Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 14:51

Γιαννακόπουλος: "Παραδειγματική τιμωρία, λάθος μου το εσώρουχο"

Γράφτηκε από τον

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω του Sport24 Radio 103,3 ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του Ολυμπιακού για την αποχώρησή του από το ΟΑΚΑ και παραδέχθηκε την λανθασμένη κίνηση που έκανε αφήνοντας ένα εσώρουχο στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" με τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Ευάγγελο Μίχο και Σταύρο Γεωργακόπουλο, για τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Τι είπε για την αποχώρηση των "ερυθρολεύκων" και την κίνηση που έκανε αφήνοντας ένα κόκκινο εσώρουχο στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

"Κατ' αρχάς, μας στεναχωρεί για ακόμα μια φορά, η πολλοστή νομίζω, πως όλες τις φορές που έχει χάσει ο Ολυμπιακός επί Αγγελόπουλων, δεν έχουν παραδεχθεί την ανωτερότητα του αντιπάλου. Τους έχουμε κερδίσει πολλές φορές και ποτέ δεν έχουμε ακούσει πως ήμασταν καλύτεροι. Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πάρα πολύ καλός. Τους κλείσαμε σε πολλά σημεία και βλέπαμε να πετάνε την μπάλα . από τα 9 και τα 10 μέτρα. Πήραμε μία διαφορά 15 πόντων σε ένα ημίχρονο. Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που δεν απάντησε στις προκλήσεις των ανθρώπων και των παικτών του Ολυμπιακού. Είχε κόσμια συμπεριφορά. Ο αγώνας ήταν σε αθλητικό πλαίσιο παρά τις προκλήσεις., δήλωσε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στον Sport24 Radio 103,3, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε:

Για την αποχώρηση του Ολυμπιακού: "Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία βάσει κανονισμών. Πολλές ομάδες έχουν παράπονα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Είναι λογικό, όταν σε άλλες διοργανώσεις έχεις συνηθίσει να έχεις τον Μιλουτίνοβ με ένα φάουλ σε όλο το παιχνίδι αντιδράς. Έχουν συνηθίσει σε άλλες καταστάσεις".

Για την σχέση του Παναθηναϊκού με την EuroLeague: "Βεβαίως, δεν υπάρχει θέμα στην σχέση μας. Θεωρώ πως υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια πως σφυρίζουν σε . Πρέπει να υπάρχει μία κοινή συνισταμένη και να ισχύουν τα ίδια κριτήρια".

Για το αν θα αντιδρούσε ο ίδιος σε περίπτωση παρακολουθούσε τον αγώνα με προκατάληψη κι έβλεπε την ομάδα του να χρεώνεται με τρία φάουλ στα πρώτα δευτερόλεπτα: "Φαινόταν πως ήμασταν πιο έτοιμοι. Έχει συμβεί πολλές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θυμάμαι πιο παλαιά τον Βράνκοβιτς να βγαίνει με τρία και τέσσερα φάουλ στα πρώτα λεπτά. Το πήγα πολύ πίσω. Πάω στο πρόσφατο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Είχαμε 26-6 βολές. Θα έπρεπε να φύγουμε; Χάσαμε 14 πόντους, αποδεχθήκαμε την ήττα. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και η ήττα. Συνεχίζουμε".

Για το ότι ο Ολυμπιακός επέμενε οι διαιτητές της EuroLeague να σφυρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και την δυσφορία των ερυθρολεύκων για τους Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου: "Δεν το έχω ακούσει και δεν θέλω να τοποθετηθώ για κάτι που δεν γνωρίζω".

Για την κίνηση με το εσώρουχο και αν αυτή χρίζει την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα την στιγμή που αντίπαλος καλώς ή κακώς έχει εκτεθεί με την αποχώρησή του : "Είναι άτυχο τουλάχιστον να δίνεται αυτή η σημασία σε αυτή την λανθασμένη κίνηση. Θεωρώ πως έγιναν τραγελαφικά πράγματα από πλευράς Ολυμπιακού και με τον τρόπο που προκαλούσαν οι αθλητές του κατά την αποχωρήσή τους. Παρόλα αυτά κάθε μέσο και δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να αφιερώσει όσο χρόνο θέλει στα περιστατικά. Αν θέλετε την άποψή μου, ήταν μία λανθασμένη κίνηση. Θέλω να απολογηθώ σε όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ εκτός αυτών του Ολυμπιακού, γιατί αυτοί τα προκάλεσαν. Ήταν μία λανθασμένη κίνηση πάνω στον ενθουσιασμό. Αυτό. Ήταν ένα λάθος. Για την τοποθέτηση του αθλητικού δικαστή, όλοι καταλαβαίνουν πως ήταν σε επίπεδο χιούμορ. Αν πρέπει να απολογηθώ στον αθλητικό δικαστή, να απολογηθώ. Με τα περιστατικά που έγιναν χθες, αυτό είναι το τελευταίο σε σειρά προτεραιότητας. Είναι άμεση συγγνώμη. Πρωτίστως είναι μία τεράστια συγγνώμη στους παίκτες και στον κόσμο του Παναθηναϊκού, γιατί ... έκλεψε λίγο από τη τεράστια νίκη. Πρωτίστως η συγγνώμη έχει αποδέκτες αυτούς και στη συνέχεια τον κόσμο του μπάσκετ. Πάνω από όλα είμαι οπαδός. Δεν το έχω αποποιηθεί".

Για το το αν όσα έγιναν, ευθύνονται οι αθλητές που, όπως είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, προκάλεσαν: "Οφείλουμε όσοι είμαστε δημόσια πρόσωπα στον αθλητισμό να έχουμε την ψυχραιμία και να μην απαντάμε στον κόσμο. Το έχω κάνει και έχω υποστεί συνέπειες. Όπως μου είχε πει ο κ. Μπερτομέου πολύ σωστά σε μία ιδιωτική συνομιλία «Δημήτρη, πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας σωστά και να φεύγουμε κλειστά αυτιά»".

Για το αν συμφωνεί να υπάρξει αλλαγή στην ΚΕΔ: "Η δική μου άποψη παίζει ρόλο σε αυτό; Με οποιαδήποτε ιδιότητα και αν είμαι στο μπάσκετ, θέλω ο μέσος όρος της (σ.σ. της διαιτησίας) να είναι 50-50 και να απολαμβάνουμε τους αθλητές. Ανθρώπινα λάθη θα υπάρχουν, πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι αθλητές".

Για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας του: "Θα διαφωνήσω. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας κι έτυχε να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Θεωρώ πως με τα οικονομικά δεδομένα, έχουμε πετύχει. Στην σημερινή Ελλάδα δεν μπορούμε να επενδύουμε όσο πιο παλιά. Πάντα θέλουμε να φτάνουμε στο Final Four. Δεν έχουμε αποτύχει. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την πορεία της ομάδας. δεν γίνεται να είσαι συνεχώς στην κορυφή. Μόνο επί Τσαουσέσκου στην Ρουμανία γινόταν. Είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Από το 1990 είμαστε η μοναδική ομάδα που κατακτά κάθε χρόνο τίτλο".

Για όσα δήλωσε μετά την αποχώρηση και αν θα άλλαζε κάτι: "Καθόλου. Ήταν μεθοδευμένο. Το ξαναλέω. Ο κ. Μπαφές έστελνε φιλάκια στην γραμματεία. Ήταν προαποφασισμένο".

Για το Athens Alive: "Όταν υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό, να μιλήσουμε. Όλα είναι στον δρόμο τους. Δεν είναι ένα μικρό έργο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει στην Ελλάδα".

Για τις σχέσεις του με άλλους άλλους παράγοντες, το ενδεχόμενο να μιλήσει με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Γιώργο Σαββίδη: "Έχουμε έναν μεγάλο τελικό με τον ΠΑΟΚ. Θα ήταν χαρά μου να κάτσουμε μαζί οι διοικήσεις και να έρθει και ο κ. Σαββίδης. Με όλους τους παράγοντες προσπαθώ να έχω καλές σχέσεις. Στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα. Δεν έχω ακούσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να λένε μια φορά πως ήμασταν καλύτεροι".

Για το αν θα ηγηθεί ξανά αποστολή της ομάδας του στο ΣΕΦ:"Γιατί να μην ξαναπάω;".
Πηγή: sport24.gr