Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2019 12:44

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ωρα στέψης στον Κορδία για Απόλλωνα ή Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Εφτασε η ώρα για το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται σήμερα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, όπου στις 4 το απόγευμα ο Απόλλωνας Καλαμάτας και η “Μαύρη Θύελλα” θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Η Καλαμάτα, ως ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας είναι το φαβορί, ενώ ο Απόλλωνας θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη και να πάρει την κούπα.

Οπως και να’ χει, ο τελικός αποτελεί γιορτή για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και αναμένεται πλήθος κόσμου στο ενωσιακό γήπεδο.

Διαιτητής θα είναι ο Πλακογιάννης και βοηθοί οι Τσοπανάκης και Αντωνόπουλος, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κουτσαναστάσης.

Πως έφτασαν στον τελικό

Ο τυπικά γηπεδούχος στον τελικό Απόλλωνας, πήρε στα χαρτιά την πρόκριση με το Ασπρόχωμα στην α’ φάση. Στη συνέχεια απέκλεισε σε μονό εντός έδρας παιχνίδι το Διαβολίτσι (3-1) και την Ανδρούσα (2-1). Στην ημιτελική φάση απέκλεισε τον Τσικλητήρα Πύλου (ήττα 1-0 εκτός, νίκη 3-1 εντός) με το γκολ της πρόκρισης να σημειώνεται στις καθυστερήσεις.

Η Καλαμάτα, που μπήκε στη β’ φάση στο θεσμό, απέκλεισε διαδοχικά παίζοντας εντός έδρας τον Χανδριναϊκό (7-0), την Εράνη (4-0) και τον Πάμισο (2-1 στην παράταση). Στα ημιτελικά απέκλεισε την ΑΕ Μάνης (ήττα 1-0 στο πρώτο ματς, νίκη 3-0 στο δεύτερο ματς).

Για το τρίτο σερί η “Μαύρη Θύελλα”

Η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο Μεσσηνίας καθώς είχε κερδίσει το τρόπαιο τα δύο τελευταία χρόνια. Πρόπερσι είχε κερδίσει με 1-0 την Αναγέννηση στην παράταση ενώ πέρυσι είχε κερδίσει, επίσης στην παράταση, τον Πάμισο με 2-1. Ο τελικός με την Αναγέννηση είχε γίνει στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και ο περσινός με τον Πάμισο στο Δημοτικό Στάδιο. Από τον σημερινό τελικό θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ψάνης, Γιόνδης, Ζαχαρόπουλος και Μαστραντωνάκης. Να σημειωθεί ότι την προσεχή Κυριακή δεν θα έχουμε δράση στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής το οποίο διακόπτεται για μια εβδομάδα λόγω της Αποκριάς και θα συνεχιστεί στις 17 Μαρτίου.

Είκοσι χρόνια προσμονής για τον Απόλλωνα

“Δίψα” για την κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας υπάρχει στον Απόλλωνα Καλαμάτας. Ο ιστορικός σύλλογος έφθασε δύο φορές στην... πηγή τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν ήπιε νερό, χάνοντας το 2013 στον τελικό με 2-0 από το Μεσσηνιακό και το 2015 στα πέναλτι με 4-2 από τον Τσικλητήρα (0-0 κ.α. και παράταση). Τελευταία φορά που αναδείχθηκε κυπελλούχος Μεσσηνίας ήταν τη σεζόν 1998-98, όταν νίκησε με 2-0 τη Μεθώνη. Απαντες αναγνωρίζουν ότι η Καλαμάτα είναι το φαβορί, αλλά θα τα δώσουν όλα για να διαψεύσουν τα προγνωστικά. Ο Τάκης Σακελλαρόπουλος που έχει υπηρετήσει τη “Μαύρη Θύελλα” τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, δεν θα έχει στη διάθεση του τους εδώ και καιρό τραυματίες Σπανό, Μανωλόπουλο, καθώς και τους Μπαχράμη, Λούτα επίσης λόγω τραυματισμού.