Σάββατο, 23 Μάρτιος 2019 11:53

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Στους Γαργαλιάνους δοκιμάζεται το αήττητο του Α.Ο. Διαβολιτσίου

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Στους Γαργαλιάνους δοκιμάζεται το αήττητο του Α.Ο. Διαβολιτσίου

 

Με την 12η σερί νίκη απέναντι στην Εράνη ή 13η αν προσθέσουμε και αυτή με το Φαραί, ο Α.Ο. Διαβολιτσίου βρέθηκε για πρώτη φορά στο +11 από τη 2η θέση και το ενδιαφέρον στις εναπομείναντες οχτώ αγωνιστικές έχει να κάνει με το αν θα κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα, όπως η Κυπαρισσία τη σεζόν 2014-15.

Ο ΑΟΔ δοκιμάζεται την Κυριακή στους Γαργαλιάνους από τον Τέλλο Αγρα, που υποχρέωσε το περασμένο Σάββατο σε εντός έδρας ισοπαλία το δεύτερο της βαθμολογίας Απόλλωνα Καλαμάτας. Το Διαβολίτσι θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

Οι πρωτοπόροι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και είναι το φαβορί, παρότι παίζουν σε μια από τις πιο δυνατές έδρες της Α’ τοπικής, όπου έχει περάσει νικηφόρα μόνο ο Απόλλωνας.

Μακριά από το γήπεδό του αγωνίζεται την Κυριακή και ο Απόλλωνας που θα μεταβεί στο Μελιγαλά για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Εθνικό, που πήρε ξεκούραστο τρίποντο με το Φαραί και με 36 βαθμούς βρίσκεται στην 6η θέση.

Πίσω από Διαβολίτσι και Απόλλωνα, είναι ο Τσικλητήρας και η Εράνη με 42 βαθμούς (στο -5 από τη 2η θέση και στο -16 από την κορυφή).

Η ομάδα της Πύλου θα φιλοξενηθεί σήμερα από τη Σπερχογεία, ενώ οι Φιλιατρινοί θα υποδεχτούν αύριο την Ανδρούσα, που προέρχεται από δύο σερί νίκες με Κυπαρισσία, Ανάληψη. Το ίδιο και ο Τσικλητήρας (κόντρα σε Μάνη, Κυπαρισσία), ενώ η Σπερχογεία έμεινε την περασμένη αγωνιστική στο 0-0 με τη Μάνη.

Σημαντικά ματς για παραμονή σε Κορδία, Κυπαρισσία και "Λουκαρέας"

Η 23η αγωνιστική περιλαμβάνει και σημαντικά ματς όσον αφορά την παραμονή, με κυριότερο το σημερινό στον Κορδία ανάμεσα στην Α.Ε. Αβίας και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Αμφότερες οι ομάδες έχουν από 20 βαθμούς και προέρχονται από ήττες. Η Αβία θα αγωνιστεί πάντως με σημαντικές απουσίες, αφού οι Μάρης και Ψαρρέας τιμωρήθηκαν με 5 και 6 αγωνιστικές, αντίστοιχα.

Ο νικητής θα βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και πέρα από βαθμολογικό, θα πάρει και ψυχολογικό προβάδισμα. Την Κυριακή στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” η Ομόνοια θέλει να δώσει συνέχεια στο τρίποντο “οξυγόνο” με τον Ολυμπιακό και να κερδίσει και τη Μάνη, που είναι στο +7 από τη ζώνη. Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο, αφού παραμένουν στις θέσεις που οδηγούν στην Α1 τοπική. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό Ανάληψης που θα παίξει στην Κυπαρισσία, η οποία αν δεν διακόψει σε αυτό το ματς το αρνητικό σερί, θα μπλέξει σε περιπέτειες. Χωρίς κόπο θα πάρει τους τρεις βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί ο Πανθουριακός.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Σπερχογεία – Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Ρέκκας, Ρηγόπουλος, Ρουμελιώτης

ΑΕ Αβίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Ψηλοπαναγιώτης, Αδαμόπουλος, Μιχαλόπουλος

Κυριακή

Κυπαρισσία – Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ψηλοπαναγιώτης, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Εράνη Φιλιατρών – Ανδρούσα

Γήπεδο Φιλιατρών

Κομπιλίρης, Γεωργαντάς, Γάκης

Ομόνοια – Μάνη

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Η. Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος, Μιχαλόπουλος

Τέλλος Άγρας – Διαβολίτσι

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Κουτσαναστάσης, Μπασιλάρης, Αράπης

Εθνικός Μελιγαλά – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Μελιγαλά

Τσουλάκος, Αντωνόπουλος, Ε. Τσαούση

Φαραί – Πανθουριακός 0-3 (α.α)

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ, εκτός από το ΑΕ Αβίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας που θα αρχίσει στις 6:30 μ.μ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 22 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 52-8 58

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 33-12 47

3. Τσικλητήρας Πύλου 28-13 42

-. Εράνη 32-20 42

5. Τέλλος Αγρας 25-20 37

6. Εθνικός Μελιγαλά 31-19 36

7. Πανθουριακός 32-27 35

8. Ανδρούσα 27-25 32

9. Σπερχογεία 26-32 31

10. Α.Ε. Μάνης 17-25 27

11. Κυπαρισσία 18-35 25

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 18-27 20

-. Α.Ε Αβίας 18-42 20

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 11-37 20

15. Ομόνοια 13-38 18

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.