Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2019 13:17

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Εστειλε την τροπολογία στην ΕΠΟ με διορία μέχρι τις 5 Απριλίου

Γράφτηκε από τον

 

Συνάντηση με τον Τσέχο ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA στην ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Μία συνάντηση που ήταν εν γνώσει του Βαγγέλη Γραμμένου, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ όμως να απουσιάζει από αυτήν λόγω κωλύματος. Ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Πετρ Φούσεκ συζήτησαν για το θέμα του Video Assistant Referee (VAR), θέματα βίας και βέβαια για την αναδιάρθρωση, μετά και τη προχθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με αντιπροσωπεία της Super League. Ο «υπερσύμβουλος» της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, ενημέρωσε τον Γιώργο Βασιλειάδη ότι η ΕΠΟ θα έστελνε την... πολυαναμενόμενη επιστολή που θα περιέγραφε το νομικό πλαίσιο της σύστασης της Super League 2, την οποία αναμένει εδώ και καιρό ο υφυπουργός Αθλητισμού, ώστε να είναι σε θέσει να νομοθετήσει χωρίς να παραβαίνει το αυτοδιοίκητο. Αντ' αυτής, η ΕΠΟ έστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της από τις 24 Αυγούστου 2018, στην οποία αναφέρεται ότι η ΕΠΟ είναι σύμφωνη με την αναδιάρθρωση, καθώς και πως η ΕΠΟ είναι υπεύθυνη για το νομικό πλαίσιο αυτής.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έστειλε στην ΕΠΟ την τροπολογία, την οποία έχει έτοιμη εδώ και καιρό, αλλά δεν μπορούσε να νομοθετήσει, χωρίς την επιστολή που θα περιέγραφε το νομικό πλαίσιο της νέας κατηγορίας από την ΕΠΟ. Ο Γιώργος Βασιλειάδης έδωσε διορία μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου στην ΕΠΟ, να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους πάνω στην τροπολογία. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως αν δεν αποστείλει η ΕΠΟ τις παρατηρήσεις της έως τότε, θα θεωρήσει ότι δεν έχουν κάποια αντίρρηση και θα προχωρήσει στη νομοθέτηση.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ