Πέμπτη, 28 Μάρτιος 2019 10:48

ΜΙΚΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ηττα στις λεπτομέρειες για την Κ14 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Στους “16” σταμάτησε η πορεία της μικτής Κ14 της Μεσσηνίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων, καθώς γνώρισε χθες το μεσημέρι την ήττα με σκορ 1-0 από την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλείου, σε νοκ – άουτ αναμέτρηση που φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό γήπεδο Βάρης.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά χάρη σε γκολ του Κοντάκη στο 55’, σ’ ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η Μεσσηνία στάθηκε καλά και βάση της εικόνας του αγώνα αδικείται από την ήττα. Μετά το τέλος του ματς μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου και ο προπονητής της μικτής κ. Φραγκάκης, είπαν στους ανθρώπους της μικτής Μεσσηνίας ότι δεν είχαν αντιμετωπίσει τόσο δυνατό αντίπαλο.

Από πλευράς μικτής Μεσσηνίας, ο κ. Αλεξανδρόπουλος πήγε στα αποδυτήρια των νικητών και τους συνεχάρη για τη νίκη.

Οσον αφορά το ματς, στο πρώτο ημίχρονο η Μεσσηνία είχε υπέρ της τον αέρα, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί.

Στο 17’ από φάουλ του Μανιάτη, ο Λάσκαρης πήρε την κεφαλιά που ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Νωρίτερα στο 10’, από λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Κακουλάκης από τα πλάγια πήρε την μπάλα και πλάσαρε τον εξερχόμενο τερματοφύλακα Παπανικολόπουλο, αλλά ο Μανιάτης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Η φάση αυτή επαναλήφθηκε και στο 55’, με την κατάληξη αυτή τη φορά να είναι διαφορετική. Ο Κοντάκης από πλάγια θέση και υπό την πίεση αμυντικού, είδε τον Παπανικολόπουλο να βγαίνει από την εστία του (για να του κλείσει το οπτικό πεδίο) και με σουτ στην απέναντι γωνία έκανε το 0-1. Η Μεσσηνία δεν μπόρεσε στη συνέχεια να βρει το γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, αφού τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια και αποκλείστηκε.

Στα αξιοσημείωτα ότι τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί σκάουτερ από μεγάλες ομάδες, όπως Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο.

Μεταξύ άλλων στη Βάρη βρέθηκαν οι Γιώργος Κορακάκης,Χάρης Κοπιτσής, Χρήστος Κωστής και Γιώργος Βαϊτσης. Κοντά στην προσπάθεια της μικτής και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης, αλλά και η γνωστή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, κόρη του τεχνικού διευθυντή των μικτών Αγγελου Σκαφιδά.

Το “παρών” έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πειραιά και άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και πρώην βουλευτής Γιώργος Ανατολάκης (φωτό κάτω με τον α' αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Αγγελο Γεωργόπουλο).

Το ματς διαιτήτευσε ο Καλογερόπουλος, με βοηθούς τους Τζίκα και Μητροφάνη, όλοι από το σύνδεσμο Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Παπανικολόπουλος, Μπούνας, Παυλής, Λάσκαρης, Μανιάτης, Σεντεμέντες, Δημητρόπουλος (49’ Ρούπας), Πάπα, Καραγλάνης, Φαββατάς (49’ Κιόρι), Γεωργόπουλος.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Δροσατάκης, Κρασανάκης, Σαντοριναίος, Γεωργακάκης, Κώτης, Καρανδινός, Καλαϊτζάκης (41’ Κουτσουπιάς), Ζαχαριουδάκης, Ντίσα (62’ Πακιουφάκης), Κακουλάκης (69’ Γωνιανάκης), Κοντάκης.

Σήμερα η κλήρωση

Η μικτή Κ14 της Μεσσηνίας αποκλείστηκε χθες από την αντίστοιχη του Ηρακλείου, αλλά η Μεσσηνία θα μπει στην κληρωτίδα στις σημερινές κληρώσεις για την 4η φάση των πρωταθλημάτων Κ14 και Κ16, που θα γίνουν στις 11 το πρωί στα γραφείο της ΕΠΟ. Και αυτό γιατί η μικτή Κ16 έχει προκριθεί στους “8” και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της.

Θυμίζουμε ότι στους προηγούμενους γύρους απέκλεισε την Λακωνία και την Εύβοια.