Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 12:34

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Επιβλητικές νίκες με Ηλεία (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αποδείχθηκαν τα χθεσινά ματς των μικτών Μεσσηνίας, με τις αντίστοιχες της Ηλείας, καθώς η Μεσσηνία επικράτησε με άνεση τόσο στο ματς των Κ 14, όσο και σε αυτό των Κ 16.

Στο μικρότερο ηλικιακά πρωτάθλημα, η Κ 14 του νομού μας νίκησε με το εντυπωσιακό 7-1 και σφράγισε την πρώτη θέση στον όμιλο, αφήνοντας δεύτερη την Ηλεία, που ήθελε μόνο νίκη για να βρεθεί στην κορυφή. Και οι δύο ομάδες πάντως προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Το ίδιο ισχύει και για το πρωτάθλημα Κ 16, με τη διαφορά ότι η πρώτη και η δεύτερη θέση είχαν κριθεί πριν από τα χθεσινά παιχνίδια.

Η πρώτη Ηλεία και η δεύτερη Μεσσηνία, πήραν τα εισιτήρια για τα νοκ – άουτ παιχνίδια, με τη Μεσσηνία, ωστόσο, να πανηγυρίζει στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία τη νίκη γοήτρου με 4-0.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω παιχνίδια εντάσσονταν στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, για τα πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Η Κ 14 της Μεσσηνίας τερμάτισε στην πρώτη θέση με 16 βαθμούς και τέρματα 28-2 και η Κ 16 στη δεύτερη θέση με 12 βαθμούς και τέρματα 14-3.

Πλέον οι δύο ομάδες προσμένουν να μάθουν τους αντιπάλους τους στις νοκ – άουτ αναμετρήσεις (η κλήρωση θα γίνει την άλλη Παρασκευή).

Το βέβαιο είναι ότι η Κ 14 θα παίξει εντός έδρας λόγω της πρωτιάς στον όμιλο και η Κ 16 εκτός έδρας, αφού τερμάτισε πίσω από την Ηλεία.

Να σημειωθεί ότι τα χθεσινά ματς παρακολούθησαν εκτός από φίλους και γονείς και ο Αντώνης Μαυρέας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ο Σαλαπάτας για τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και ο Βασίλης Γεωργόπουλος που είναι πλέον στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού.

Αφιερωμένη η νίκη στον Γιώργο Ράλλη

Χωρίς τον Γιώργο Ράλλη αγωνίστηκε η Κ14 της Μεσσηνίας, καθώς ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είχε μια... περιπέτεια με την υγεία του. Oι συμπαίκτες του, του αφιέρωσαν τη μεγάλη νίκη και πριν από την έναρξη του αγώνα, μαζί με το καθιερωμένο “Μεσσηνία”, φώναξαν και το όνομα του Γιώργου, που πλέον αναρρώνει.

Τα ματς

Κ 14

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Μεσσηνία το παιχνίδι με την Ηλεία. Ενδεικτικό ότι στο ημίχρονο το σκορ ήταν 5-1!

Ο Καραγλάνης με κεφαλιά στο 9’ άνοιξε το σκορ και στο 11’ με ψύχραιμο πλασέ σε σε τετ α τετ με το Σίνο έγραψε το 2-0.

Η Ηλεία μείωσε στο 14’ σε 2-1 με προβολή του Παναγιωτακόπουλου (από κόρνερ του Γιαννόπουλου), αλλά μέχρι εκεί.

Στο 31’ από λάθος της άμυνας, ο Ρούπας με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1 και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν και τέταρτο γκολ.

Στο 33’ ο Καραγλάνης από αριστερά απέφυγε τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Κράκουλι, που από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Στο επόμενο λεπτό οι δυο τους συνεργάστηκαν και πάλι, με τον Κράκουλι να αξιοποιεί και τη δεύτερη ασίστ του Καραγλάνη, κάνοντας το 5-1.

Στο 45’ ήταν η σειρά του Φαββατά να χριστεί σκόρερ για το 6-1, ενώ το τελικό 7-1 διαμόρφωσε με σουτ ο Δημητρόπουλος στο 69’.

Το ματς διαιτήτευσε ο Σαφαρίκας με βοηθούς τους Σωτηρόπουλο και Παπαδημητρίου από την Αχαία..

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Παπανικολόπουλος (62’ Μανωλέας), Μπούνας (57’ Κιόρι), Παυλής, Αδαμόπουλος, Μανιάτης, Σεντεμέντες, Ρούπας (50’ Δημητρόπουλος), Λάσκαρης (5-’ Ψαρρέας) Κράκουλι (50’ Πάπα), Καραγλάνης, Γεωργόπουλος (39’ Φαββατάς).

ΗΛΕΙΑ: Σίνος (67’ Δημητρακόπουλος), Παναγιωτακόπουλος (67’ Γεωργακόπουλος) Τσαγρής (67’ Παναγόπουλος), Παρασκευόπουλος, (56’ Αντήλας), Καραχρήστος, Φωτόπουλος (67’ Χριστόπουλος), Δουλαβέρης, Τσάλος (67’ Λυμπερόπουλος), Παλούμπης, Γιαννόπουλος,, Αλτάνης (67’ Καρατζούλιας).

Κ 16

Με χατ -τρικ του Κωστέα και ένα γκολ του Θεοδωρόπουλου, η Μεσσηνία νίκησε εύκολα με 4-0 την Ηλεία.

Στο 23’ ο Κωστέας ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Γραμμό και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση πέναλτι γράφοντας το 1-0.

Στο 50’ από σέντρα του Ακριστινέι, ο Θεοδωρόπουλος με πλασέ ζευγάρωσε τα τέρματα των γηπεδούχων, για να πάρει στη συνέχεια ξανά τη σκυτάλη ο Κωστέας.

Στο 70’ ο επιθετικός της Μεσσηνίας έκανε με ατομική προσπάθεια και πλασέ το 3-0 και στο 76’ με σουτ μέσα από την περιοχή το τελικό 4-0.

Η Ηλεία είχε δοκάρι (οριζόντιο) σε μακρινό φάουλ του Σπηλιόπουλου στο 65’.

Το ματς διαιτήτευσε ο Φωκάς με βοηθούς τους Σωτηρόπουλο και Παπαδημητρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Αντωνόπουλος, Αρβανίτης (67’ Καλύβας) Οικονομέας, Στυλιανόπουλος, Σκοπέτος, Ακριστινέι, Θεοδωρόπουλος, (57’ Σαούτης) Κοσμόπουλος (57’ Κρητικάκης), Ρουμελιώτης (67’ Σταματελόπουλος), Κωστέας, Αλεξανδρόπουλος (57’ Καρύδης)

ΗΛΕΙΑ: Γραμμός (46’ Πετρόπουλος), Κουζής, Γιαννόπουλος (74’ Γιαννακόπουλος), , Σπηλιόπουλος, Ρουμελιώτης, Αντύπας, Παλαιολόγος, Φερεκίδης, Θεοδωρόπουλος (26’ λ.τρ. Κωστόπουλος), Κακογιάννος, Κάρδαρης.