Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 15:14

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-2: Καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον

Με τέρματα που σημείωσε στο πρώτο 45λεπτο ο Τσικλητήρας Πύλου έφυγε προχθές από το “Π. Γεωργανάς” νικητής, επικρατώντας 2-0 της Σπερχογείας.

Το πρώτο 20λεπτο, ήταν το ιδανικό για την ομάδα της Πύλου, που αρχικά στο 5ό λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ, και πριν συμπληρωθεί το 20’ σημείωσε και το δεύτερο τέρμα της. Δύο γκολ που αποδείχθηκαν καθοριστικά για την εξέλιξη του ματς, αφού πλέον οι φιλοξενούμενοι με το υπέρ του σκορ, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό επιδιώκοντας να σημειώσουν και άλλα και να φτάσουν στη νίκη με μεγαλύτερο σκορ. Ομως οι Σούλα κυρίως, αλλά και οι Σεφεράσι, Διακουμής δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Καλλιντέρη. Ο τελευταίος έκανε ότι μπορούσε για να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη αρχικά, αλλά μετά το 0-2, να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, όπως και έγινε αφού σταμάτησε σε αρκετές περιπτώσεις τους επιθετικού του Τσικλητήρα.

Η Σπερχογεία, δεν αγωνίστηκε όπως θα επιθυμούσε και το γρήγορο γκολ που δέχτηκε, άλλαξε την εικόνα της, αφού δεν μπόρεσε στη συνέχεια να βγει με αξιώσεις στην επίθεση και να απειλήσει την εστία του Ντουγερόγλου. Μια δύο καλές στιγμές στην επανάληψη δεν έφταναν ώστε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Πέρα από την ήττα, είχε άλλη μία απώλεια, καθώς στο 30’ σε διεκδίκηση της μπάλας από αντίπαλο του τραυματίστηκε ο Ζακόλι. Μάλιστα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας από τον πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Ζέππο για περαιτέρω εξετάσεις. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα.

Φάσεις - γκολ

Στο 5’ ύστερα από ωραία προσπάθεια ο Σούλα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με πλασέ στην απέναντι γωνία άνοιξε το σκορ για τον Τσικλητήρα. Στο 19’ μετά από ωραίο συνδυασμό των Σούλα, Καγιανά ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και ο Σεφεράσι με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Γεωργιάδη, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στο 28’ ο Σεφεράσι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 55’ ο Σούλα βγήκε μόνος απέναντι στον Καλλιντέρη και πλάσαρε για να αποκρούσει ο έμπειρος τερματοφύλακας. Η μπάλα έφτασε στον Διακουμή, που έκανε το σουτ, αλλά όχι όπως θα ήθελε και έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Στο 60’ ο Σεφεράσι προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης σούταρε από καλή θέση, χωρίς να απειλήσει την εστία του Καλλιντέρη. Στο 66’ και στο 72’ ο Σούλα βγήκε φάτσα με τον τερματοφύλακα της Σπερχογείας και με ισάριθμα σουτ επιχείρησε να σκοράρει, όμως και τις δύο φορές ο αντίπαλος του κατάφερε να αποκρούσει. Στο 75’ ο Ντουγερόγλου “έπεσε” στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια σε σουτ του Κωστόπουλου. Στο 79’ ο Παπαγιαννόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ευθ. Δωδέκατος (70’ Φιλίππου), Παπαγιαννόπουλος, Δικαίος, Πετράκος, Κωστόπουλος (85’ Δ. Γιακουμής), Κοτσιλιέρης, Ζακόλι (30’ λ.τρ. Οικονομόπουλος), Καραγιάννης, Κουτσουρόπουλος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Ντουγέρογλου, Καγιανάς (70’ Ζάτσα), Ν. Παπαγεωργίου, Σεφεράσι, Γεωργιάδης, Γρ. Παπαγεωργίου, Σούλα (80’ Κοτσοβός), Ανδρώνης, Διακουμής (85’ Ευστ. Μεμά), Κ. Μεμά (80’ Παυλάκος), Χρ. Τρίψας.

* Σε ένα ακόμη παιχνίδι η Σπερχογεία παρείχε άψογη φιλοξενία σε αντίπαλο της. Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι του Τσικλητήρα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στη διοίκηση των “ταύρων” για τη φιλοξενία και ευχήθηκαν καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.