Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 14:59

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Νίκησε μετά από 3 μήνες και αποφεύγει τις... περιπέτειες!

Γράφτηκε από τον

Χρειάστηκε να φθάσουμε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου για να πετύχει η Κυπαρισσία την πρώτη νίκη στο δεύτερο γύρο της Α’ τοπικής!

Ο ΑΟΚ επικράτησε με 1-0 της Σπερχογείας χάρη σε γκολ του Θεοχαρόπουλου και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς τα αρνητικά αποτελέσματα μέσα στο 2019 την είχα φέρει κοντά στις τελευταίες θέσεις.

Με το διπλό όμως στη Σπερχογεία, απομακρύνθηκε 9 βαθμούς από τη ζώνη και δεν έχει πλέον πρόβλημα παραμονής, με δεδομένο ότι στις εναπομείναντες έξι αγωνιστικές έχει να πάρει στα χαρτιά και τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί.

Η Κυπαρισσία αγνοούσε τη νίκη από τις 23 Δεκεμβρίου, όταν και νίκησε με 5-2 την Αβία για την 13η τότε αγωνιστική.

Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος μετρούσε μέχρι το Σάββατο έξι ήττες από Θουρία, Απόλλωνα Καλαμάτας, Διαβολίτσι, Μάνη, Ανδρούσα, Πύλο και δύο ισοπαλίες με Ολυμπιακό Καλαμάτας και Ολυμπιακό Ανάληψης.

Η εξήγηση για την πτωτική πορεία

Η καθίζηση της Κυπαρισσίας στο βαθμολογικό πίνακα της Α’ τοπικής έχει βέβαια εξήγηση, καθώς η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από πολλά προβλήματα τραυματισμών με συνέπεια σε πολλά παιχνίδια να παραταχθεί με 11άδα ανάγκης. Ακόμα το Γενάρη έφυγε ο πρώτος σκόρερ του ΑΟΚ με εννέα τέρματα Σάββας Αντωνόπουλος, ενώ ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος υπέστη ρήξη χιαστών. Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος τέθηκε νοκ – άουτ με πρόβλημα στο δικέφαλο, όπως και ο Ανδρέας Χρονόπουλος με βαρύ διάστρεμμα.

Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Κωνσταντόπουλος υπηρετούσε αυτό το διάστημα την στρατιωτική του θητεία, ο Δασκαλόπουλος τραυματίστηκε σε τροχαίο και έμεινε εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο Νικολόπουλος μετά την επιστροφή του από τραυματισμό υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και λύθηκε η συνεργασία. Ως εκ τούτου χρειάστηκε να τραβήξουν... κουπί οι παλιοί, όπως οι Μιτρόφ, Ανδρουτσής, Ζαφείρης και να προωθηθούν παιδιά από την ακαδημία για να βγει η χρονιά. Πλέον έχουν επιστρέψει οι Χρονόπουλος και Κυρ. Κωνσταντόπουλος και ο Τάκης Παναγόπουλος ευελπιστεί ότι μετά και τη σαββατιάτικη νίκη, η ομάδα του θα πάει καλύτερα στη συνέχεια.

Επόμενος αντίπαλος η Εράνη στο τριφυλιακό ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής.