Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 12:55

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ 0-2: Κακή εμφάνιση και δίκαιη ήττα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ο χειρότερος Πάμισος μέσα στο 2019 εμφανίστηκε χθες στη Μεσσήνη, με συνέπεια να γνωρίσει την ήττα με 2-0 από τον Αμβρυσσέα Διστόμου, που πανηγύρισε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στη Γ’ εθνική.

Μια νίκη που αυξάνει τις πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία, ενώ αντίθετα οι Νησιώτες με 7 βαθμούς και 15 ήττες σε 18 αγωνιστικές έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του υποβιβασμού.

Θα περίμενε ωστόσο κανείς ο Πάμισος να δείξει καλύτερο πρόσωπο με ομάδες που μάχονται για την παραμονή και έχοντας και σημαντικές επιστροφές (Ηλιόπουλος, Αλεβίζος, Νινιός, που ξεκίνησαν στην 11άδα και ο Δημητρακόπουλος που μπήκε στο β’ ημίχρονο). Ο Πάμισος όμως ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Ενδεικτικό της κακής εμφάνισης ότι δεν κατέγραψε ούτε μία καθαρή ευκαιρία.

Οσες φορές έφερε την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, το έκανε από στημένες φάσεις, είτε κόρνερ, είτε φάουλ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Ο Αμβρυσσέας πατούσε καλύτερα στον κακό αγωνιστικό χώρο και εκτός από τα δύο γκολ, είχε και χαμένο πέναλτι.

Ο Ιβάνοφ στο 34’ και στο 83’ ήταν αυτός που “πλήγωσε” τους Νησιώτες, ενώ στο 53’ ο Καπατσώρης ,μπλόκαρε τη μπάλα στο πέναλτι του Δήμου και κράτησε τον Πάμισο μέσα στο παιχνίδι, μέχρι το 83’.

Ο σκόρερ του Αμβρυσσέα είχε προειδοποιήσει στο 14’ όταν βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση, για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Καπατσώρης.

Στο 34’ από φάουλ του Καραλή και αδράνεια της άμυνας, ο Ιβάνοφ έκανε το κοντρόλ και με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο “Γ” για το 0-1. Με σκορ και ψυχολογία υπέρ του ο Αμβρυσσέας απείλησε και με δεύτερο γκολ στο 39’. Ξανά από φάουλ του Καραλή, ο Δήμου αυτή τη φορά έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε για να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καπατσώρης.

Στο 44’ ο Σένκα σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ο Μιχάλης Φασουλής που ήταν τιμωρημένος και καθόταν στην κερκίδα, πέρασε στην επίθεση τον Δημητρακόπουλο αντί του Κοντομανωλόπουλου.

Παρ’ όλα αυτά δεν άλλαξε κάτι στην προβληματική εικόνα του Παμίσου, που όχι μόνο δεν απειλούσε, αλλά κινδύνευσε και με δεύτερο γκολ στο 53’ όταν ο ρέφερι Παπαγεωργόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Αριστομενόπουλου (σε σέντρα του Αντωνίου). Ο Καπατσώρης όμως νίκησε το Δήμου (κακή εκτέλεση) και το 0-1 διατήρησε τις ελπίδες του Παμίσου ώστε να αποφύγει την ήττα.

Στο 83’ όμως από λάθος του Μάραντου, ο Δήμου κέρδισε την μπάλα και αφού απέφυγε Μάραντο και Αριστομενόπουλο βρέθηκε φάτσα με τον γκολκίπερ και σιγούρεψε το γκολ, δίνοντας στον Ιβάνοφ, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το τελικό 0-2. Το μόνο που άλλαξε στη συνέχεια ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς στο 90’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία ο Δήμου.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Καπατσώρης, Αριστομενόπουλος, Ρούτσης (77’ Μάραντος), Φιλόπουλος, Αλεβίζος, Μωράκης, Νινιός, Παπαδόπουλος (75’ Βλάχος), Κοντομανωλόπουλος (46’ Δημητρακόπουλος), Ηλιόπουλος, Χελάς (73’ Χαρλέπας).

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Ντουμάνης, Στασινόπουλος, Καραλής (93’ Ζαφειρίου), Ζυγογιάννης, Κούβελης, Χαραλαμπίδης, Αντωνίου (66’ Κυριακόπουλος), Σένκα, Σταύρου (77’ Βλάχος), Δήμου, Ιβάνοφ (86’ Φωτόπουλος).