Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2019 14:35

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Υπόθεση για δύο ο τίτλος, μάχη για 3η θέση και παραμονή

Γράφτηκε από τον

 

Δέκα αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής και όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε, τόσο μεγαλώνει η αγωνία και το άγχος για την άνοδο και την παραμονή.

Το Καλό Νερό και η Μεθώνη βέβαια κρατούν στα χέρια τους τα εισιτήρια, έχοντας ξεφύγει βαθμολογικά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποια ομάδα θα κατακτήσει την τρίτη και τελευταία προνομιούχο θέση.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας έχει προβάδισμα έναντι του Ακρίτα Κορώνης και του Απόλλωνα Πεταλιδίου που τον ακολουθούν.

Στην ουρά, η μία ομάδα που θα υποβιβαστεί ήταν γνωστή πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει. Το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού θα πιουν ακόμα ο 12ος και ο 13ος της βαθμολογίας. Σε αυτές τις θέσεις βρίσκονται σήμερα η Αναγέννηση Παραλίας με 14 βαθμούς και ο Μιλτιάδης με 12, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί, μιας και είναι μικρές οι βαθμολογικές διαφορές. Ο 11ος Παπαφλέσσας Χώρας είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη και ο 10ος Χανδριναϊκός τρεις. Ακόμα σίγουρη δεν μπορεί να αισθάνεται η Θύελλα Χαρακοπιού (20 β.) και ο Ηρακλής Κυπαρισσίας (21 β.). Αμφότερες οι ομάδες έχουν πάντως προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.

Το Δώριο με 23 βαθμούς και ο Α.Ο. Φυτειάς με 25 βαθμούς φαίνεται ότι θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο για άνοδο και παραμονή.

Το Δώριο θα πρέπει να κάνει στη συνέχεια πολύ άσχημη πορεία για να μπλέξει σε περιπέτειες και οι καλαματιανοί χρειάζονται σερί νικών και συνδυασμών αποτελεσμάτων για να βρεθούν στην τρίτη θέση.

Συνοπτικά, ο τίτλος στην Α1 τοπική είναι υπόθεση για δύο (Καλό Νερό, Μεθώνη). Για την τρίτη θέση ερίζουν τρεις ομάδες (Ηρακλής Καλαμάτας, Κορώνη, Πεταλίδι) και για την αποφυγή του υποβιβασμού μάχονται έξι (Μιλτιάδης, Αναγέννηση Παραλίας, Παπαφλέσσας Χώρας, Χανδριναϊκός, Θύελλα Χαρακοπιού και Ηρακλής Κυπαρισσίας). Στη δυσκολότερη θέση βρίσκονται ο Μιλτιάδης, η Αναγέννηση και η Χώρα και στην καλύτερη ο Ηρακλής Κυπαρισσίας και η Θύελλα.

Την προσεχή αγωνιστική το πιο δύσκολο έργο έχει ο Χανδριναϊκός, αφού θα φιλοξενηθεί από το πρωτοπόρο Καλό Νερό. Ο Μιλτιάδης θα παίξει στον Πύργο Τριφυλίας με τον Ακρίτα Κορώνης και η Αναγέννηση στο γήπεδό της με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας. Κρίσιμο ματς δίνει και ο Παπαφλέσσας στη Χώρα με το Δώριο, ενώ η Θύελλά θέλει νίκη - “ανάσα” με τον ανεβασμένο Α.Ο. Φυτειάς.

Στη μάχη για την 3η θέση, ο Ηρακλής Καλαμάτας θα υποδεχτεί το Πεταλίδι και με νίκη θα αποσπαστεί 7 βαθμούς από τον αντίπαλό του, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την άνοδο. Για τον τίτλο, το Καλό Νερό έχει προβάδισμα 2 βαθμών από τη Μεθώνη και το αβαντάζ ότι θα την υποδεχτεί εντός έδρας στο β’ γύρο. Αυτή την αγωνιστική πάντως η Μεθώνη θα πάρει ξεκούραστο τρίποντο με το Ασπρόχωμα και οι πρωτοπόροι πρέπει να κερδίσουν τον Χανδριναϊκό για να βρεθούν ξανά στο ρετιρέ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 16 αγώνες)

1. Καλό Νερό 42-10 43

2. Μεθώνη 33-16 41

3. Ηρακλής Καλαμάτας 24-14 32

4. Ακρίτας Κορώνης 34-18 29

5. Απόλλωνας Πεταλιδίου 29-19 28

6. Α.Ο. Φυτειάς 24-26 25

7. Δώριο 17-19 23

8. Ηρακλής Κυπαρισσίας 13-23 21

9. Θύελλα Χαρακοπιού 18-28 20

10. Χανδριναϊκός 24-28 17

11. Παπαφλέσσας Χώρας 8-22 15

12. Αναγέννηση Παραλίας 15-30 14

13. Μιλτιάδης 8-38 12

* Το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα