Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019 17:35

Ντέρμπι αιωνίων: Τι ισχύει για τους φιλάθλους και τον διαιτητή

Γράφτηκε από τον
Ντέρμπι αιωνίων: Τι ισχύει για τους φιλάθλους και τον διαιτητή

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Άρθρο 21 του ΚΑΠ ένα ντέρμπι που διεκόπη χωρίς την υπαιτιότητα μιας εκ των δύο ομάδων θα συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής με τις ίδιες συνθήκες.

Μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για να συνεχιστεί το ντέρμπι από το σημείο που διεκόπη γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το πως θα συμβεί αυτό. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Άρθρο 21 του ΚΑΠ ένα ντέρμπι που διεκόπη χωρίς την υπαιτιότητα μιας εκ των δύο ομάδων θα συνεχιστεί από το σημείο της διακοπής με τις ίδιες συνθήκες.

Αυτό σημαίνει ότι στον αγώνα μπορούν να παρευρίσκονται κανονικά οι φίλοι του Παναθηναϊκού παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι έχουν δεχθεί τιμωρία δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Έτσι, το Τριφύλλι θα εκτίσει την ποινή του στους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες για το πρωτάθλημα οι οποίοι είναι αυτοί απέναντι στον Άρη και τον ΟΦΗ. Την ίδια ώρα σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζεται η ΚΕΔ να ορίζει τους ίδιους διαιτητές, αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμβεί αυτό. Δηλαδή, μπορεί να ορίσει άλλον διαιτητή και όχι τον Γερμανό, Μάρκο Φριτζ.

Τι αναφέρει το σχετικό Άρθρο 21 παράγραφος 2 του ΚΑΠ: "Αγώνας που δεν έληξε χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων επανορίζεται αυτοδίκαια για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή (π.χ. αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών κ.λ.π.), την επόμενη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα που αρχικά είχε ορισθεί. Στο δεύτερο τμήμα του διακοπέντα [55] αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και 11 -ή 14(ή15) με τις αλλαγές- διαφορετικοί ποδοσφαιριστές από εκείνους που αγωνίστηκαν στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αλλά δεν μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί με αποκλεισμό, λόγω αποβολής ή συμπλήρωσης κίτρινων καρτών κατά τον ενδιάμεσο χρόνο.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους ποδοσφαιριστές στον διακοπέντα αγώνα εκτίονται κανονικά στους αγώνες που τον ακολουθούν, ακόμη και σε άλλη ομάδα, αν ένας τιμωρηθείς ποδοσφαιριστής πάρει στο μεταξύ μεταγραφή, ενώ στην περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποβλήθηκε στον διακοπέντα αγώνα, η συνέχιση του αγώνα αυτού δεν προσμετράται για την έκτιση της ποινής που του επιβλήθηκε. Στην περίπτωση, όμως, που στο ενδιάμεσο των δύο αυτών αγώνων, ο ίδιος ποδοσφαιριστής αποβληθεί σε άλλον αγώνα, η συνέχιση του διακοπέντα αγώνα προσμετράται για την έκτιση της ποινής του".
Πηγή: sport24.gr