Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 12:00

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΝΑΣ 3-1: Απιαστη η “Μαύρη Θύελλα”, στο +6 από Ασπρόπυργο!

Γράφτηκε από τον

 

Για 56’ αντιστάθηκε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η Ενωση Πελλάνας απέναντι στην “Μαύρη Θύελλα”.

Στο σημείο αυτό ο Ιβάν Μάρκοβιτς άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ και στη συνέχεια όλα έγιναν εύκολα για την Μεσσηνιακή ομάδα. Με το Σέρβο να πετυχαίνει και το 2-0, επιστρέφοντας εντυπωσιακά μετά το τραυματισμό που τον κράτησε 20 μέρες εκτός δράσης και τον Πινδώνη να σημειώνει το 3-0 (μείωσε απλά στο 89’ ο Σικαλόπουλος για το τελικό 3-1) η Καλαμάτα έφτασε άνετα στην 16η νίκη της σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος και αποθεώθηκε από τους περίπου 800 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες.

Μάλιστα η χαρά ήταν διπλή καθώς πέρα από την νίκη της Καλαμάτας, την ίδια ώρα ο Ασπρόπυργος έφερνε ισοπαλία 2-2 στη Ζάκυνθο με τον ΑΟ Κατασταρίου και έτσι η Μεσσηνιακή ομάδα βρίσκεται πλέον στην κορυφή με 6 βαθμούς διαφορά, ενώ απομένουν 8 στροφές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η πρώτη θέση και η απευθείας άνοδος είναι πλέον στο χέρι των Μεσσήνιων που και χθες έδειξαν με την εμφάνιση του ότι δίκαια είναι στην κορυφή και ότι σκοπεύουν να μείνουν εκεί μέχρι το τέλος.

Οσον αφορά την εικόνα του αγώνα, στο πρώτο ημίχρονο η Καλαμάτα ήταν πιεστική μόνο στο πρώτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο μεσοδιάστημα, οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει αφήνοντας καλές εντυπώσεις και σε κάποιες περιπτώσεις έδειχναν ικανοί να απειλήσουν την εστία του Κασωτάκη. Το αξιοσημείωτο στο πρώτο 45λεπτο ήταν ότι η Καλαμάτα έστειλε τρεις φορές τη μπάλα στα δίχτυα αλλά σε καμιά δεν υπήρξε γκολ αφού σε δύο περιπτώσεις (Πινδώνη 9', Μάρκοβιτς 44') οι σκόρερ είχαν υποδειχθεί οφσάιντ ενώ στο 24' είχε υποδειχθεί επιθετικό φάουλ του Πινδώνη, πριν ο Λαθύρης στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στις περιπτώσεις των δύο οφσάιντ πάντως ο βοηθός είχε δίκιο, ενώ στην κρίση του διαιτητή ήταν η φάση του 24'. Το δυσάρεστο ήταν ότι δύο παίκτες αποχώρησαν τραυματίες, ο Γιόνδης στο 31' και ο Ψάνης στο 45'.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γκολ ήρθε νωρίς και στην συνέχεια η Καλαμάτα κυριάρχησε απόλυτα φτάνοντας με άνεση στη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα μπήκε δυνατά στο ματς και η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 6' όταν από προσπάθεια που ξεκίνησε ο Λαθύρης, ο Γιόνδης από δεξιά γύρισε ωραία στην περιοχή και ο Λαθύρης από κοντά πλάσαρε λίγο άουτ. Στο 9' ο Πινδώνης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από φάουλ του Μίνγκα, αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Μετά το πιεστικό πρώτο δεκάλεπτο της Καλαμάτας, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και η πρώτη τελική τους ήρθε στο 16' με τον Κωνταντινίδη να κάνει πολύ ωραία προσπάθεια αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό με την μπάλα να φεύγει αρκετά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα είχαμε και την πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της Ενωσης Πελλάνας, όταν το σουτ του Μεσσήνιου Γιώργου Μουλιάτου έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 24' είχαμε δεύτερο γκολ στο ματς που δεν μέτρησε για την Καλαμάτα. Από σέντρα του Μίνγκα, ο Κραβαρίτης έδιωξε με τις γροθιές, η μπάλα έφτασε στον Λαθύρη που με σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα αλλά στο μεταξύ ο διαιτητής σφύριξε φάουλ του Γιόνδη στον Κραβαρίτη. Καλή ευκαιρία είχε η Καλαμάτα στο 33', όταν από γύρισμα του Μίνγκα από δεξιά, ο Πέριτς έκανε με τη μια το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ζαραφέτα και πέρασε ελάχιστα έξω, κόρνερ. Το τρίτο γκολ στο ματς που δεν μέτρησε για την Καλαμάτα σημειώθηκε στο 44' όταν ο Λαθύρης γύρισε στον Μάρκοβιτς που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου η Καλαμάτα προσπάθησε να πιέσει και το γκολ ήρθε τελικά αρκετά γρήγορα. Ηταν το 56' όταν ο Λαθύρης από αριστερά έκανε πολύ ωραίο γύρισμα στον Μάρκοβιτς και αυτός με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1-0.

Το γκολ έδωσε ενθουσιασμό στην Μεσσηνιακή ομάδα που στα επόμενα λεπτά ήταν καταιγιστική και έψαξε το δεύτερο γκολ, Στο 61' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Πέριτς που σούταρε άουτ από καλή θέση, στο 62' είχε δοκάρι σε πολύ καλό σουτ του Πινδώνη ενώ στο 64' ο Μίνγκας έκανε ωραία προσπάθεια και σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Στο 66' ξανά ο Μίνγκας πλάσαρε λίγο άουτ. Το 2-0 φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου και πράγματι ήρθε στο 73'. Ηταν ένα πολύ ωραίο γκολ με τους παίκτες της Καλαμάτας να αλλάζουν τη μπάλα με τη μια. Ο Μίνγκας βρήκε τον Πέριτς, αυτός άνοιξε δεξιά στον Πινδώνη που γύρισε στην περιοχή και ο Μάρκοβιτς με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. Η Καλαμάτα πλέον έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και στο 78' πέτυχε και τρίτο γκολ όταν ο Πέριτς έκανε την πάσα στον Πινδώνη και αυτός που εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής σημείωσε το 3-0. Στο 89' ο Σικαλόπουλος με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ μείωσε στο τελικό 3-1 για την Ενωση Πελλάνας.

Μάρκοβιτς, Πινδώνης και Μίνγκας ξεχώρισαν από την Καλαμάτα που είχε συνολικά μια ακόμη θετική εμφάνιση.

Διαιτητής ο Κακριδής και βοηθοί οι Κλεπετσάνης, Σάνος, όλοι από την Κορινθία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τάμπας, Ψάνης (45' λ.τ. Φουάσης), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Λαθύρης (84' Κάρλος), Πέριτς, Πινδώνης, Γιόνδης (31' λ.τ. Μάρκοβιτς - 87' Ζελέκου), Μίνγκας, Χίλγκεν.

ΕΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΝΑΣ: Κραβαρίτης, Κοτσοβός, Λαμπρόπουλος (14' λ.τ. Ζαραφέτας - 81' Σιγαλός), Παναγιωτίδης, Εμέκα, Τζιόλας, Κωνσταντινίδης, Ρασσιάς, Σικαλόπουλος, Πετζαρομάν (65' Πλατάνας), Μουλιάτος.