Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 19:41

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 3-2: Πρωταγωνιστές δύο νεαροί

Γράφτηκε από τον

Ο Πανθουριακός ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια και κέρδισε τη Σπερχογεία με 3-2 στη σαββατιάτικη συνάντηση τους στο “Π. Γεωργανάς”.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε υπόθεση των νεαρών παικτών των δύο ομάδων, καθώς με εξαίρεση το γκολ του έμπειρου επιθετικού Μάριου Μπιτσάνη, με το οποίο ο Πανθουριακός προηγήθηκε στο σκορ, στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ο Γιάννης Κουτσουρόπουλος που ισοφάρισε σε 1-1 και μείωσε σε 3-2 και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος με δύο ωραία σε εκτέλεση γκολ, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του (έκανε το 3-1), ενώ είχε την ευκαιρία - λίγη ώρα αργότερα - για να σημειώσει χατ-τρικ, αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας των “ταύρων” Πάρις Καλλιντέρης, του πήρε την “μπουκιά από το στόμα”, καθώς βρήκε με το χέρι την μπάλα όσο χρειάστηκε ώστε να γλιτώσει την ομάδα του από 4ο γκολ.

Γενικά το παιχνίδι είχε ρυθμό παρά το ψιλόβροχο και τον αέρα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν φάσεις, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και βρήκαν δίχτυα σε τρεις από τις ευκαιρίες που έκαναν, ενώ οι φιλοξενούμενοι, μπορεί να ισοφάρισαν γρήγορα, αλλά το δεύτερο γκολ που έβαλαν ήταν στο 89’. Στο ενδιάμεσο δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ, κάποια από τις φάσεις που δημιούργησαν και έτσι γνώρισαν την ήττα σε τρίτο σερί ματς.

Γκολ - δοκάρι

Στο 8’ ο Καράμπελας έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Μπιτσάνη, αυτός ξέφυγε από τους αμυντικούς και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Καλλιντέρη, ο οποίος έκανε έξοδο για να του μειώσει το οπτικό πεδίο, αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων με ψηλοκρεμαστό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα και “έγραψε” έτσι το 1-0. Στο 24’ ο Δημητρίου έκανε τη σέντρα και ο Κουτσουρόπουλος από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-1. Στο 74’ Μερκούρης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή απέκρουσε αρχικά ο Καλλιντέρης και στην επαναφορά ο Ρουμελιώτης που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με δυνατό σουτ έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τον Πανθουριακό, πετυχαίνοντας το 2-1. Στο 77’ ο Ζώτος έκανε τη σέντρα παράλληλα προς την εστία, σχεδόν στη μικρή περιοχή, δεν βρήκαν οι αμυντικοί ούτε και ο Μπιτσάνης με αποτέλεσμα να φτάσει στο πίσω δοκάρι σχεδόν στον αμαρκάριστο Π. Ρουμελιώτη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 3-1, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο νεαρός επιθετικός του Πανθουριακού λίγο έλειψε να χριστεί για 3η φορά σκόρερ στο 89’. Συγκεκριμένα έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Καλλιντέρης κατόρθωσε με την άκρη των δακτύλων του, να βρει την μπάλα όσο έπρεπε ώστε να γλιτώσει την εστία του από την παραβίαση και στη συνέχεια να κτυπήσει στη ρίζα της κάθετης δοκού και να φύγει πλάγια. Στο 91’ ο Ε. Δωδέκατος έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Κουτσουρόπουλος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα να περάσει κάτω από το σώμα του Φαββατά και να καταλήξει στα δίχτυα κάνοντας έτσι το τελικό 3-2.

Οι ευκαιρίες

Στο 4’ από τη σέντρα του Οικονομέα η μπάλα πέρασε από αμυντικούς και τον Καλλιντέρη παράλληλα προς την εστία και έφυγε πλάγια. Στο 11’ ο Καραγιάννης με σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 17’ ο Μπιτσάνης, δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών. Στο 23’ ο Καραγιάννης προσπάθησε να σκοράρει με σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό, πήρε ύψος και την μπλόκαρε ο Φαββατάς. Στο 29’ ο Ζακόλλι προσπάθησε να σκοράρει με φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση, έξω από την περιοχή, αλλά ο Φαββατάς μπλόκαρε την μπάλα. Στο 39’ ο Κανανάι έκανε το κόρνερ και ο Μπιτσάνης σχεδόν από το πέναλτι έκανε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Καλλιντέρης. Στο 45’ η Σπερχογεία ζήτησε πέναλτι όταν ο Δημητρίου βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Παντσιώτη, όμως ο διαιτητής Καυκάς ήταν κοντά στη φάση και έδειξε παίζετε. Στο 51’ από σέντρα του Μερκούρη ο Μπιτσάνης με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 55’ σουτ του Κωστόπουλου έξω από την περιοχή απέκρουσε αρχικά ο Φαββατάς και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα. Στο 58’ η μπάλα από το διαγώνιο συρτό σουτ του Κουτσουρόπουλου η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 72’ ο Ζώτος εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια προσπαθώντας να τροφοδοτήσει τον Μπιτσάνη, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και ο Καλλιντέρης την απομάκρυνε με γροθιές. Στο 93’ ο Οικονομόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια του αέρα, όμως πέρασε άουτ ελάχιστα από από οριζόντιο δοκάρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καυκάς, με βοηθούς διαιτητές τους Γ. Ρουμελιώτη και Σωτηρόπουλο.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Φαββατάς, Μωραγιάννης (79 Οικονομέας), Παναγιωτόπουλος, Παντσιώτης, Καράμπελας, Μερκούρης, Οδεμισιώτης, Μπιτσάνης, Π. Ρουμελιώτης (92’ Αντωνίου), Κανανάι (62’ Ζώτος).

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ε. Δωδέκατος, Παπαγιαννόπουλος, Γ. Δωδέκατος, Ηρ. Καραχάλιος, Κωστόπουλος (83’ Οικονομόπουλος), Κοτσιλιέρης, Ζακόλλι, Καραγιάννης, Κουτσουρόπουλος.