Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 20:02

ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-3: Επιασε κορυφή με θρίαμβο στο ντέρμπι!

Γράφτηκε από τον
ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-3: Επιασε κορυφή με θρίαμβο στο ντέρμπι!

Ο Πανιώνιος ήταν ο μεγάλος νικητής στο καλαματιανό ντέρμπι με την ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 3-0 και μάλιστα εκτός έδρας.

Ετσι έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Β' τοπικής την Α.Ε. Λογγάς, που είχε ρεπό αυτή την αγωνιστική, ενώ είναι πλέον στο +1 από την ΑΕΚ.

Επιπλέον έχει και το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους "κίτρινους" (μια νίκη και μια ισοπαλία στα μεταξύ τους ματς).Την Α.Ε. Λογγας την έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο και το δεύτερο μεταξύ τους ντέρμπι θα γίνει στην 26η και τελευταία αγωνιστική.

Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στο χθεσινό ματς στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας και εκτός από τα τρία γκολ, είχε και δοκάρι. Οι γηπεδούχοι δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και φάνηκαν επιθετικά μόνο σε δύο στιγμές στο 26' με τον Τοντέρικα (σουτ άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) και στο 55' με το Σούσα (απέκρουσε ο Νιάρχος) και ενώ το σκορ ήταν 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 12' όταν από γύρισμα του Σώκαλη από δεξιά, ο Π. Κώστας πετάχθηκε στην καρδιά της άμυνας και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 66' από φάουλ του Σώκαλη, ο Γεωργακόπουλος με το κεφάλι έστρωσε στον Στραβάκο που με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Πανιωνίου. Στο 74' ο Κλ. Βοσνάκης με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για να γράψει το 0-3, που ήταν και το τελικό σκορ. Και αυτό γιατί στο 77' το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κοντοθανάση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς διαιτήτευσε ο Σκόρδος, με βοηθούς τους Γιαννακλή και Μπουρίκα.

ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αναστασόπουλος, Σούσα, Πέτροβας (46' Πολυχρονόπουλος), Μπαρούνης (59' Παπαλάμπρος), Δημητρίου, Χριστόπουλος, Τοντέρικα, Μωράκης, Κοντούλης (55' Κουτουμάνος), Τσικρικάς, Καράγιωργας (55' Ρούσεφ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Νιάρχος, Γιαννόπουλος, Πετρόγιαννης, Μοιρούλης, Γεωργακόπουλος, Μ. Κώστας, Σώκαλης (70' Ψαρράς), Σεφεράσι, Κοντοθανάσης (84' Μπάκας),Βοσνάκης (76' Ηλιόπουλος), Π. Κώστας (52' Στραβάκος).