Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2019 12:44

ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πρόκριση στα πέναλτι για την Κ14 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση στο χθεσινό νοκ – άουτ ματς στον Κορδία ανάμεσα στη μικτή Κ 14 της Μεσσηνίας και την αντίστοιχη της Κορινθίας.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην κανονική διάρκεια (70 λεπτά) και έτσι οδηγήθηκαν απευθείας στα πέναλτι. Εκεί όπου η Μεσσηνία με πρωταγωνιστή το γκολκίπερ Γιάννη Παπανικολόπουλο νίκησε με 5-4 και προκρίθηκε στην τρίτη φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Το ίδιο είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα και η Κ 16 της Μεσσηνίας με αντίπαλο τη Λακωνία και σήμερα θα γίνουν γνωστοί οι επόμενοι αντίπαλοι των μεσσηνιακών ομάδων, αφού στις 11 το πρωί θα διεξαχθεί στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για την γ’ φάση.

Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, η Μεσσηνία δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και από ένα λάθος της άμυνας βρέθηκε στο 20’ πίσω στο σκορ. Ο Σταματελόπουλος με σουτ έκανε το 0-1 για την Κορινθία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και ισοφάρισαν στο 40’ με τον Κράκουλι που εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της αμυντικής γραμμής, αλλά και το λάθος του γκολκίπερ Μπιτζίνη.

Το 1-1 ανέβασε τη ψυχολογία των παικτών της Μεσσηνίας που κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, αλλά δεν βρήκαν στόχο.

Στο 64’ λίγο έλειψε μάλιστα να βρεθούν και πάλι πίσω στο σκορ, όταν ο Τσέλιος βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπανικολόπουλο, που απέκρουσε με το πόδι. Η ισοπαλία διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σταυρόπουλου (Ηλείας) και οδηγηθήκαμε στα πέναλτι, αφού δεν προβλέπεται παράταση.

Στα πρώτα οχτώ πέναλτι δεν λάθεψε κανείς, ο Κουρεντζής έχασε το 5ο κατά σειρά πέναλτι για τη Μεσσηνία, αλλά ο Παπανικολόπουλος απέκρουσε το πέναλτι του Δαμουλιάνου και κράτησε ζωντανή την ομάδα του και λίγο αργότερα νίκησε και το Μπεκιάρη.

Ενδιάμεσα ο Δημητρόπουλος είχε ευστοχήσει για το 5-4 και έτσι η Μεσσηνία πανηγύρισε την πρόκριση στους “16”.

Η σειρά των πέναλτι

Καραγλάνης (Μ) 1-0

Βασίλας (Κ) 1-1

Λάσκαρης (Μ) 2-1

Τσέλιος (Κ) 2-2

Σεντεμέντες (Μ) 3-2

Κορωνιώτης (Κ) 3-3

Φαββατάς (Μ) 4-3

Μπίμπας (Κ) 4-4

Κουρεντζής (Μ) απέκρουσε ο γκολκίπερ

Δαμουλιάνος (Κ) απέκρουσε ο γκολκίπερ

Δημητρόπουλος (Μ) 5-4

Μπεκιάρης (Κ) απέκρουσε ο γκολκίπερ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Παπανικολόπουλος, Μπούνας, Παυλής, Λάσκαρης, Μανιάτης, Σεντεμέντες, Ρούπας (67’ Δημητρόπουλος), Πάπα (36’ Δημόπουλος), Κράκουλι (67’ Κουρεντζής), Καραγλάνης, Ψαρρέας (36’ Φαββατάς).

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μπιτζίνης, Σαντιγκάι, Μπίμπας, Μπεκιάρης, Σπ. Δαμουλιάνος, Κορωνιώτης, Κόκκινος, Γκίκας (63’ Αργυρόπουλος), Ευθυμίου, Βασίλας, Σταματελόπουλος (45’ Τσέλιος).