Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος 2019 20:11

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Εντός έδρας νίκη μετά από 3 μήνες! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Εντός έδρας νίκη μετά από 3 μήνες! (φωτό)

 

Νίκη ανάσα πήρε χθες η Α.Ε. Μάνης επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας με σκορ 1-0 και ξέφυγε 6 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ηταν ένα τρίποντο που χρειαζόταν πολύ η Μανιάτικη ομάδα που ήταν καλύτερη στα σημεία και πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς, με “χρυσό” σκόρερ τον Ερτουγκέλ Φετάχου στο 27’.

Παράλληλα αυτή και η πρώτη νίκη του Τάκη Δρούγα στον πάγκο της Μάνης μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον Πανθουριακό.

Χαρακτηριστικό πως οι “μελανόλευκοι” επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά

από 4 αγωνιστικές (2 ήττες και 2 ισοπαλίες), ενώ το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως κέρδισαν στο γήπεδο τους ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες! Τελευταία φορά που είχαν επικρατήσει στο γήπεδο των Σφαγείων ήταν στα μέσα Νοεμβρίου (2-1 την Ομόνοια)!

Από την άλλη ο Ολυμπιακός Καλαμάτας στάθηκε αρκετά καλά στον αγώνα, όμως φάνηκε και πάλι πως έχει πρόβλημα στο γκολ και έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 6’ με το σουτ του Πουλάκου έξω από την περιοχή να αποκρούει ο Αντωνόπουλος.

Ο Φετάχου το "χρυσό" γκολ στο 27' 

Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή και στο 27’ άνοιξαν το σκορ όταν ο Χελάς έδωσε δεξιά στον Φετάχου που έκανε τη σέντρα σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ξεγελώντας τον Αντωνόπουλο που έκανε λάθος εκτίμηση.

Μέχρι το ημίχρονο είχαμε παιχνίδι κέντρου με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 42’ με το διαγώνιο σουτ του Αλεξανδρόπουλου που απέκρουσε ο Λίβας.

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για την ομάδα του Γιώργου Γρηγορόπουλου στο 55’... Ο Αλεξανδρόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Σαραντόπουλο που έχασε το κοντρόλ και το αδύναμο πλασέ του δεν ανησύχησε τον Λίβα.

Η Μάνη απάντησε στις ευκαιρίες στο 61’ όταν σε ωραία αντεπίθεση ο Φετάχου έδωσε αριστερά στον Πουλάκο που βρήκε στην περιοχή τον Ασημακόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι όμως ο Μάλαμας έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή.

Στο 73’ ήταν η σειρά του Μιχαλέα να γίνει απειλητικός, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έβγαλε σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος.

Οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν στο 76’ με τον Μπούνα να βγάζει τη σέντρα από αριστερά και τον Αλεξανδρόπουλο να πιάνει το γυριστό σουτ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, με τη Μάνη να έχει γυρίσει πίσω για να κρατήσει την πολύτιμη νίκη.

Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια και να πάρει έναν βαθμό... Ηταν το 91’ όταν ο Κορομηλάς βρέθηκε σε επίκαιρη θέση όμως έκανε αδύναμο πλασέ... Ο Λίβας δεν μπλόκαρε την μπάλα, προσπάθησε να την κοντρολάρει με τα πόδια, όμως έκανε λάθος κοντρόλ και ο Μάλαμας φάτσα με την εστία σούταρε ψηλά άουτ!

Καλή ήταν η διαιτησία του Γιαννόπουλου και των βοηθών του Αδαμόπουλου και Γεωργαντά.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Λίβας, Μουστάκας, Βαβαρούτσος, Μπεγέτης, Χελάς, Φετάχου (65’ Μιχαλέας), Ασημακόπουλος (75’ Σαούτης), Δουρούμης, Στύλλα (53’ Λυμπερόπουλος), Πουλάκος (93’ Καμπανάρος), Π. Σπυρέας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Γιαννουκάκης (65’ Τσαναλίας), Σαραντόπουλος, Κορομηλάς, Κ. Μάλαμας, Γαβράς, Θεοδώρου, Μπέρμπερη (46’ Μαγουλιανίτης), Ζέππος, Κουπούζος (73’ Μπούνας).