Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 12:02

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ 0-0: Δεν την ήθελε η μπάλα...

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη της φετινή ισοπαλία στο πρωτάθλημα έφερε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η “Μαύρη Θύελλα” η οποία κόλλησε στο 0-0 με τον ΑΟ Κατασταρίου και έδωσε την δυνατότητα στον Ασπρόπυργο να την πλησιάσει στους 4 βαθμούς.

Μπροστά σε 800 περίπου φιλάθλους η Καλαμάτα χθες ήταν άτυχη, καθώς κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατά διαστήματα πίεσε ασφυκτικά την ομάδα της Ζακύνθου, είχε πάρα πολλές ευκαιρίες και δοκάρι στο 88’ αλλά τελικά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Θανάσης Δρακόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής έχοντας μερικές εκπληκτικές επεμβάσεις στο ματς ενώ στην φάση του 88’ ο Αθανασόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής από 3-4 μέτρα, όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι φωνάζοντας γκολ, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι με την Καλαμάτα να χάνει την ευκαιρία να πάρει έστω και στο τέλος το τρίποντο.

Πλησίασε στους 4 βαθμούς ο Ασπρόπυργος

Η διαφορά λοιπόν από τον Ασπρόπυργο μειώθηκε στους 4 βαθμούς ενώ απομένουν 7 αγωνιστικές για το τέλος. Την επόμενη αγωνιστική η Καλαμάτα παίζει εκτός με τον Μανδραϊκό ενώ, θυμίζουμε, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος θα επισκεφθεί την έδρα του Ασπρόπυργου.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα, όπως συνηθίζει στα ματς στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, μπήκε επιθετικά στο γήπεδο και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο στο ξεκίνημα δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην ομάδα της Ζακύνθου που είχε μεν δώσει χώρο, αλλά έκλεινε καλά τους διαδρόμους για την εστία του Δρακόπουλου. Στο ξεκίνημα λοιπόν το ματς κυλούσε με μια ανούσια υπεροχή της Καλαμάτας ώσπου στο 15' η "Μαύρη Θύελλα" έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς η οποία προήλθε από στημένη φάση. Συγκεκριμένα ο Μίνγκας εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Αλιατίδης βρέθηκε αμαρκάριστος και έπιασε την δυνατή κεφαλιά αλλά ο Δρακόπουλος απόκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν.

Στο 26' είχαμε την πρώτη απειλητική των φιλοξενούμενων όταν ο Τηλιόπουλος έκανε τη σέντρα ο Καψάσκης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δεύτερη πολύ καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα στο ματς στο 27' όταν ο Τάμπας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πινδώνης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 35' η Καλαμάτα απείλησε ξανά αλλά το σουτ του Μάρκοβιτς από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη διπλή ευκαιρία η Καλαμάτα στο 53'. Ο Μίνγκας με φάουλ υποχρέωσε τον Δρακόπουλο σε πολύ δύσκολη απόκρουση, η μπάλα έφτασε στον Χίλγκεν που γύρισε με τη μια στον Πινδώνη που πλάσαρε από κοντά αλλά και πάλι ο Δρακόπουλος απόκρουσε σωτήρια κρατώντας το 0-0.

Νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία είχε η Καλαμάτα στο 59'. Από φάουλ του Φουάση ο Μίνγκας έπιασε την κεφαλιά, ο Δρακόπουλος απόκρουσε δύσκολα και ο Βοσκόπουλος από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να βρει καλά τη μπάλα που πέρασε παράλληλα με το τέρμα και απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τους αμυντικούς.

Στο 67' ο Κουρέλλας απείλησε με ξαφνικό σουτ που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ σε μια καλή στιγμή των φιλοξενούμενων.

Η Καλαμάτα συνέχισε να πιέζει και είχε δύο ευκαιρίες σε ένα λεπτό. Στο 73' από προσπάθεια του Κάρλος η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και στρώθηκε στον Μάρκοβιτς που σούταρε για να κοντράρει σωτήρια ο Καρβούνης σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση και την αρχική απομάκρυνση της άμυνας ο Μίνγκας έπιασε το σουτ αλλά ο Δρακόπουλος απόκρουσε σε νέο κόρνερ.

Στο 83' είχαμε φάση διαρκείας με τον Μπριλάκη να κόβει σωτήρια προ του Μίνγκα.

Στο 88' από φάση διαρκείας στην περιοχή ο Αθανασόπουλος (που είχε μπει στο ματς πριν 3 λεπτά επιστρέφοντας μετά από 4 μήνες) με κεφαλιά από 3-4 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι στην πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Στο 93' το σουτ του Πινδώνη έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ σε μια ακόμη, την τελευταία καλή στιγμή για την Καλαμάτα.

Διαιτητής ο Γκάμαρης από την Αθήνα και βοηθοί ο Κολλιάκος από την Αθήνα και ο Καραθανάσης από την Αν. Αττική.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τάμπας, Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Λαθύρης (61' Κάρλος), Πέριτς (81' Ζελέκου), Πινδώνης, Μάρκοβιτς, Μίνγκας, Χίλγκεν (84' Αθανασόπουλος).

Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ: Δρακόπουλος, Παναγόπουλος, Σωτηρόπουλος, Καρβούνης, Κουρέλλας, Τηλιόπουλος (92' Σκουρτάι), Καψάσκης (87' Μαρούδας), Πέττας, Μεζίνι (95' Κορφιάτης), Κάρδαρης (80' Μουσάι), Μπριλάκης.