Κυριακή, 17 Μάρτιος 2019 21:38

Οριστική διακοπή στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός!

Γράφτηκε από τον
Οριστική διακοπή στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός!

Το ντέρμπι «αιωνίων» οδηγήθηκε οριστικά στη διακοπή, από την εισβολή των οπαδών στο γήπεδο. Το χρονικό των επεισοδίων και ο κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό!

Nτέρμπι αιωνίων, με μεγάλο νικητή τη βία. Το... κλίμα στράβωσε από νωρίς, όταν λίγα λεπτά μετά τη σέντρα έγινε το πρώτο «ντου» οπαδών. Οι χούλιγκανς μπήκαν στο ταρτάν και έφτασαν μέχρι τον πάγκο των φροντιστών, έχοντας στο στόχαστρο έναν από τους συνοδούς της ομάδας ασφαλείας.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ότι ένας εξ' αυτών κρατούσε μαχαίρι. Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να απομακρυνθούν οι οπαδοί και να ξεκινήσει ξανά. Στο ημίχρονο, υπήρξε ένταση με τους παίκτες του Ολυμπιακού που έφευγαν από την φυσούνα, καθώς και φραστικό επεισόδιο μεταξύ του υπεύθυνου επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά και μερικών οπαδών.

Στην ανάπαυλα οι οργανωμένοι έκαψαν πανό, αλλά στη συνέχεια το κλίμα άλλαξε με τη βράβευση του Σισέ, Όμως αφού ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με κεφαλιά του Γκερέρο και στη συνέχεια η κατάσταση αγρίεψε ξανά. Έξω από τη θύρα των οργανωμένων υπήρξε ένταση, έγινε χρήση χημικών και έπεσαν μολότοφ, με ένα σημαντικό μέρος του κόσμου να αναζητά τρόπο για να αλλάξει θέση. Κάποιοι, είχαν ήδη αποχωρήσει, όπως ο Σισέ και ο Νικ Καλάθης, που έδωσε με τη σειρά του το παρών στο γήπεδο και αποθεώθηκε. Στη συνέχεια, οπαδοί εισέβαλαν ξανά στο γήπεδο και το ματς διεκόπη οριστικά. Διαβάστε τι ισχύει με το νόμο Βασιλειάδη σε περίπτωση σύλληψης, καθώς και για τον κίνδυνο τιμωρίας για τον Παναθηναϊκό.

Λίγο πριν ο διαιτητής ανακοινώσει την οριστική διακοπή, ο Κώστας Καραπαπάς έστειλε φιλάκια στις κερκίδες, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και εκτός γηπέδου, με χούλιγκανς να πετούν μολότοφ σε κλούβα των ματ.

ΟΣΟ ΕΓΙΝΕ ΑΓΩΝΑΣ...

Φυσικά τα όσα έγιναν στα 64' λεπτά αγώνα θα περάσουν σε 2η μοίρα αλλά πρέπει να καταγραφούν:

Ο Πέδρο Μάρτινς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Σα κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Κούτρης, δεξί ο Ομάρ και ο Μεριά με τον Σισέ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης στον άξονα του κέντρου. Στο αριστερό φτερό ο Ποντένσε, στο δεξί ο Μασούρας, σε ελεύθερο ρόλο ο Φορτούνης και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Γκερέρο.

Από την άλλη, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε σε ακόμη ένα ντέρμπι σύστημα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του τριφυλλιού. Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί οι στόπερ. Αριστερό μπακ χαφ ο Ινσούα και δεξί ο Γιόχανσον. Δώνης, Κουρμπέλης, Κάτσε στην μεσαία γραμμή. Ο Κουρμπέλης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μακέντα στο 3-6-1 του Έλληνα τεχνικού. Ροντέο! Μετά το πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, όπου ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα με τον ενθουσιασμό της κερκίδας, ο ρυθμός του παιχνιδιού άνοιξε, οι δύο ομάδες είχαν εμφανέστατο θέμα στην ανασταλτική τους συμπεριφορά και έπαιξαν επιθετικό ποδόσφαιρο, ψάχνωντας το γκολ που θα τους έβαζε σε ρόλο οδηγού! Οι γηπεδούχοι προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στην αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού, ρίχνοντας σχεδόν όλο το βάρος της ανάπτυξης από τα δεξιά με Κουλιμπαλί και Γιόχανσον.

Οι πράσινοι είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ, όμως, ο Σα στο 24᾽απόκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κουρμπέλη ενώ στο 45᾽το σουτ του Ινσούα πέρασε άουτ μετά την εξαιρετική σέντρα από δεξιά του Κουλιμπαλί. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έβγαλε επιθετικότητα, μπορεί να πήρε περισσότερα ρίσκα σε σχέση με άλλα ντέρμπι αλλά παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευάλωτος μεσοαμυντικά και ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που στο ανοιχτό γήπεδο είναι ικανή να... σκοτώσει.

Μετά το ημίωρο και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά ατομικά και τακτικά λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός με εξαιρετικές συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο πατούσε συνέχεια περιοχή αλλά υστέρησε αρκετά στην τελική προσπάθεια. Στο 30᾽ο Μπουχαλάκης νικήθηκε από τον Διούδη και στην συνέχεια ο Μασούρας πλάσαρε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Φορτούνης σούταρε ξανά άουτ, όπως και στο 40᾽! Οι μεγάλες στιγμές, πάντως, για τους φιλοξενούμενους ήρθαν αργότερα.

Στο 45+7 ο Διούδης απόκρουσε το πλάγιο τετ-α-τετ με τον Γκερέρο και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου(45᾽+13᾽) ο Φορτούνης πέρασε τον Διούδη και σε κενό τέρμα πλάσαρε άουτ! Σε μία άχαστη ευκαιρία, μία φάση που και αυτή ξεκίνησε από εύκολο πούλημα της μπάλας των παικτών του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα της πίεσης που έβαζε ψηλά το σύνολο του Μαρτίνς.

Οβίδα Γκερέρο και... διακοπή

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά, συνεχίζοντας την εξαιρετική δημιουργία που είχε στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 51᾽ ο Ποντένσε πλάσαρε άουτ αλλά δύο λεπτά αργότερα η υπεροχή της ομάδας του Μάρτινς καρποφόρησε. Η σέντρα του Κούτρη ιδανική. Όπως και η κίνηση του Γκερέρο ανάμεσα στους Κολοβέτσιο και Οικονόμου που τον έχασαν. Ο Ισπανός φορ έπιασε την τέλεια κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Στην συνέχεια, ο Δώνης ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο Χατζηγιοβάνη και Άλτμαν, γύρισε την διάταξη σε 4-2-3-1 αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση. Όλα αυτά συνέβησαν μέχρι και το 70᾽ όταν και ο Γερμανός ρέφερι διέκοψε την αναμέτρηση για τα δακρυγόνα που έφτασαν στον αγωνιστικό χώρο από τα επεισόδια που γίνονταν εκτός...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Οικονόμου(61᾽Άλτμαν), Ινσούα, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης(59᾽Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης, Μακέντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Κούτρης, Ομάρ, Σισέ, Μεριά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας, Γκερέρο.

Πηγή: gazzetta.gr