Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019 12:02

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δύσκολη έξοδος για Απόλλωνα στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

 

Με δύο αναμετρήσεις ξεκινά σήμερα η 17η αγωνιστική στην Α’ τοπική, ενώ το κυρίως μενού θα “σερβιριστεί” την Κυριακή με τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια.

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η δύσκολη έξοδος του Απόλλωνα στην Κυπαρισσία και το ντέρμπι παραμονής στη Μεσσήνη ανάμεσα στον Ολυμπιακό Ανάληψης και την Ομόνοια.

Στη μάχη του τίτλου, ο αήττητος Απόλλωνας δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών στην Τριφυλία, με δεδομένο ότι είναι στο -4 από το πρώτο και επίσης αήττητο Διαβολίτσι, που θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί. Πρόκειται για πολύ σημαντικό παιχνίδι, μιας και την επόμενη αγωνιστική υπάρχει το ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΟΔ και τον Απόλλωνα, που αν κάνει το δύο στα δύο θα βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Από την άλλη πλευρά, η Κυπαρισσία προέρχεται από την ήττα με τον Πανθουριακό και ισοβαθμεί με τη Σπερχογεία και τον Τέλλο Αγρα στην 6η θέση.

Η τρίτη της βαθμολογίας Εράνη θα μεταβεί σήμερα στη Σπερχογεία για να αντιμετωπίσει τους “ταύρους”, που μετρούν δύο διαδοχικές εκτός έδρας νίκες με Ανδρούσα και Ανάληψη. Σε καλή κατάσταση βρίσκεται όμως και η Εράνη, που νίκησε με ανατροπή τον Τσικλητήρα και αναμένεται αμφίρροπο ματς.

Ο τέταρτος της βαθμολογίας Εθνικός θα ανταμώσει με την 11η Α.Ε. Μάνης στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας.

Η ομάδα του Μελιγαλά νίκησε την περασμένη αγωνιστική τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ενώ αντίθετα οι Μανιάτες ηττήθηκαν στα τελευταία λεπτά από τον Τέλλο Αγρα. Ο Αγρας έχει δύσκολο έργο την Κυριακή, καθώς θα φιλοξενηθεί από τον Τσικλητήρα που υπέστη δύο σερί ήττες από Ανάληψη, Εράνη και υποχώρησε στην 5η θέση. Οι Πύλιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, προκειμένου να βρεθούν ξανά στην τετράδα στην περίπτωση που ο Εθνικός αφήσει βαθμούς στην Καλαμάτα.

Στη μάχη της ουράς, ο Ολυμπιακός Ανάληψης που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού θα φιλοξενήσει την Ομόνοια, η οποία έχει ένα βαθμό περισσότερο. Στο αντίστοιχο ματς του α’ γύρου οι “ερυθρόλευκοι” είχαν επικρατήσει με 1-0 στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”. Αυτό είναι το δεύτερο σερί εντός έδρας ματς για την ομάδα της Ανάληψης (το περασμένο Σάββατο έχασε 0-2 από τη Σπερχογεία).

Η Ομόνοια αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ανδρούσα, η οποία δεν έχει νίκη μέσα στο 2019 και έχει υποχωρήσει στην 9η θέση (ισόβαθμη με τη Θουρία). Η Ανδρούσα θα παίξει αύριο στο γήπεδό της με την ουραγό Α.Ε. Αβίας και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για το τρίποντο.

Τέλος στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που είναι μόλις στο +2 από τη ζώνη, θα φιλοξενήσει τον Πανθουριακό που κέρδισε στο γήπεδό του τόσο τον Εθνικό, όσο και την Κυπαρισσία και θα αγωνιστεί με λιγότερη πίεση και καλή ψυχολογία.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ολυμπιακός Ανάληψης – Ομόνοια

Γήπεδο Μεσσήνης

Η. Νικολόπουλος, Γαλακούτης, Κυριόπουλος

Σπερχογεία – Εράνη

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Καρβούνης, Βανικιώτης, Κομπιλίρης

 

Κυριακή

 

Κυπαρισσία – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Τσίρμπας

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Πανθουριακός

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Βανικιώτης

ΑΕ Μάνης – Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Αλεξέας, Γεωργαντάς, Γιαννέτσος

Ανδρούσα – ΑΕ Αβίας

Γήπεδο Ανδρούσας

Τσουλάκος, Κασκάνης, Γαλακούτης

Τσικλητήρας Πύλου – Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Πύλου

Η. Νικολόπουλος, Κυριόπουλος, Παναγιωτόπουλος

Διαβολίτσι – ΑΟ Φαραί 3-0 (α.α)

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 16 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 39-8 40

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 27-9 36

3. Εράνη 27-15 33

4. Εθνικός Μελιγαλά 26-16 28

5. Τσικλητήρας Πύλου 18-12 26

6. Κυπαρισσία 18-24 24

-. Σπερχογεία 21-23 24

-. Τέλλος Αγρας 19-17 24

9. Ανδρούσα 23-21 23

-. Πανθουριακός 22-20 23

11. Α.Ε. Μάνης 12-18 19

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 14-21 15

13. Ομόνοια 12-31 14

14. Ολυμπιακός Ανάληψης 9-30 13

15. Α.Ε Αβίας 14-35 11

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.