Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 19:10

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-0: Τους έλειψε το γκολ

Γράφτηκε από τον

Λευκή ισοπαλία είχαμε στη χθεσινή αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Μελιγαλά, ανάμεσα στον τοπικό Εθνικό και την Ομόνοια.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αγωνιστούν όσο καλύτερα μπορούσαν ώστε να διεκδικήσουν το στόχο τους, αλλά ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση λόγω της βροχόπτωσης του Σαββάτου, αλλά και από τη διεξαγωγή του αγώνα Θύελλα Μερόπης - Αίας. Γι’ αυτό φρόντισαν να είναι προσεκτικοί για να μην τραυματιστούν και να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους να πετύχει το στόχο της. Ο δυνατός αέρας επίσης δυσκόλεψε τις προσπάθειες τους και έτσι δεν είχαμε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι και βγήκαν περισσότερες φορές στην επίθεση δημιουργώντας κάποιες φάσεις, αλλά δεν ευτύχησαν να σκοράρουν. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν κυρίως αμυντικά θέλοντας να διατηρήσουν ανέπαφη της εστίας τους και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αγωνίζονται για την παραμονή τους στην κατηγορία. Ετσι και ο βαθμός της ισοπαλίας κρίνεται ως θετικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα απέναντι σε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, όπως είναι ο Εθνικός.

Να σημειωθεί ότι η Ομόνοια πήγε στο Μελιγαλά χωρίς τον προπονητή της Βασίλη Μπλέτσα, ο οποίος ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα και ήταν αδύνατο να βρίσκεται στο χθεσινό παιχνίδι. Ετσι χρέη προπονητή ανέλαβαν οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές της ομάδας Πάντος Τζανετάκος και Γιώργος Μπάλλας.

Φάσεις – δοκάρι

Στο 10’ ο Παπαθεοδώρου έκανε τη σέντρα στην περιοχή, στην πορεία της μπάλας κινήθηκε ο Μπούνας, αλλά δεν πρόλαβε με προβολή να τη σπρώξει στα δίχτυα. Στο 25’ μετά από πάσα του Θανόπουλου ο Κουρούπης με σουτ μέσα περιοχή έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσαρέα. Στο 28’ ο Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Λάγιος που βγήκε μόνος απέναντι στον Κατσαρέα, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού η μπάλα από το ψηλοκρεμαστό πλασέ που έκανε, έφυγε άουτ, ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60’ σουτ Θανόπουλου από καλή θέση η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 71’ από σέντρα του Θανόπουλου, ο Χαραλαμπόπουλος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ, μόλις δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι

Ο Εθνικός Μελιγαλά ζήτησε πέναλτι στο 65’ όταν ο Σπυρόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και δέχτηκε μαρκάρισμα από πίσω, από τον Φέστα. Ο διαιτητής Σκόρδος θεώρησε ότι δεν υπήρξε παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Σπάλλας, Ξυδιάς, Θανόπουλος, Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρι, Παπαθεοδώρου (62’ Σαραντόπουλος), Καρατζούλιας, Κουρούπης, Λάγιος (62’ Ρουμελιώτης), Σπυρόπουλος (80’ Καλογερόπουλος).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Οικονομόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Φέστας, Πολυμενέας, Πεΐδης, Κουρούσιας (60’ λ.τρ. Κουλουμπός), Ροβολής (68’ Μπαρσελό), Τάφα (93’ Γιαννέλης), Γουδέλης (23’ λ.τρ. Πικιός).