Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2019 12:50

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ 1-0: Ο Πινδώνης έδωσε τη λύση στη μέτρια “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

Το μεσσηνιακό ντέρμπι της Γ’ εθνικής γνωρίζαμε εξ αρχής πως είχε ξεκάθαρο φαβορί την πρωτοπόρο “Μαύρη Θύελλα” απέναντι στον προτελευταίο και ήδη καταδικασμένο σε υποβιβασμό Πάμισο.

Πολλοί μάλιστα περίμεναν μια νίκη των γηπεδούχων με πολλά τέρματα, με δεδομένο ότι μόλις την περασμένη Κυριακή ο Πάμισος είχε δεχτεί πέντε γκολ από τον Ασπρόπυργο στη Μεσσήνη.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι χθες το μεσημέρι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, καθώς οι “μελανόλευκοι” παρουσιάστηκαν πολύ μέτριοι και δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στους μαχητικούς “πράσινους”. Το ματς ήταν στο 0-0 μέχρι το 56’ με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται καλά και την Καλαμάτα να μην έχει κάνει πολλά πράγματα μέχρι εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να αρχίζει να γεννιέται μια ανησυχία όσον αφορά την κατάκτηση της νίκης στις τάξεις των φιλάθλων της.

Ωστόσο στο λεπτό αυτό ο Θανάσης Πινδώνης με μια ωραία κεφαλιά έδωσε τη λύση και η Καλαμάτα πήρε τελικά τη νίκη με 1-0. Ο σκόρερ και αρχηγός των “μελανόλευκων” σκόραρε για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα και με την όλη εικόνα του και χθες έδειξε ότι δικαιολογημένα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες της φετινής “Μαύρης Θύελλας”.

Μετά το 1-0 ο ρυθμός έπεσε, με την Καλαμάτα να ελέγχει το ματς και να κατακτά τη νίκη. Ετσι διατηρήθηκε στην κορυφή, δύο βαθμούς μπροστά από τον Ασπρόπυργο (από τον οποίο θυμίζουμε θα φιλοξενηθεί την 24η αγωνιστική) ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για τη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η Καλαμάτα έπαιξε σε ένα ακόμη ματς έχοντας πολλές απουσίες, καθώς ήταν εκτός μάχης οι τιμωρημένοι Μίνγκας, Τάμπας και οι τραυματίες Γιόνδης, Ψάνης, Μαστραντωνάκης και Ζαχαρόπουλος. Από την άλλη, πολύ σημαντικό πλήγμα για τον Πάμισο ήταν ο τραυματισμός του Μωράκη που αντικαταστάθηκε μόλις στο 28’.

Το χθεσινό ματς παρακολούθησαν περίπου 600 θεατές.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα χωρίς ωστόσο να δημιουργεί προβλήματα στον Πάμισο. Η πρώτη και ουσιαστικά μοναδική πολύ καλή φάση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 21' όταν από σέντρα του Χίλγκεν και απομάκρυνση αμυντικού, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Λαθύρη που σούταρε λίγο μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μωράκης πρόλαβε να κοντράρει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 23' ο Πέριτς σούταρε λίγο έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ένα μέτρο άουτ. Στο 40' ο Λαθύρης σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά αλλά ο Καπατσώρης είχε καλή θέση και απομάκρυνε με τις γροθιές. Αυτά τα λίγα είχε να επιδείξει το φτωχό πρώτο ημίχρονο με την Καλαμάτα να έχει μια φλύαρη υπεροχή και λίγες φάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Καλαμάτα να γίνεται πιο πιεστική και τον Πάμισο να προσπαθεί να αμυνθεί. Στο 55' η Καλαμάτα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν από σέντρα του Χίλγκεν και απομάκρυνση αμυντικού, η μπάλα έφτασε στον Κάρλος που σούταρε μόνος του από το ύψος του πέναλτι αλλά απόκρουσε εντυπωσιακά ο Καπατσώρης σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό όμως το σκορ άνοιξε όταν ο Πέριτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Πινδώνης με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Μετά το γκολ θα περίμενε κανείς ότι η Καλαμάτα θα παίξει ακόμη καλύτερα απαλλαγμένη από το άγχος, ωστόσο οι “μελανόλευκοι” έριξαν πολύ το ρυθμό. Ετσι το επόμενο αξιόλογο σουτ των γηπεδούχων έγινε στο 80' όταν ο Πινδώνης προσπάθησε να σκοράρει ξανά από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Καπατσώνης απόκρουσε με τις γροθιές. Στο 85' το σουτ του Ζελέκου έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 89' η Καλαμάτα είδε δοκάρι. Από φάουλ του Πέριτς, ο Αλιατίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Βοσκόπουλος με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια ο Αθανασόπουλος έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά αλλά ο Νινιός απομάκρυνε την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.

Το ματς είχε μεσσηνιακό διαιτητικό τρίο με τον Ρέκκα να διευθύνει τον αγώνα και τους Καρβούνη και Αδαμόπουλο να είναι βοηθοί διαιτητές.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Χίλγκεν (59' Τσόπελας), Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Πινδώνης, Πέριτς, Μάρκοβιτς, Κάρλος (59' Αθανασόπουλος), Λαθύρης (76' Ζελέκου).

ΠΑΜΙΣΟΣ: Καπατσώρης, Αριστομενόπουλος, Νινιός, Φιλόπουλος, Αλεβίζος, Μωράκης (28' λ.τ. Ρούτσης), Μανιατέας (62' Παπαδόπουλος), Ρήγας (83' Κοντομανωλόπουλος), Δημητρακόπουλος, Ηλιόπουλος, Χελάς (76' Κατσιβαρδέας).

Εχασε τη μητέρα του

ο Γιάννης Χριστόπουλος

Πένθος για τον προπονητή της Καλαμάτας Γιάννη Χριστόπουλο, καθώς έχασε τη μητέρα του η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και χθες το πρωί έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Ο τεχνικός της μεσσηνιακής ομάδας ήταν λοιπόν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση χθες, ωστόσο έδωσε το "παρών" στο ματς με τον Πάμισο.

Η ανακοίνωση της Καλαμάτας αναφέρει: "Η οικογένεια της Μαύρης Θύελλας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον προπονητή μας Γιάννη Χριστόπουλο για την απώλεια της αγαπημένης μητέρας του, Κωστούλας. Οσοι ζούμε από κοντά τον κόουτς γνωρίζουμε πόσο την αγαπούσε και την νοιάζονταν, όπως και τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βίωσε όλο αυτό το διάστημα, πάντα δίπλα της στον αγώνα που έδωσε με δύναμη, θάρρος και αξιοπρέπεια. Συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Ο Θεός να την αναπαύσει. Κόουτς κουράγιο, είμαστε δίπλα σου… Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 5/3, στις 4 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, στην Καλαμάτα".

Το αθλητικό τμήμα της "Ελευθερίας" εκφράζει τα συλλυπητήριά του στον Γιάννη Χριστόπουλο και την οικογένεια του.