Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014 14:00

Η εικόνα όλων των αγώνων σε Α' τοπική και Α1 κατηγορία Λακωνίας

Γράφτηκε από τον

Η ΑΕ Σπάρτης δυσκολεύτηκε να κερδίσει την ΆΕ Περιστερίου Φιλισίου (1-2) όμως τελικά πήρε τους τρεις βαθμούς και αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τον δεύτερο Ολυμπιακό Γυθείου, ο οποίος γνώρισε την ήττα από την Άε Δήμου Πελλάνας με 2-1.
Έτσι η ομάδα της Σπάρτης είναι πλέον πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στην Α' τοπική.


Η εικόνα της 17ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Α.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΦΙΛΙΣΙΟΥ - Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ 1-2
Εστω και δύσκολα, η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Α.Ε. Σπάρτης πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, κερδίζοντας εκτός έδρας την Α.Ε. Περιστερίου Φιλισίου 1-2 πετυχαίνοντας έτσι την 17η συνεχόμενη νίκη της, και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.
Από την άλλη πλευρά η γηπεδούχος ομάδα προσπάθησε για ότι το καλύτερο, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και παρ' ολίγο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν σε φάουλ του Κώνστα, ο Στρατήγης έπιασε κεφαλιά από πολύ κοντά, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Από την πλευρά της η ομάδα της Σπάρτης, είχε δύο καλές ευκαιρίες με τους Χαλίλι 80' (απέκρουσε ο Γκιώνης) και στο 85' με τον Σεμερτζίδη (άουτ).
Γκολ: 66' Γ. Σεμερτζίδης 0-1 πέναλτι (χέρι Ρουμπή). 68' Αθαν. Σαραντόπουλος 1-1 με ωραίο πλασέ. 73' Αργ. Αράπογλου με σουτ από αριστερά.
Διαιτητής: Σπ. Σελίμος. Βοηθοί: Ελ. Παυλέρου, Δ. Μπούτσαλης.

Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΝΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ 2-1
Μετά από ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, που έγινε με παρουσία πολλών φιλάθλων, και κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες η Α.Ε. Δήμου Πελλάνας παρ' όλο ήταν πίσω στο σκορ στο α' ημίχρονο (0-1) κατάφερε στην επανάληψη, να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη κερδίζοντας με 2-1, παίρνοντας έτσι ρεβάνς της ήττας της στο α' γύρο όπου είχε ηττηθεί με 4-0. Ηταν μία νίκη που ευνοεί την Α.Ε. Σπάρτης, η οποία πλέον ξέφυγε (6) βαθμούς μπροστά και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Γκολ: 26' Βασ. Τζανετάκος, αξιοποιώντας κόρνερ που εκτέλεσε από δεξιά ο Σαμπατάκος, άνοιξε το σκορ 0-1. 57' σουτ του Σπ. Τσάκωνα η μπάλα βρίσκει το δοκάρι, και στην επιστροφή από κοντά ο Στ. Γεωργαντάς με προβολή έκανε το 1-1.  Στο 64' έγινε το 2-1 από τον Σπ. Τσάκωνα, που εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα Καβαλιώτη με τον Αναγνωστάκο. Πέναλτι ζήτησαν οι γηπεδούχοι στο 8' σε ανατροπή του Τζιάννη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Χριστάκο.  Διαιτητής ήταν ο Β. Γιανόπουλος.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - ΑΜΙΛΛΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ 2-1
Δύσκολη νίκη πέτυχε στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη, ο Λεωνίδας Γλυκόβρυσης, κερδίζοντας μία πολύ καλή Αμιλλα Αγ. Ιωάννου 2-1, που μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ στο 8' με τον Αλεξίεφ σε σέντρα του Γιάννουκλα, ενώ είχε δοκάρι στη συνέχεια με τον Αλέκοφ 24'. Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 56' από τον Βασ. Χούτρη, από κάθετη μπαλιά του Φωτόπουλου. Το γκολ της νίκης ήρθε στο 74' από τον Κ. Ντέντε, από σέντρα φάουλ από δεξιά του Γ. Λάτση, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με εννέα (9) παίκτες λόγω αποβολών (2η κίτρινη) των Ζουμπούκου 85' και Λεϊμονίτη 88'.
Διαιτητής: Αλεξ. Αγρανιώτης.
Βοηθοί: Π. Πίνταρχας, Σπ. Κολοκούρη.

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 6-1
Ενα πολύ καλό Κάστρο Μονεμβασιάς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης, στον Κεραυνό Λευκοπεράματος τον οποίο και κέρδισε με το εντυπωσιακό σκορ 6-1, πετυχαίνοντας έτσι τη 4η νίκη του μέχρι στιγμής, ελπίζοντας σε σωτηρία στην κατηγορία.
Γκολ: 4' Αλεξ. Αδρακτάς 1-0, 10' Μαρ. Μπάρδης 2-0, 25' Διον. Χούτρης 3-0, 40' Μιχ. Κοντάκος 4-0, 53' Αριστ. Τραϊφόρος Χρ. 5-0, 60' Πετρ. Μπούμπαλης 6-0, 89' Πλαγάκης 6-1.
Διαιτητής: Σπ. Χανδόλιας. Βοηθοί: Αντ. Ατσαβές, Ζαχ. Νικολουδάκος.

Α.Ο. ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 2-3
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που έγινε κάτω από ακατάλληλες καιρικές συνθήκες, ο Αστέρας Βλαχιώτη, παρ' όλο ότι ήταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο (1-0), τελικά ήταν αυτός ο οποίος πήρε τους 3 βαθμούς, κερδίζοντας τον Α.Ο. Λογγάστρας 2-3, που έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες, όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία.
Γκολ: 25' Στέλιος Δεναξιάς 1-0 σε σέντρα που του έγινε από αριστερά του Ιωάν. Ζαχαράκη. 55' Γ. Μαργαρίτης με απ' ευθείας κτύπημα φάουλ έφερε το παιχνίδι στα «ίσα» 1-1. 70' Γ. Πατσουράκος με κεφαλιά 1-2. 76' Γ. Μαργαρίτης 1-3. 89' Γ. Αλεξανδράκης 2-3
Διαιτητής: Σπ. Σελίμος. Βοηθοί: Ηλ. Μαυρακάκης, Ι. Ζαχαράκης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΚΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ 0-0
Ο δυνατός αέρας που επικρατούσε στο γήπεδο Συκιάς, ήταν χαρακτηριστικό του αγώνα Ατρόμητου Συκιάς, και Απόλλωνα Ξηροκαμπίου, που έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0), αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο.
ΚΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ:
22' Σ. Σουρτζής (Απόλλων) σουτ απέκρουσε ο Παναρίτης. 28' Οδ. Γραμματικάκης (Ατρόμητος) έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Χατζηπετράκος απέκρουσε εντυπωσιακά. 38' σουτ από καλή θέση του Κωστάκου (Απόλλων) η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. 65' ο τερματοφύλακας Χατζηπετράκος (Απόλλων) είπε όχι σε φοβερό σουτ του Κωστάκη, αποκρούοντας σε κόρνερ.
Διαιτητής: Γ. Παλαμίδας. Βοηθοί: Ζαχ. Νικολουδάκος, Θ. Πλατάνας.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ  - ΜΟΛΑΪΚΟΣ 1-5
Καλύτερος ο Μολαϊκός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κέρδισε δίκαια τον Λεωνίδα Σπάρτης 1-5 και βρίσκεται στη 4η θέση της βαθμολογίας, πετυχαίνοντας την 12η νίκη του μέχρι στιγμής.
Γκολ: 15' Αναστ. Ζώταλης 0-1 αξιοποιώντας μπαλιά από αριστερά του Τζώρτζη.
25' Σωτ. Διαμαντάκης με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή απ' αριστερά 0-2. 28' Λεων. Χριστάκης με κεφαλιά 0-3 από μπαλιά του Τζώρτζη απ' αριστερά.
40' κόρνερ από δεξιά του Διαμαντάκη, ο Κλ. Τζώρτζης με κεφαλιά έκανε το 0-4. 53' Διον. Μανιάτης 1-4 από μπαλιά του Γιαννόπουλου. 61' Κλ. Τζώρτζης το 1-5.
Κόκκινη κάρτα δέχθηκε στο 43' ο Ι. Παπαδάκος (Λεωνίδας Σ.) για εξύβριση των θείων. (Σημείωση: Η στήλη εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο της μητέρας του προέδρου του Λεωνίδα Σπάρτης Πολυζώη Γιακουμή Γεωργίας).
Διαιτητής: Σπ. Χανδόλιας. Βοηθοί: Ι. Πούλος, Αντ. Σιγγάρης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 17 αγώνες)

1. ΑΕ Σπάρτης    84-7    51
2. Ολυμπιακός Γυθείου    76-13    45
3. Λεωνίδας Γλυκόβρυσης    47-13    40
4. Μολαϊκός    53-15    37
5. Απόλλων Ξηροκαμπίου 28-29    30
6. ΑΕ Δήμου Πελλάνας    32-22    29
7. ΑΕ Περιστερίου Φιλισίου    23-27    20
8. Αστέρας Βλαχιώτη    21-54    19
9. Ατρόμητος Συκέας    32-52    16
10. Λεωνίδας Σπάρτης    21-38    13
11. Κάστρο Μονεμβασιάς    24-47    12
12. Κεραυνός Λευκοχώματος    19-84    11
13. ΑΟ Λογγάστρας    21-47    10
14. Άμιλλα    11-44    9

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεωνίδας Σπάρτης - Ατρόμητος Συκέας
Απόλλων Ξηροκαμπίου - ΑΕ Δήμου Πελλάνας
Μολαϊκός - ΑΟ Λογγάστρας
Ολυμπιακός Γυθείου - Λεωνίδας Γλυκόβρυσης
Αστέρας Βλαχιώτη - Κάστρο Μονεμβασιάς
Αμιλλα Αγ. Ιωάννη - Ένωση Περιστερίου/Φιλισίου
Κεραυνός Λευκοχώματος - ΑΕ Σπάρτης

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Νίκησαν οι πρωτοπόροι

Ο Ευρώτας Έλους νίκησε 2-0 τον Αμυκλιακό εντός έδρας και διατήρησε τους δέκα βαθμούς της διαφοράς του από τον δεύτερο Πανγυθεατικό, ο οποίος νίκησε 3-2 τον ΑΣ Μάνης
Αναλυτικά η εικόνα των αγώνων, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:

ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ - Α.Σ. ΜΑΝΗΣ 3-2
Μετά από ένα καλό και δυνατό παιχνίδι, που έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες ο Πανγυθεατικός πήρε τελικά τη νίκη κερδίζοντας τον Α.Σ. Μάνης 3-2, και βρίσκεται σταθερά στη 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Α' κατηγορία.
Γκολ: 47' Δημ. Κούρταλης 1-0 από μπαλιά του Παν. Ανδρεάκου, ο  οποίος στο 50' με δυνατό σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0. 63' το 1-2 με κεφαλιά του Διαμαντή. 64' Γ. Καμίτσης 3-1 από έξοχη μπαλιά του Ανδρεάκου.
89' Ανδρ. Τόμορι 3-2. Στο 35' έχασε πέναλτι ο Α.Σ. Μάνης με τον Παν. Μόφορη (δοκάρι) το πέναλτι κέρδισε από το Ν. Χρυσικάκο, ο οποίος μάλιστα στη φάση αυτή δέχθηκε κόκκινη κάρτα.
Διαιτητής: Π. Μαρινόπουλος. Βοηθοί: Γ. Γιαννακός, Δ. Μπούτσαλης.

ΚΑΣΤΡΟ ΓΕΡΑΚΙΟΥ - Α.Ο. ΔΑΦΝΙΟΥ 2-0
Μέσα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, το Κάστρο Γερακίου, καλύτερο ιδίως στο β' ημίχρονο, κέρδισε δίκαια τον Α.Ο. Δαφνίου 2-0, παίρνοντας έτσι ρεβάνς της ήττας του στο α' γύρο όπου είχε χάσει με το ίδιο σκορ (2-0).
Γκολ: 52' Ερμή Χόντζα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ 1-0 αξιοποιώντας κόρνερ από δεξιά του Λάμπρου, ενώ είχε και δοκάρι στο 28'.
63' Παν. Πουλημένος με ωραίο πλασέ έξω από τη μεγάλη περιοχή δεξιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του κάνοντας το 2-0.
Διαιτητής: Αλ. Αγρανιώτης. Βοηθοί: Κ. Κορωνιός, Αθ. Ορφανός.

ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΝΙΑΤΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ 1-0
Κάτω από ένα δυνατό αέρα, και μέσα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Αγ. Δημητρίου Ζάρακος, οι Ταξιάρχες Νιάτων κέρδισαν τον Εθνικό Βατίκων 1-0 και πέρασαν στη 5η θέση της βαθμολογίας.
Το μοναδικό γκολ που έκρινε την συνάντηση, σημειώθηκε στο 58' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιωάν. Γρηγορακάκη (ανατροπή Κόντη από τον τερματοφύλακα Ι. Βαβαρούτσο).
Διαιτητής: Κ. Δημακάκος. Βοηθοί: Πετρ. Λεκάκης, Παν. Αποστολάκου.

ΒΟΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 4-1
Κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες (βροχή - αέρας - κρύο) ο Βοίας Νεάπολης καλύτερος πήρε δίκαια τη νίκη κερδίζοντας τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου 4-1, πετυχαίνοντας έτσι την 7η νίκη του στο πρωτάθλημα.
Γκολ: 12' Αγγ. Μεϊμέτης 1-0, 16' Θεόδ. Λάμπρος 1-1, 20' Φλάβιο Βορνίκου 2-1, 30' Αγγ. Μεϊμέτης 3-1, 53' Φλάβιο Βορνίκου 4-1.
Διαιτητής: Ν. Αλειφερόπουλος. Βοηθοί: Ανδρ. Κουράκος, Γ. Παρδάλης.

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ - ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ 2-0
Ανεβάζοντας την απόδοσή του στο β' ημίχρονο, ο πρωτοπόρος και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο Ευρώτας Ελους, κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον Αμυκλιακό και μάλιστα με το ίδιο σκορ 2-0, και  συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του.
Γκολ: 60' Αγησ. Μιχελάκος 1-0 με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. 82' Ν. Τζαμουρής 2-0 με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή. Ο ίδιος είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 55'. Κλασική ευκαιρία για τον Αμυκλιακό είχε στο 42' ο Παν. Λυμπέρης.
Διαιτητής: Κ. Δημακάκος. Βοηθοί: Ανδρ. Κουράκος, Μαρία Κωτσονούρη.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ - Α.Σ. ΑΠΙΔΙΑΣ 2-3
Παρ' όλο ότι βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, ο Α.Σ. Απιδιάς κέρδισε εκτός έδρας για δεύτερη φορά, τον Ηφαιστο Βρονταμά 2-3, και τον  έχει βάλει για τα καλά σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία.
Γκολ: 5' Αργ. Καρακίτσος 1-0, 30' Γ. Καρακίτσος 1-1, 37' Αργ. Καρακίτσος 2-1, 43' Δημ. Μπούτσαλης 2-2, 57' Δημ. Μπούτσαλης 2-3 πέναλτι (ανατροπή Π. Καρακίτσου).
Διαιτητής: Β. Γιαννόπουλος. Βοηθοί: Κ. Κορωνιός, Ελ. Κυριακοπούλου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 16 αγώνες)
1. Ευρώτας Ελους 59-15 43
2. Πανγυθεατικός 48-18 33
3. Κάστρο Γερακίου 30-26 27
4. Α.Σ. Απιδιάς 23-25 27
5. Ταξιάρχες Νιάτων 20-23 25
6. Αμυκλιακός 22-18    24
7. Βοίας Νεάπολης 27-21 24
8. Εθνικός Βατίκων 25-29 20
9. Κρόνος Αγ. Δημητρίου 23-41 15
10. Ηφαιστος Βρονταμά 12-25 14
11. Α.Ο. Δαφνίου 13-29    12
12. Α.Σ. Μάνης 20-51 5

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΟ Δαφνίου - Εθνικός Βατίκων
ΑΣ Μάνης - Κάστρο Γερακίου
ΑΣ Απιδιάς - Ταξιάρχες Νιάτων
Αμυκλιακός - Πανγυθεατικός
Κρόνος Αγ. Δημητρίου - Ήφαιστος Βρονταμά
ΑΣ Βοίας - Ευρώτας Ελους