Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2019 12:26

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με σύμμαχο την παράδοση στο Αργος

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με σύμμαχο την παράδοση στο Αργος

Το Παναργειακός – Καλαμάτα είναι ένα παραδοσιακό Πελοποννησιακό ντέρμπι που πάντα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Φέτος μάλιστα ο αγώνας που θα γίνει την Κυριακή (3 μ.μ.) στο γήπεδο του Αργους έχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο. Η Καλαμάτα είναι πρώτη με 42 βαθμούς, ο Ασπρόπυργος δεύτερος με 38 και ο Παναργειακός τρίτος με 36. Η ομάδα του Αργους λοιπόν θέλει μόνο νίκη για να πλησιάσει την κορυφή ενώ η “Μαύρη Θύελλα” θέλει το διπλό με το οποίο από τη μια θα θέσει την ομάδα του Αργους εκτός διεκδίκησης τίτλου και από την άλλη θα διατηρήσει ή και θα αυξήσει το +4 από τον Ασπρόπυργο.

Δύο διπλά με... τεσσάρες στα 3 τελευταία ματς!

Η Καλαμάτα λοιπόν θα προσπαθήσει να κάνει κάτι που έχει πετύχει στις 2 από τις 3 τελευταίες επισκέψεις της στο Αργος και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο: Με τεσσάρες!

Τη σεζόν 2013-2014 η Καλαμάτα πέτυχε μεγάλη νίκη με 1-4 στο Αργος στον πρώτο γύρο, όταν βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με προπονητή τότε τον Μίλτο Γκόφα. Μάλιστα είχε σκοράρει ο Μεσσήνιος μέσος Παναγιώτης Τσιμικλής, που πλέον αγωνίζεται στον Παναργειακό.

Την επόμενη σεζόν η Καλαμάτα έπαιξε στο β’ γύρο στο Αργος, Το ματς δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον με τον Παναργειακό να κερδίζει 2-0. Στον πάγκο της Καλαμάτας ήταν ο Μιχάλης Καβαλιέρης.

Την καταστροφική σεζόν 2015-2016 η οποία έφερε τον υποβιβασμό στο τοπικό, οι δύο ομάδες έπαιξαν στο Αργος στο β’ γύρο. Η Καλαμάτα, που είχε τον Κώστα Καλογιαννίδη στον πάγκο, νίκησε με το εντυπωσιακό 4-0, το οποίο ωστόσο δεν έφτανε για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Στα αντίστοιχα ματς των τριών ετών που είχαν γίνει στην Καλαμάτα, η Μεσσηνιακή ομάδα είχε μια νίκη και ο Παναργειακός δύο. Στο φετινό ματς του α’ γύρου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, η “Μαύρη Θύελλα” είχε επικρατήσει με 2-0 χάρη σε τέρματα που είχαν πετύχει ο Φουάσης στο 26’ και ο Πινδώνης στο 48’.

Συνολικά, στα 7 ματς των δύο ομάδων τη δεκαετία που διανύουμε, η Καλαμάτα έχει 4 νίκες και ο Παναργειακός 3 ενώ απουσιάζει η ισοπαλία!

Τα τρία τελευταία

ντέρμπι στο Αργος

2013-2014

Παναργειακός – Καλαμάτα 1-4

(Αγγελόπουλος 51’ - Πούτσης 32’,38’, Αθανασόπουλος 60’, Τσιμικλής 75’)

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Μένιος, Καλλιαμούτος, Καπλατζής, Ταμπάκης (64' Τριμπόνιας), Φίλης, Παπαιωάννου, Αγγελόπουλος, Λουμπαρδέας, Μακρίδης (72' Ισούφη), Καραγκούνης, Σιώκος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ρηγανάς, Τσόπελας, Ι. Καλογερόπουλος (76' Σοφός), Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Ζαχαρόπουλος, Οντσβόνγκ, Καραχάλιος (82' Γεωργακόπουλος), Κωνσταντόπουλος (54' Αθανασόπουλος), Πούτσης.

2014-2015

Παναργειακός - Καλαμάτα 2-0

(Κοιλιάρας 70’, Μπεκατώρος 90’)

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Κατσαούνης, Ρότα, Καλαγκάνης, Μαυρομάτης, Μπριλάκης, Λίτσος, Πούτσης (46' Κατσικοκέρης), Κοιλιάρας, Σίμωσης, Μπελόν (82' Μπεκατώρος), Παπαϊωάννου (56' Αγγελόπουλος)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος, Μαρτίνος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Χαρίτος, Σαλαπάτας (83' Νικολόπουλος), Λουμπαρδέας, Δημητριάδης (46' Τσιφλίδης), Τσάτσος (76' Βασιλόπουλος), Καλαντζής.

2015-2016

Παναργειακός – Καλαμάτα 0-4

(Καλαντζής 65’, Ραχίμ 67’, 71’, 85’)

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Ρίζος, Ρότα, Μηλιώτης, Κοντέων, Γκάμπριτς, Πούτσης (70’ Παντελής), Μπούνας, Χόρβατ (46’ Λιόσης), Τσόφλιος, Γκατιάγκα, Ηρακλής (46’ Ευθυμιάδης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Κολομήτρας, Οττα, Γκίνο (78’ Ρήγας), Μπεκλετζής (63’ Καλαντζής), Τορεζάνι, Ραχίμ (86’ Χατζηλιόντας).

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ

- Κόβουν πίτα οι παλαίμαχοι: Οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας θα κόψουν την πίτα τους αύριο Παρασκευή, στην ταβέρνα “Λιοτρίβι” στα Λέικα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ.

- Εκδρομή στο Αργος: Οι φίλαθλοι της “Μαύρης Θύελλας” ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό “παρών” στο Αργος, ενώ θα είναι και αρκετοί Μεσσήνιοι που ζουν στην Αθήνα. Πούλμαν από το γήπεδο του Μεσσηνιακού θα αναχωρήσουν την Κυριακή στις 11 το πρωί. Πρόκειται για εκδρομή που οργανώνουν οι φίλαθλοι της ομάδας σε συνεργασία με τη διοίκηση και το κόστος είναι 5 ευρώ. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6985- 794274 (Σπύρος)

- Αγωνία για Μάρκοβιτς: Αγωνιστικά, η Καλαμάτα θα μεταβεί στο Αργος έχοντας στην αποστολή τους Αλιατίδη και Φουάση που εξέτισαν την ποινή τους. Ο Αθανασόπουλος έχει μπει σε ρυθμούς προπονήσεων, αλλά ο τραυματίας Αντωνιάδης δεν προλαβαίνει το ματς. Ακόμα αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του επίσης τραυματία Μάρκοβιτς.