Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019 14:16

Αθώος για την κάρτα υγείας ο Σταθόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Αθώο κήρυξε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας και μέλος της ΕΠΟ Αριστείδη Σταθόπουλο για την υπόθεση με την “κάρτα υγείας” των αθλητών.

Ο δήμαρχος Οιχαλίας αθωώθηκε μαζί με 16 ακόμα πρώην μέλη της ΕΠΟ και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την Ομοσπονδία. Αντίθετα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή 5 ετών σε τρεις πρώην επικεφαλής της ΕΠΟ και σε δύο μέλη της Ομοσπονδίας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της λεγόμενης “κάρτας υγείας” αθλητών. Συγκεκριμένα, κήρυξε ενόχους τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκιρτζίκη, καθώς και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη. Και οι πέντε καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κάνοντας χρήση του δικαιώματος που είχαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Να σημειωθεί ότι τους επιβλήθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 2 έτη.

Η δικογραφία αφορά βασική κατηγορία της απιστίας καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως αν και “η κάρτα υγείας” (για ιατρικές εξετάσεις σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές)δεν εφαρμόστηκε ποτέ, η ΕΠΟ χρηματοδοτούσε το πρόγραμμα από το 2005 ως και το 2013 με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ.