Σάββατο, 16 Μάρτιος 2019 11:43

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Εντός έδρας οι πρωτοπόροι

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Εντός έδρας οι πρωτοπόροι

 

Μετά από μια εβδομάδα διακοπής λόγω των Αποκριών, το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής αρχίζει και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής.

Ο πρωτοπόρος Α.Ο. Διαβολιτσίου αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο την Εράνη, το ίδιο και ο δεύτερος Απόλλωνας Καλαμάτας κόντρα στον Τέλλο Αγρα. Στη μάχη της παραμονής ξεχωρίζει το καλαματιανό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ομόνοια, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, όπως και τα περισσότερα παιχνίδια. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αναμετρήσεις σε Ασπρόχωμα και Σπερχογεία.

Στο Ασπρόχωμα, ο Απόλλωνας θέλει να πανηγυρίσει τη δεύτερη σερί εντός έδρας ύστερα από το 2-0 επί της Εράνης, προκειμένου να διατηρήσει τις ελάχιστες ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου, μιας και το Διαβολίτσι έχει αποσπαστεί εννέα βαθμούς και υπερτερεί και στην ισοβαθμία. Από την άλλη πλευρά, ο Τέλλος Αγρας έχει να αγωνιστεί από τις 24 Φεβρουαρίου, αφού την 21η αγωνιστική πήρε στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί. Με τέσσερα διαδοχικά τρίποντα πάντως, έχει αναρριχηθεί στην 5η θέση και θα παραταχθεί με τη ψυχολογία στα ύψη.

Την ίδια ώρα στο γήπεδο της Σπερχογείας “Πέτρος Γεωργανάς”, ο 7ος Πανθουριακός θα υποδεχτεί την Α.Ε. Αβίας, που μάχεται για την παραμονή. Η ομάδα της Θουρίας προέρχεται από δύο σερί νίκες με Σπερχογεία και η Ομόνοια, ενώ η Αβία νίκησε τον Εθνικό και θέλει να πάρει βαθμούς ή βαθμό.

Την Κυριακή το αήττητο Διαβολίτσι θα ανταμώσει με την 3η της βαθμολογίας Εράνη, με μοναδικό στόχο την 13η συνεχόμενη νίκη που θα το φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αλλά η Εράνη είναι από τις πιο δυνατές ομάδες της Α’ τοπικής και θα επιδιώξει να φύγει αήττητη.

Ο Τσικλητήρας, που συμπληρώνει την πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, επιστρέφει στη φυσική του έδρα για να υποδεχτεί την Κυπαρισσία.

Οι γηπεδούχοι νίκησαν στη Μεθώνη την Α.Ε. Μάνης και θέλουν να κάνει το ίδιο και αύριο ώστε να πιάσουν την Εράνη στην 3η θέση, στην περίπτωση που οι Φιλιατρινοί φύγουν με άδεια χέρια από το Διαβολίτσι. Οσον αφορά την Κυπαρισσία, πληρώνει τους πολλούς τραυματισμούς και έχει υποχωρήσει στην 11η θέση, μιας και η τελευταία φορά που κέρδισε ήταν στις 23 Δεκεμβρίου (5-2 την Αβία)! Εκτοτε μετρά 6 ήττες και μία ισοπαλία (δεν υπολογίζεται η νίκη στα χαρτιά με το Φαραί).

Καλαματιανό ντέρμπι παραμονής στο "Γ. Λουκαρέας"

Στην ουρά, Ολυμπιακός και Ομόνοια θα τα δώσουν όλα για τη νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι, στο οποίο δεν υπάρχει το πλεονέκτημα της έδρας, αφού και οι δύο αγωνίζονται στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”. Οι τυπικά γηπεδούχοι “ερυθρόλευκοι”” μετά την ήττα στη Σπερχογεία ισοβαθμούν στην 12η θέση με την Αβία και την Ανάληψη, ενώ η Ομόνοια που ηττήθηκε από τον Πανθουριακό είναι στην τελευταία θέση και στο -5 από τις τρεις παραπάνω ομάδες. Κάτι που σημαίνει ότι με νίκη θα μείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός Ανάληψης θα φιλοξενηθεί από την Ανδρούσα με σκοπό να επιστρέψει στις επιτυχίες και να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας, η Α.Ε. Μάνης θα αναμετρηθεί με τη Σπερχογεία, με την πρώτη να έχει άμεσο βαθμολογικό κίνητρο ώστε να απομακρυνθεί περισσότερο από τις επικίνδυνες θέσεις.

Τέλος χωρίς κόπο θα πάρει τους τρεις βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί ο Εθνικός Μελιγαλά.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Απόλλωνας Καλαμάτας – Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Ασπροχώματος

Ρέκκας, Η. Ρηγόπουλος, Ρουμελιώτης

Πανθουριακός – ΑΕ Αβίας

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Κουτσαναστάσης, Τσοπανάκης, Γιαννέτσος

Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου – Κυπαρισσία

Γήπεδο Πύλου

Ζαρακοβίτης, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Ανδρούσα – Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Ανδρούσας

Αλεξέας, Αντωνόπουλος, Τσουκάλη

ΑΕ Μάνης – Σπερχογεία

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Σκόρδος, Κυριόπουλος, Γαλακούτης

Διαβολίτσι – Εράνη Φιλιατρών

Γήπεδο Διαβολιτσίου’’Καπετάν Βασίλης’’

Η. Νικολόπουλος, Βανικιώτης, Ε. Τσαούση

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ομόνοια

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Γιαννόπουλος, Γεωργαντάς, Σταυρόπουλος

Εθνικός Μελιγαλά – Α.Ο. Φαραί (3-0 α.α.)

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3:30 μ.μ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 21 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 50-8 55

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 32-11 46

3. Εράνη 32-18 42

4. Τσικλητήρας Πύλου 27-13 39

5. Τέλλος Αγρας 24-19 36

6. Εθνικός Μελιγαλά 31-19 33

7. Πανθουριακός 31-27 32

8. Σπερχογεία 26-32 30

9. Ανδρούσα 26-25 29

10. Α.Ε. Μάνης 17-25 26

11. Κυπαρισσία 18-34 25

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 18-26 20

-. Α.Ε Αβίας 18-41 20

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 11-36 20

15. Ομόνοια 12-38 15

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.