Τρίτη, 12 Μάρτιος 2019 12:54

Μπήκε στο “σπίτι της” η Καλαμάτα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μετά από αρκετά χρόνια η Καλαμάτα απέκτησε το δικό της “σπίτι”, το προπονητήριο της όπου θα προετοιμάζεται για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Το πρωί του Σαββάτου σε μια λιτή εκδήλωση, παραδόθηκε και επίσημα στον Π.Σ. “Η Καλαμάτα” το προπονητήριο στα Παλιάμπελα, ένας χώρος που περιλαμβάνει αποδυτήρια και γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων 58μ.x102μ. Η τελετή παράδοσης ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, που έγινε από τον πατήρ Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια ο δήμαρχος Καλαμάτας με σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο και ευχήθηκε στην ομάδα της Καλαμάτας να ανέβει κατηγορία.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Παραδίδουμε στην ομάδα της Καλαμάτας αυτό το στάδιο στο οποίο θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα. Πρόσφατα παραδόθηκε το δημοτικό γήπεδο Δυτικής Παραλίας. Το Πάσχα θα παραδώσουμε το αθλητικό κέντρο Λεΐκων ενώ θα δημιουργηθεί άλλο ένα γήπεδο στο Ασπρόχωμα.

Ολα αυτά τα γήπεδα γίνονται με χρήματα του καλαματιανού λαού. Εως τις 31 Αυγούστου θα παραδώσω ότι έχω υποσχεθεί στη νεολαία της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω τις τεχνικές υπηρεσίες για την ολοκλήρωση του σταδίου, τον αθλητικό οργανισμό και τους προέδρους Τάκη Βασιλόπουλο και Νίκο Μπασακίδη ενώ βοήθησε στην ολοκλήρωση του έργου και ο Νίκος Νίκας. Να ευχηθώ στην ομάδα της Καλαμάτας να ανέβει στη Β’ εθνική και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες”.

Δηλώσεις Αγ. Χριστόπουλου και Κουκούτση

Ακολούθησε ομιλία από το χρηματοδότη της ομάδας Αγαθοκλή Χριστόπουλο, ο οποίο σημείωσε: “Νιώθω μία αμηχανία. Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο Καλαμάτας για την παραχώρηση του προπονητηρίου. Είναι πολύ λίγα αυτά που έχουν γίνει στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Πριν 9 χρόνια ξεκινήσαμε μία προσπάθεια για να ξεπεραστούν διάφορες δυσκολίες σχετικά με το γήπεδο της Θουρίας. Η Καλαμάτα είναι ένα μεγάλο όνομα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Απομένουν πέντε τελικοί για την ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη football league. Είναι πολύ σημαντικό να φέρουμε επενδύσεις από το εξωτερικό και στη χώρα μας θέλουμε η Καλαμάτα να ανέβει πολιτιστικά κοινωνικά και αθλητικά”. Μετά μίλησε ο πρόεδρος της Καλαμάτας Αποστολής Κουκούτσης. “Η παραχώρηση του αθλητικού κέντρου στην Καλαμάτα είναι ένα σημαντικό βήμα. Ετσι μεγαλώνουν οι ομάδες. Το αγωνιστικό τμήμα ταλαιπωρήθηκε πολύ στη διάρκεια της χρονιάς με το θέμα των γηπέδων. Αν είχαμε από την αρχή αυτό το προπονητήριο ίσως να είχαμε πάρει από τώρα το πρωτάθλημα. Καλό θα ήταν να μας παραχωρηθεί για 49 χρόνια το προπονητήριο”. Στο τελευταίο, άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου, ο οποίος ανέφερε: “να καταθέσει η διοίκηση της ομάδας σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Γιάννης Μπάκας, ο οποίος ανέφερε: “Σίγουρα είναι ένα σημαντικό έργο για τον αθλητισμό και πρέπει να ευχαριστήσω τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας και του αθλητικού οργανισμού. Επίσης να ευχαριστήσω και τους χορηγούς τον κ. Γκρέκη της Astron Electric για την παραχώρηση τριών θερμοσιφώνων, το Νίκο Νίκα για τα πλακάκια και τους Δημήτρη και Κωνσταντίνο Πανταζή για τα είδη υγιεινής”.

Γ. Χριστόπουλος: “Θα βοηθήσει την ομάδα να πάει πολύ ψηλά”

Λίγο πριν ξεκινήσει η Καλαμάτα την πρώτη της προπόνηση, στο “σπίτι” της, σύντομη δήλωση έκανε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Χριστόπουλος: “Μπήκε η βάση για να φτιαχτεί ένα προπονητικό κέντρο, το οποίο θα βοηθήσει την Καλαμάτα τα επόμενα χρόνια να πάει πολύ ψηλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμο Καλαμάτας και προσωπικά το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Πρώτα ως φίλαθλος της ομάδας της πόλης μου και  δεύτερον ως προπονητής. Παραλαμβάνουμε ένα γήπεδο με διαστάσεις 58μ.x102μ. με ένα αγωνιστικό χώρο ο οποίος είναι πολύ σκληρός. Μπήκε η βάση, υπάρχει μαγιά ώστε σε αυτό εδώ το χώρο να χτίσει η Καλαμάτα, τα επόμενα χρόνια σε συνεργασία με το δήμο ένα καλό προπονητικό κέντρο το οποίο θα βοηθήσει την ομάδα να πάει ψηλά. Θέλω πάλι να ευχαριστήσω τον κ. Νίκα και να ζητήσω και από τους επόμενους δημάρχους να έχουν στο μυαλό τους ότι εδώ πέρα τα γύρω στρέμματα θα πρέπει κάποια στιγμή ίσως με έξοδα των επόμενων διοικήσεων της Καλαμάτας να αξιοποιηθούν σε αγωνιστικούς χώρους ώστε να μπορέσει Καλαμάτα να αποκτήσει ένα πολυπόθητο προπονητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών".