της ΑΕΚ Καλαμάτας. Οπως επισήμανε για τη λειτουργία της ακαδημίας χρειάζεται πολύ τρέξιμο και θα προσπαθήσει σε συνεργασία με τη διοίκηση να κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε να μπουν οι σωστές βάσεις και να μεγαλώσει η ακαδημία σε όλα τα επίπεδα.

Μετά μίλησε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Στάθης Κουτουμάνος εκ μέρους των παικτών σημειώνοντας ότι όλοι τους θα κάνουν την προσπάθεια που χρειάζεται ώστε στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουν την άνοδο.

Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ Β. Αρναούτογλου

Τελευταίος απηύθυνε χαιρετισμό ο προσκεκλημένος στην εκδήλωση Βαγγέλης Αρναούτογλου δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και εργάζεται στην εφημερίδα Sportday, στα site sport24.gr aek1924.gr και στο sport24 radio. “Οτι έχει ΑΕΚ με εμπνέει και με συγκινεί ταυτόχρονα γιατί και εγώ έχω καταβολές από Μικρά Ασία, οι γονείς μου, οι παππούδες μου, ότι έχει ΑΕΚ”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Είστε σε μια πόλη, πάρα πολύ φιλόξενη, πολύ όμορφη, είστε πολύ ωραίοι άνθρωποι από όσα έχω δει μέχρι τώρα. Τώρα για την ομάδα αυτό που εύχομαι πρωτίστως είναι υγεία στους ποδοσφαιριστές, να είναι πάντα καλά, να μπορούν να προσφέρουν αυτό που θέλουν και πνευματική υγεία και ισορροπία γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο να είσαι και ισορροπημένος και στο μυαλό, δεν είναι μόνο τα πόδια είναι και το κεφάλι, λειτουργεί πάρα πολύ αυτό στο να ισορροπείς και να αντιμετωπίζεις καταστάσεις. Στον προπονητή υπομονή και διαύγεια για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις πάντα και να έχει υπομονή με τους παίκτες, χρειάζεται αυτό πάρα πολύ γιατί έχει να διαχειριστεί χαρακτήρες διαφορετικούς προφανώς. Στη διοίκηση για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει αυτό το τελευταίο διάστημα που είναι επικεφαλής της, να έχει υπομονή επίσης δεν είναι εύκολο να ασχολείσαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν έχεις να κερδίσεις, έχει μόνο να χάσεις, αλλά μπορείς να βγεις γεμάτος από αγάπη και εμπειρίες για αυτό που τόσο πολύ θέλεις να κάνεις, τόσο πολύ θέλεις να υπερασπίσεις και να προασπίσεις ως άνθρωπος. Είναι πολύ υγιές να βλέπω νέους ανθρώπους να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και να έχουν μόνο πράγματα να δώσουν και όχι να κλέψουν από αυτό. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό, μακάρι να μπορούσα και εγώ κάποια στιγμή να το έκανα, είναι ένα όνειρο μου αν μπορούσα εκεί στον τόπο που μένω στο να εργαστώ στην τοπική ομάδα και να την κάνω και ΑΕΚ. Υγεία λοιπόν σε όλους να είστε καλά, εύχομαι να είστε πρωταθλητές στο τέλος, νομίζω θα είστε και να γίνει το όνειρο σας, το επόμενο βήμα να είστε στην Α’ κατηγορία σύντομα.

Στη συνέχεια ο κ. Αρναούτογλου έκοψε την πίτα της ανδρικής ομάδας και λίγο μετά ο προπονητής Ακαδημίας Παντελής Τσιγαρίδης έκοψε την πίτα της ακαδημίας.

Δύο οι τυχεροί,

παρών η “Original”

Στην πίτα της ανδρικής ομάδας υπήρχαν δύο φλουριά, τα οποία έτυχαν στους ποδοσφαιριστές Κώστα Καράγιωργα και Οδυσσέα Διπλάρη, οι οποίοι πήραν ως δώρο ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Στην πίτα της ακαδημίας δεν υπήρχε φλουρί και όλα τα παιδιά θα πάρουν από το κατάστημα ένδυσης “Πήτερ Παν” του παράγοντα της ομάδας Βαγγέλη Πανταζή ένα δώρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η οποία ανέφερε ότι έδωσε το παρών στην εκδήλωση ως φίλαθλος της ΑΕΚ, από την ΕΠΣ Μεσσηνίας μαζί με τον πρόεδρο Βασίλη Σπηλιώτη ήταν οι παράγοντες Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, Κώστας Μπούνας. Επίσης έδωσαν το παρών μέλη από τον τοπικό σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ, από το club της Οriginal Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστήριο σύνδεσμο, καθώς τα μέλη του πέρα από την συμπαράσταση στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ, είναι κοντά στο τμήμα μπάσκετ ενώ την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου έδωσαν βροντερό παρών και συμπαραστάθηκαν στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ που αγωνίστηκε για το κύπελλο Ελλάδας στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι τις πίτες είχε φτιάξει η σύζυγός του παράγοντα της ομάδας Χρήστου Καράγιωργα, Νίκη.