Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2019 19:57

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-0: Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η Α.Ε. Μάνης επικράτησε χθες στο δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας της Κυπαρισσίας με 2-0.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, η Α.Ε. Μάνης ήταν πιο εύστοχη και πήρε τους τρεις βαθμούς, σημειώνοντας τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη της, διατηρώντας ανέπαφη της εστίας της και στα δύο, ενώ έχει καταφέρει να σκοράρει και στα τρία τελευταία παιχνίδια της πετυχαίνοντας συνολικά 5 γκολ.

Οπως σημείωσε και ο προπονητής της Παναγιώτης Δρούγας μιλώντας στο “Notosport” η ομάδα της Μάνης πραγματοποίησε το καλύτερο της παιχνίδι, τον τελευταίο καιρό, είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και πήρε δίκαια τους τρεις πόντους. Επίσης χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα του για δεύτερο σερί ματς, δεν δέχτηκε γκολ.

Η γηπεδούχος ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ, αν οι παίκτες της ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια σε κάποιες από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Τις κυριότερες από αυτές είχαν οι Βαβαρούτσος (κεφαλιά στο “Γ” εκτινάχθηκε ο Μικελόπουλος και απέκρουσε), Μπεγέτης (σουτ) και Ι. Χελάς (σε τετ-α-τετ δεν βρήκε στόχο).

Η Α.Ε.Μ. πέτυχε ακόμη δύο γκολ, με τους Φετάχου και Ι. Χελά, όμως ο διαιτητής Αλεξέας τα ακύρωσε για επιθετικό φάουλ και οφσάιντ αντίστοιχα.

Η Κυπαρισσία σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, είχε τις φάσεις για να φύγει από την Καλαμάτα με ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά οι παίκτες της δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, ιδιαίτερα σε δύο από αυτές, στο 45’ με Νικολόπουλο και στο 86’ με Σπ. Αντωνόπουλο.

Τα γκολ και οι καλές στιγμές

Στο 38’ ο Ι. Χελάς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζαφείρη και ο διαιτητής Αλεξέας σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Ι. Χελάς με εύστοχη εκτέλεση έβαλε μπροστά στο σκορ τους Μανιάτες, “γράφοντας” το 1-0. Στο 87’ μετά από κάθετη πάσα του Δουρούμη ο Φετάχου με πλασέ πέτυχε το 2-0.

Στο 45’ ο Ανδρουτσής εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο β’ δοκάρι, εκεί που ήταν τρεις συμπαίκτες του, οι Νικολόπουλος, Μιτρόφ και Δημητρακάκης, με τον πρώτο να επιχειρεί με κεφαλιά να σκοράρει, όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 64’ ο Θεοχαρόπουλος σούταρε έξω από την περιοχή για να αποκρούσει ο Λίβας. Στο 86’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν ο Μιτρόφ έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Σπ. Αντωνόπουλο, ο οποίος βγήκε φάτσα με το Λίβα, όμως η μπάλα από το πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σε φάση που έγινε στο 30’ ο Θεοχαρόπουλος ύστερα από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και πριν προλάβει να επιχειρήσει σέντρα ή σουτ, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα αμυντικού, αλλά ο διαιτητής Αλεξέας αντί για πέναλτι υπέδειξε φάουλ σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Λίβας, Σπυρέας (70’ Φετάχου), Στύλλα, Βαβαρούτσος, Πετριτάι, Δουρούμης, Μπεγέτης, Ι. Χελάς (85’ Σαούτης), Κ. Πουλάκος (77’ Καμπανάρος), Μουστάκας, Ασημακόπουλος (75’ Μιχαλέας).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μικελόπουλος, Ανδρουτσής, Ζαφείρης, Μιτρόφ, Αριδάς, Μπακόπουλος, Δημητρακάκης (60’ Τάνεφ), Σπυρόπουλος (35’ λ.τρ. Αστερής), Νικολόπουλος, Σπ. Αντωνόπουλος, Θεοχαρόπουλος.