Κυριακή, 26 Ιανουάριος 2014 21:18

Σε ανοδική πορεία ο Ολυμπιακός Καλαμάτας 1-0 τον Τσικλητήρα Πύλου

Γράφτηκε από τον

Το εντυπωσιακό σερί με τον Διονύση Πουλή στον πάγκο του συνέχισε ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που έκαμψε έστω και δύσκολα το Σάββατο την αντίσταση του Τσικλητήρα Πύλου, νικώντας τον με το… γνωστό 1-0.

 

Στο 12’ σημειώθηκε η φάση που έκρινε την αναμέτρηση… Ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Φουρναράκος πήρε τη γυριστή κεφαλιά και ο Αριτζής στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας τους αμυντικούς (1-0). Ο αγώνας στη συνέχεια πήγε όπως ήταν στη δύναμη και στα σκληρά (όχι όμως αντιαθλητικά) μαρκαρίσματα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με περισσότερη επιθετική διάθεση, έχοντας την πιο πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια τους χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μάρη εξαιτίας και της ολισθηρότητας του αγωνιστικού χώρου. Στο 54’ ο Πλατάκης εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Κουλόπουλος πήρε τη γυριστή κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ.
Ο Ολυμπιακός που πρόσεχε κυρίως τα νώτα του πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ στο 67’ όταν ο Πανταζής που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς, έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια περνώντας τρεις παίκτες και επιχείρησε να σουτάρει όμως η μπάλα κόλλησε στα νερά λίγο προτού περάσει τη γραμμή και ο Παπαγεωργίου βρήκε την ευκαιρία να απομακρύνει. Η ομάδα του Κώστα Κλάδη έψαχνε την ισοφάριση και στο 75’ ο Κουλόπουλος έδωσε στον Πλατάκη που σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Και πάλι ο Πλατάκης ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση του 84’ όταν μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο σωστά τοποθετημένος Μάρης μπλόκαρε. Καλή ήταν η διαιτησία του Λάμια, όπως καλά τα πήγαν και
η Αθανασοπούλου με τον Γκούμα που ήταν οι δύο βοηθοί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Αργάνης, Μίντζηρας, Παπαλέξης, Φουρναράκος, Αλεξανδρόπουλος, Μπαλαλάς, Σίνος, Καραγιάννης (90’ Τσαναλίας), Αριτζής (56’ Πανταζής), Τζίφας (88’ Μπάλλας).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Βιδάκης, Σεφεράσι (81’ Λάζαρης), Κωστόπουλος, Παπαγεωργίου, Τσώνης, Πλατάκης, Κουλόπουλος, Πανταζόπουλος, Μπουντάς, Δούνιας.