Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2019 19:43

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-1: Εσπασε το "ρόδι" για το 2019 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με σκόρερ τους Αλεξανδρόπουλο και Σκιά ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη νίκη μέσα στο 2019, με 2-1 επί του Πανθουριακού, ο οποίος προερχόταν από τις διαδοχικές νίκες με Εθνικό Μελιγαλά και Κυπαρισσία.

Αντίθετα οι “ερυθρόλευκοι” αγνοούσαν το τρίποντο από τις 23 Δεκεμβρίου, όταν νίκησαν με 2-1 τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου έφτασε τους 18 βαθμούς και αποσπάστηκε 4 βαθμούς από τη ζώνη, ενώ ο Πανθουριακός με 23 βαθμούς ισοβαθμεί στην 9η θέση με την Ανδρούσα.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 15’, όταν ο Αλεξανδρόπουλος επιχείρησε σέντρα - σουτ από δεξιά, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέληξε στη γωνία του Σταθά. Το 1-0 κράτησε μόλις εφτά λεπτά.

Στο 22’ ο Κοστρίβας από δεξιά έφερε την μπάλα στην περιοχή και ο Ζέππος με προβολή στο πρώτο δοκάρι την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Δύο γκολ με τη βοήθεια της τύχης διαμόρφωσαν το 1-1. Ο Ολυμπιακός πήγε πάντως με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Ηταν το 45ο λεπτό, όταν ο σκόρερ του 1-0 Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος, εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημήτρης Σκιάς με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι νίκησε αμυντικούς και γκολκίπερ, για το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο έλειψαν τα γκολ και κυριάρχησαν οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, αλλά και οι διαμαρτυρίες των παικτών για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Ο Πανθουριακός προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά δεν βρήκε την ευκαιρία που θα ήθελε για να σκοράρει.

Το ίδιο και ο Ολυμπιακός που δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το τρίτο γκολ και να διώξει το άγχος. Στο 47’ ο Σαραντόπουλος δεν βρήκε την μπάλα μέσα από την περιοχή σε σέντρα του Γιαννουκάκη, ο οποίος στο 76’ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Παναγιωτόπουλου, αλλά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Το ματς διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς τους Τσοπανάκη και Βανικιώτη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μπαζάνης (56’ Τσαναλίας), Γαβράς, Θεοδώρου, Σκιάς, Ζέππος, Σαραντόπουλος (69’ Κορομηλάς), Μπέρμπερη, Γιαννουκάκης (86’ Μπούνας), Αλεξανδρόπουλος, Τσούνι (16’ λ.τρ. Κ. Μάλαμας).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Κοστρίβας, Οικονομέας, Παναγιωτόπουλος, Παντσιώτης, Καράμπελας, Ζώτος, Οδεμισιώτης, Ρουμελιώτης (55’ Μερκούρης), Μπιτσάνης, Κανανάι (77’ Αντωνίου).