Τετάρτη, 06 Μάρτιος 2019 15:31

Κυπελλούχος Μεσσηνίας η "Μαύρη Θύελλα", 5-1 τον Απόλλωνα

Γράφτηκε από τον
Κυπελλούχος Μεσσηνίας η "Μαύρη Θύελλα", 5-1 τον Απόλλωνα

Κυπελλούχος Μεσσηνίας για το 2019 αναδείχθηκε η "Μαύρη Θύελλα".

Στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Ενωσιακό γήπεδο του Κορδία η Καλαμάτα επικράτησε με 5-1 του Απόλλωνα Καλαμάτας και κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την κούπα.

Ο Απόλλωνας προηγήθηκε νωρίς, όμως η "Μαύρη Θύελλα" με δύο γκολ του Κάρλος και ένα του Ζελέκου ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και πήγε με το 3-1 στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου πέτυχε άλλα δυο γκολ με τους Πέριτς και Λαθύρη. Κατάμεστο το γήπεδο του Κορδία από 1000 και πλέον θεατές. 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τέλος στην αναμέτρηση, η Καλαμάτα νίκησε με το ευρύ 5-1 τον Απόλλωνα και κατέκτησε το κύπελλο Μεσσηνίας για τρίτη σερί σεζόν

Δοκάρι στο 89' για την Καλαμάτα με συρτό σουτ του Κάρλος 

Ολοκληρώνει τις αλλαγές του και ο Απόλλωνας στο 87', με τον Τσούκλερη να μπαίνει στο ματς αντί του Αλεξόπουλου

Τρίτη αλλαγή για τον Απόλλωνα στο 82'. Ο Κανιώρος πήρε τη θέση του Μπάκα

Δύο αλλαγές για την "Μαύρη Θύελλα" στο 78'. Αποχώρησαν οι Ζελέκου και Βοσκόπουλος και πέρασαν στο ματς οι Αθανασόπουλος και Μπίζος

Δεύτερη αλλαγή και για την Καλαμάτα, με τον Αντωνιάδη να παίρνει τη θέση του Πινδώνη στο 70'

Ολα έχουν κριθεί στο γήπεδο του Κορδία με την "Μαύρη Θύελλα" να ετοιμάζεται να κατακτήσει το τρίτο σερί κύπελλο. Ο Απόλλωνας παρότι προηγήθηκε πολύ νωρίς, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της ομάδας του Γιάννη Χριστόπουλου. Η Καλαμάτα ήταν πολύ αποτελεσματική και εκμεταλλεύτηκε κάθε αμυντική αδράνεια του Απόλλωνα, ο οποίος δεν κλείστηκε, προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του και εν τέλει το πλήρωσε

Πρώτη αλλαγή για την Καλαμάτα στο 67'. Ο Γκελγκέρια στη θέση του Πέριτς

Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα, με τον Στραβάκο να αποχωρεί και τον Παπαγιαννόπουλο να παίρνει τη θέση του

Εξαιρετικός συνδυασμός των παικτών της Καλαμάτας με τους Πινδώνη και Πέριτς να παίζουν το 1-2 και τελικό αποδέκτη τον Λαθύρη που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-5

1-5 η Καλαμάτα στο 60' με Λαθύρη

Ο Λαθύρης βρήκε κάθετα τον Πινδώνη που έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πέριτς από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-4

Γκολ για την "Μαύρη Θύελλα" στο 53'

Πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι για λογαριασμό του Απόλλωνα. Ο Βασιλόπουλος πήρε τη θέση του Τρικουράκη

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

Από τους πιο παραγωγικούς τελικούς ο φετινός, με 4 γκολ σ' ένα ημίχρονο χωρίς να έχουμε φοβερό ρυθμό στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ.

Η "Μαύρη Θύελλα" παρότι βρέθηκε να χάνει με γκολ από τα... αποδυτήρια, ανέτρεψε γρήγορα το σκορ και πλέον έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για να κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο.

Ημίχρονο στον Κορδία. Απόλλωνας - Καλαμάτα 1-3.

Γκολ για την Καλαμάτα στο 30'. Ο Κάρλος από αριστερά έκανε γλυκιά σέντρα και στην καρδιά της άμυνας ο αμαρκάριστος Ζελέκου με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, γράφοντας το 1-3.

Στο 35' από σέντρα του Ζελέκου, ο Λαθύρης στο β' δοκάρι έπιασε μονοκόμματο σουτ με την μπάλα να περνά άουτ από το κάθετο.

Καμία αξιόλογη φάση μετά το γκολ, με την Καλαμάτα να ελέγχει το ματς.

20' 1-2 η Καλαμάτα με Ρόνι Κάρλος. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός απέφυγε με ωραία προσποίηση δύο αντιπάλους και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακουμή.

Ευκαιρία για την Καλαμάτα στο 18', Μετά από γύρισμα του Πέριτς από δεξιά, Ο Λαθύρης από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Γιακουμής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στον τελικό, καθώς στις πρώτες δύο ευκαιρίες σημειώθηκαν ισάριθμα γκολ.

Πέναλτι για την Καλαμάτα στο 11'. Ο Ζελέκου ανατράπηκε από τον Καραχάλιο και ο ρέφερι Πλακογιάννης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κάρλος από τα 11 βήματα νικά τον Γιακουμή και ισοφαρίζει σε 1-1.

Στον πάγκο για τον Απόλλωνα ΄κάθονται οι Παπαγιαννόπουλος, Βασιλόπουλος, Κανιώρος, Μπαχράμης, Μπαρδόσι, Τσούκλερης και Σπανός.

Για την Καλαμάτα οιι Τσόπελας, Μίνγκας, Κασωτάκης, Μπίζος, Αθανασόπουλος, Αντωνιάδης.

Διαιτητής του τελικού είναι ο Δημήτρης Πλακογιάννης με βοηθούς Χαράλαμπο Τσοπανάκη και Κώστα Αντωνόπουλο, ενώ τέταρτος διαιτητής είναι ο Γιάννης Κουτσαναστάσης.

Κατάμεστο το Ενωσιακό γήπεδο στον Κορδία από 800 και πλέον φιλάθλους των δύο ομάδων.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Απόλλωνας ανοίγει το σκορ, όταν ο Τσουλάκος από δεξιά έκανε ωραία ενέργεια, ξεπέρασε τον Φουάση σέντραρε και στην καρδιά της αμυνας ο Τάμπας υπό την πίεση του Μπάκα, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Γκολ για τον Απόλλωνα 1-0.!

Ξεκίνησε ο τελικός

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Παχής, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τσουλάκος, Τρικουράκης, Αλεξόπουλος, Στραβάκος, Μπάκας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τάμπας, Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζελέκου, Πέριτς, Πινδώνης, Λαθύρης, Κάρλος, Χίλγκεν.

Ο τελικός ξεκινάει στις 4 μ.μ. και το eleftheriaonline.gr βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Μεσσηνίας 2018-2019.