Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2019 12:01

Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα για Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη!

Γράφτηκε από τον
Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα για Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη!

Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη ανακοίνωσαν πως θα πορευτούν μαζί στην προσπάθεια να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 έχει ξεχωριστή σημασία καθώς θα συμπληρωθούν 100 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη διοργάνωση που έλαβε χώρα το 1930 στην Ουρουγουάη και για το λόγο αυτό, αρκετές είναι οι χώρες που επιδιώκουν να το φιλοξενήσουν και να γίνουν κομμάτι της λαμπρής ιστορίας τους.

Η Ελλάδα φιλοδοξεί να αναλάβει το χρίσμα θέτοντας κάποια στιγμή κοινή υποψηφιότητα με τις Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία ωστόσο σε περίπτωση που η σκέψη της ελληνικής κυβέρνησης γίνει πράξη θα πρέπει να γνωρίζει πως ο συναγωνισμός θα είναι τεράστιος.

Και αυτό γιατί αργά το βράδυ της Πέμπτης "ερίφθη ο κύβος", με τις Αργεντινή, Παραγουάη, Χιλή και Ουρουγουάη να αποφασίζουν να καταθέσουν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2030.

Την απόφαση αυτή την έκανε γνωστή μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπάστιαν Πινέρα, κάνοντας γνωστό πως συνυπέγραψε τη συμφωνία μαζί με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, τον πρόεδρο της Παραγουάης, Μάριο Άμπντο και τον πρόεδρο της Ουρουγουάης Ταμπαρέ Βάσκες.

Σημειώνεται πως η Ουρουγουάη είχε φιλοξενήσει το πρώτο τουρνουά το 1930 (κατέκτησε το τρόπαιο), η Χιλή είχε διοργανώσει την τελική φάση το 1962 (κατέλαβε την 3η θέση), ενώ η Αργεντινή ήταν οικοδέσποινα το 1978 (αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια).

Πηγή: sport24.gr