Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 12:32

ΜΙΚΤΗ Κ16 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Στα προημιτελικά με Ρουμελιώτη, 2-1 την Εύβοια (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη η μικτή Κ 16 της Μεσσηνίας νίκησε χθες σε νοκ – άουτ αναμέτρηση με 2-1 την αντίστοιχη της Εύβοιας και προκρίθηκε στους “8” του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Ο ποδοσφαιριστής του Πανθουριακού βρήκε δίχτυα στο 13’ και στο 54’ και η Εύβοια το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να μειώσει στο 57’ με τον Παπαδημητρίου.

Ο Ρουμελιώτης ήταν αυτός που είχε σκοράρει και στην προηγούμενη νίκη – πρόκριση με τη Λακωνία, ενώ στο γήπεδο της Ν. Ιωνίας που διεξήχθη ο χθεσινός αγώνας, είχε πετύχει γκολ και πριν από χρόνια με αντίπαλο τη Μακεδονία!

Πλέον η μικτή Κ 16 της Μεσσηνίας προσμένει να μάθει τον επόμενό της αντίπαλο στο δρόμο για τα ημιτελικά.

Στο χθεσινό παιχνίδι δεν έπιασε τόσο καλή απόδοση, αλλά είχε σε καλή μέρα το Ρουμελιώτη και προκρίθηκε. Ακόμα και έτσι πάντως είχε ευκαιρίες να “κλειδώσει” τη νίκη και να μην αγχωθεί μέχρι το φινάλε.

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μόνο μια καλή στιγμή να ισοφαρίσουν μετά το 1-2, αλλά ο Λάππας μπλόκαρε την μπάλα.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μεσσηνία απείλησε μόλις στο 3ο λεπτό με δυνατό συρτό σουτ Ακριστινέι από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μίχος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Θεοδωρόπουλος δεν μπόρεσε να επωφεληθεί.

Δύο λεπτά αργότερα από κόρνερ του Ακριστινέι, ο Κωστέας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όχι όμως όπως θα ήθελε η μπάλα πήρε ύψος και στο κατέβασμα μπλόκαρε πάνω στη γραμμή ο τερματοφύλακας.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 13’ με σουτ του Ρουμελιώτη, ο οποίος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα.

Στο 15’ η Μεσσηνία ζήτησε πέναλτι, όταν ο Κωστέας βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πασά, όμως ο ρέφερι Νικολάου (Αθηνών) που ήταν κοντά στην φάση έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 23’ ο Ακριστινέι εκτέλεσε φάουλ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μίχος εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Η Εύβοια απείλησε για πρώτη φορά στο 28’ με το μακρινό φάουλ του Πάσα στο οποίο η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε σε κόρνερ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 39’ από λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Μήτρου πήρε την μπάλα και έφθασε μέσα στην περιοχή, σούταρε υπό την πίεση του Οικονομέα, αλλά ο Λάππας μπλόκαρε στην κλειστή του γωνία.

Στο 54’ από μπαλιά του Καρύδη, ο Ρουμελιώτης πέρασε τον Δέδε μπήκε στην περιοχή και με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Η Εύβοια κατάφερε όμως να μειώσει άμεσα και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο 57’ ο Παπαδημητρίου με φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στη δεξιά γωνία του Λάππα.

Ο τερματοφύλακας της Μεσσηνίας κράτησε στο 62’ το 1-2 σε σουτ του Μακρή εκτός περιοχής, όπου η μπάλα πήρε φάλτσα και πήγε να τον ξεγελάσει, αλλά κατάφερε με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή.

Στο 68’ ο Στυλιανόπουλος έπιασε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Μίχος μπλόκαρε και το 1-2 ήταν το τελικό σκορ.

Με κίτρινη κάρτα από τους νικητές παρατηρήθηκαν οι Στυλιανόπουλος, Ακριστινέι, Κωστέας, Καρύδης και από την Εύβοια ο Τζαφέρης.

ΕΥΒΟΙΑ: Μίχος Μήτρου, Πόγκας (79’ Κροκόδειλος), Πασάς. Σ -Β. Ρουμελιώτης, Δέδες (71’ Αλαφάκης), Ποδαράς Μεταξάς (71’ λ.τρ. Βαγγέλι), Μακρής Tζαφέρης (49’ Σταμούλος), Παπαδημητρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Λάππας, Σκοπέτος, Οικονομέας, Καλύβας, Στυλιανόπουλος Ακριστινέι, Θεοδωρόπουλος (59’ Αλεξανδρόπουλος), Κοσμόπουλος, (72’ Κρητικάκης), Π. Ρουμελιώτης (78’ Αρβανίτης), Κωστέας (72’ Σταματελόπουλος), Καρύδης (59’ Σαούτης).