Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2014 00:30

Α' τοπική: Το ντέρμπι της Μεσσήνης κλέβει την παράσταση - το πρόγραμμα και τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Δώδεκα αγωνιστικές έμειναν για να πέσει η… καρό σημαία στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής και η μάχη τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά έχει… φουντώσει για τα καλά.
Σήμερα και αύριο Κυριακή θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 19ης αγωνιστικής με το ενδιαφέρον να στρέφεται πρώτα και κύρια στο ντέρμπι της Μεσσήνης, όπου ο δεύτερος Πάμισος θα παίξει με τον τρίτο Εθνικό Μελιγαλά.


Η πρωτοπόρος Κυπαρισσία δίνει νέο εκτός έδρας ματς αυτή τη φορά στο Δώριο με τον Δωριέα που "καίγεται" για βαθμούς.
Σπουδαίο ματς θα γίνει σήμερα στο "Γ. Λουκαρέας" με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας να υποδέχεται την Εράνη, δύο ομάδες που βρίσκονται σε ανοδική πορεία.
Στην… ουρά το σημαντικότερο ματς θα γίνει στη Μεθώνη με τον ΑΟΜ να φιλοξενεί την Ομόνοια σε έναν πραγματικό "τελικό".
Ακόμη ξεχωρίζει το καλαματιανό ντέρμπι του Α.Ο. Φαραί με τον Απόλλωνα, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται βαθμούς γιατί κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.
Στο Διαβολίτσι ο τοπικός ΑΟΔ θέλει να επανέλθει στις νίκες, όμως αυτό δεν θα είναι εύκολο αφού αντίπαλος του είναι ο ισχυρός Τσικλητήρας Πύλου, ενώ στους Γαργαλιάνους ο Τέλλος Αγρας έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη με τον Αστέρα Αρφαρών.
Τέλος, αμφίρροπο ματς αναμένεται στην Ανδρούσα όπου η τοπική ομάδα παίζει με την Σπερχογεία.
Αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

Μετά από τρεις ήττες ο Τέλλος Αγρας απέσπασε ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική στη Μεθώνη και θέλει σήμερα να επανέλθει στις νίκες κόντρα στον Αστέρα Αρφαρών για να ανέβει βαθμολογικά.
Ο Γιώργος Μηλίτσης έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του και με τη βοήθεια του κόσμου η ομάδα των Γαργαλιάνων θεωρεί πως μπορεί να συνδυάσει νίκη με καλό ποδόσφαιρο.
Ο Αστέρας Αρφαρών δεν κέρδισε το Διαβολίτσι και πλέον καλείται να πάρει βαθμό ή βαθμούς στη δύσκολη έδρα των Γαργαλιάνων, μιας και βρίσκεται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Φυσικά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εμφανιστεί βελτιωμένος τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο τραυματίας Γιαννακούντζος αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον Τάκη Βούτσα, ενώ ο Νιάρχος φαίνεται πως θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί. Τέλος, άγνωστο είναι αν θα δώσει το "παρών" ο Τσιλίκος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Με ανεβασμένη ψυχολογία αλλά παράλληλα με πολλά προβλήματα θα αντιμετωπίσει σήμερα την Πύλο το Διαβολίτσι. Ο ΑΟΔ έχει πάρει τα πάνω του από το διπλό στα Αρφαρά και την καλή εμφάνιση με την Κυπαρισσία για το κύπελλο και θέλει να πάρει το τρίποντο κόντρα στον Τσικλητήρα για να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Τα προβλήματα πάντως για τον τεχνικό Σωτήρη Δημάκη είναι πολλά και σημαντικά. Τελευταίος πονοκέφαλος ο Βεργόπουλος που τραυματίστηκε σε κοιλιακούς-προσαγωγούς και θα μείνει εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες. Επίσης θα λείψουν από ένα ακόμη ματς και οι Ζαμπάρας, Αθανασόπουλος, Καπόγλης, Κανέλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζάκκα.
Φυσικά ένα ακόμη ματς θα χάσει ο Βουρνάς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και έτσι μοναδικό ευχάριστο νέο είναι ότι γυρίζει ο
Π. Δημητρίου.
Πολλές απουσίες έχει όμως και ο Τσικλητήρας που καλείται να βρει τον τρόπο να συνεχίσει την καλή του πορεία στο πρωτάθλημα στην έδρα του Διαβολιτσίου. Ο Κώστας Κλάδης έχασε για 15 με 20 ημέρες τον Πανταζόπουλο λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, ενώ θα λείψει και ο Κωστόπουλος που βρίσκεται εκτός Ελλάδας!
Παραμένουν εκτός μάχης οι Π. Καλδής και Μαρής.
Το θετικό είναι πως ο Σωτηρόπουλος που έπαιξε και με τον Πάμισο αποτελεί μία ποιοτική επιλογή για την τεχνική ηγεσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΡΑΝΗ

Να συνεχίσει το αήττητο σερί του θέλει ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που "τρέχει" εδώ και επτά αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ. Η αποστολή του πάντως δεν θα είναι εύκολη αφού θα βρει απέναντι του την δυνατή Εράνη που κι αυτή δύσκολα δέχεται γκολ.
Οι "ερυθρόλευκοι" επιθυμούν να ανέβουν στη βαθμολογία και οι συνθήκες είναι ιδανικές μιας και δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία.
Ο Διονύσης Πουλής υπολογίζει και τον Αριτζή που έλειπε με τον Εθνικό, ενώ στην αποστολή θα βρίσκεται για δεύτερη φορά και το μεταγραφικό απόκτημα, Μιχάλης Περυσινάκης.
Η Εράνη πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Καλαμάτα με στόχο το διπλό που θα την βάλει για τα καλά στο… κόλπο του τίτλου.
Οι "πράσινοι" προέρχονται από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου επί της Σπερχογείας και θα προσπαθήσουν με την ίδια τακτική να κάμψουν και την αντίσταση του Ολυμπιακού.
Ο Κιούτακ που πονά στον αστράγαλο είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για τον Μιχάλη Ζάγκο.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στο στρατόπεδο του Α.Ο. Φαραί για τον σημερινό αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Η ομάδα των Γιαννιτσανίκων θέλει να ξεφύγει από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας κόντρα σε μία ομάδα που είναι στα μέτρα της. Ετσι το συγκρότημα του Βασίλη Μπλέτσα θα μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό επιδιώκοντας ένα γρήγορο γκολ.
Εκτός είναι οι τραυματίες Χριστόπουλος και Βαρθαλάμης, ενώ δεν έχει εκδοθεί ακόμη το δελτίο του Μπαλαράμπε.
Από την άλλη ο Απόλλωνας τα πηγαίνει αρκετά καλά το τελευταίο διάστημα έχοντας συγκομιδή τριών βαθμών στα τρία τελευταία δύσκολα παιχνίδια. Ετσι θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί του με πρωταρχικό σκοπό τη νίκη στο ματς με τον Α.Ο. Φαραί, από τη στιγμή που θα είναι μόνο τυπικά φιλοξενούμενος.
Εκτός μάχης παραμένει ο τραυματίας Τσορώνης, ενώ επανέρχεται
ο Αντωναίος.

ΜΕΘΩΝΗ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Το τελευταίο της χαρτί στην υπόθεση παραμονή παίζει η Μεθώνη που φιλοξενεί την Κυριακή την Ομόνοια με τη νίκη να είναι ζωτικής σημασίας. Ο ΑΟΜ από τη στιγμή που δεν κέρδισε τον Αγρα, σε περίπτωση νέας απώλειας θα χάσει ουσιαστικά τις ελπίδες του για σωτηρία, μιας και θα παραμείνει ουραγός και θα υστερεί και σε πιθανή ισοβαθμία με την αυριανή του αντίπαλο. Οι παίκτες του Θανάση Λακριντή έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για το τρίποντο.
Νοκ άουτ είναι ο Κεράνης που τραυματίστηκε στο ματς με τον Αγρα, ενώ υπολογίζεται ο στρατευμένος Παυλόγιαννης.
Στον αντίποδα το κλίμα στην Ομόνοια είναι βαρύ λόγω του ξαφνικού θανάτου του Ντίνου Δημητρακόπουλου που τα τελευταία 5 χρόνια ήταν προπονητής τερματοφυλάκων. Ετσι όπως επισημαίνει ο Σωτήρης Μπουραντώνης ο ίδιος και οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να σώσουν φέτος την Ομόνοια για να αφιερώσουν την παραμονή στον αείμνηστο Δημητρακόπουλο.
Για να έχει όμως σημαντικές ελπίδες παραμονής η Καλαματιανή ομάδα θα πρέπει να κερδίσει ή τουλάχιστον να μη χάσει αύριο στη Μεθώνη. Γιατί σε περίπτωση ήττας θα βρεθεί τελευταία στη βαθμολογία μαζί με τον ΑΟΜ και η υπόθεση παραμονή θα είναι… βουνό.
Οι Παναγιωτόπουλος, Ντόκος ήταν άρρωστοι όλη την εβδομάδα και έχουν χάσει προπονήσεις, όμως θα βρίσκονται κανονικά στην αποστολή.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Δεκατρείς ολόκληρους βαθμούς πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη βρίσκεται η Ανδρούσα όντας στην 6η θέση της βαθμολογίας και λίγο πολύ έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Ετσι θα παίζει χωρίς ιδιαίτερο άγχος από εδώ και πέρα, με τον Κώστα Καλογερόπουλο να σχεδιάζει να δίνει σιγά σιγά παραπάνω χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως θα εμφανιστεί χαλαρή στο ματς με την Σπερχογεία μιας και στόχος είναι να συνεχιστούν οι νίκες ή τουλάχιστον να διατηρηθεί το αήττητο της έδρας.
Ο Χ. Μουλαβασίλης θα χάσει το ματς μιας και τραυματίστηκε εκ νέου στο πρόσφατο ματς με την Ομόνοια, όμως ο Καντζιλιέρης θα βρίσκεται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.
Στον αντίποδα η Σπερχογεία πάλεψε μεσοβδόμαδα στα Φιλιατρά αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης και τώρα είναι υποχρεωμένη στρέψει το ενδιαφέρον της στο πρωτάθλημα μιας και βρίσκεται μόλις 6 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Τάσος Χατζηαγγελής υπολογίζει την Ανδρούσα, όμως θεωρεί πως αν η ομάδα του πιάσει καλή απόδοση μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη δύσκολη έδρα της.
Οι "Ταύροι" θα παραταχθούν πάνοπλοι μιας και επανέρχονται και
οι Μούστος και Χαρίτος που έλειπαν με Εράνη.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει τη νίκη θέλει ο Πάμισος στο αυριανό ντέρμπι με τον Εθνικό Μελιγαλά. Αφενός για να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή ή και να περάσει πρώτος αν στραβοπατήσει η Κυπαρισσία στο Δώριο και αφετέρου για να θέσει ουσιαστικά εκτός μάχης τον Εθνικό.
Οι νησιώτες με τον κόσμο στο πλευρό τους θα επιδιώξουν να μπουν δυνατά στο ματς, να ελέγξουν το χώρο του κέντρου και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα κάνει το έργο τους πιο εύκολο.
Φυσικά το ματς χρειάζεται προσοχή γιατί και ο Εθνικός είναι μία δυνατή ομάδα, κάτι που φαίνεται και από τη θέση του στη βαθμολογία.
Οι Τσίκινης και Γεωργακλής έχουν όλους τους παίκτες στη διάθεση τους (αποθεραπεύτηκε και ο Αντωνίου), εκτός από τον Αλεβίζο που έχει τεθεί αυτό το διάστημα εκτός ομάδας εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος.
Ο Εθνικός Μελιγαλά πηγαίνει στη Μεσσήνη έχοντας ορισμένα προβλήματα τα οποία πονοκεφαλιάζουν τον προπονητή Αντώνη Μαυρέα. Συγκεκριμένα νοκ άουτ παραμένει ο αρχηγός Ηλίας Μουρούσιας και πολύ δύσκολα θα παίξει ο τραυματίας Ο. Εμμανουήλ.
Επίσης αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κουτίβα και Ντούζια που ταλαιπωρήθηκαν όλη την εβδομάδα από ίωση όμως εκτιμάται πως τελικά θα δώσουν το "παρών".
Οπως και να' χει οι "κυανόλευκοι" θα τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να μείνουν στο… κόλπο του τίτλου, με την ήττα να είναι απαγορευτική.

ΔΩΡΙΟ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέντε ολόκληρες αγωνιστικές αγνοεί τη νίκη το Δώριο με συνέπεια να έχει υποχωρήσει στη 14η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στη
Β' τοπική. Ετσι θα τα δώσει όλα για να έχει βαθμολογικό όφελος στο ματς με την Κυπαρισσία, γνωρίζοντας πάντως πως ο αγώνας αυτός είναι από τους δυσκολότερους της σεζόν.
Η ομάδα όμως του Γιάννη Αντωνόπουλου δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει παιχνίδια και γι' αυτό θα μπει ψυχωμένα στο ματς για να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Ο Γιαννόπουλος εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, ενώ δεν υπολογίζονται οι νεαροί Βεσέλης και Γκρίτζαλης.
Οσον αφορά την Κυπαρισσία μέσα στην εβδομάδα τσέκαρε το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου, όμως αυτό που την απασχολεί τώρα είναι να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες.
Ο ΑΟΚ θέλει να πάρει το διπλό για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση
και για να αυξήσει τη διαφορά από τον έναν ή και από τους δύο διεκδικητές του τίτλου. Φυσικά ο αγώνας προμηνύεται δύσκολος και
γι' αυτό οι παίκτες του Παναγόπουλου θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και σοβαροί από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.
Στα αγωνιστικά ο Ντιόπ που προέρχεται από τραυματισμό δύσκολα θα αγωνιστεί (πιθανότατα θα καθίσει στον πάγκο) και το ίδιο ισχύει και για τον Σταματόπουλο. Αμφίβολη είναι ακόμη η συμμετοχή των Μπίζου και Ζαφείρη. Υπολογίζεται πάντως ο Δαλαβούρας (αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες), ο οποίος λογικά θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Τέλλος Αγρας - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Κασκάνης, Ι. Γιαννέτσος
Διαβολίτσι - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Νίκας, Σερεμέτης, Γεωργαντάς
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Εράνη
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Καστανάς
Α.Ο. Φαραί - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Καραπιπέρης, Τσίρμπας

Κυριακή
Μεθώνη - Ομόνοια
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Κασκάνης, Ι. Γιαννέτσος
Ανδρούσα - Σπερχογεία
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Τουρλομούσης, Αθανασοπούλου
Πάμισος - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Λάμιας, Τσίρμπας
Δώριο - Κυπαρισσία
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Κατσάς, Γκούμας

Η βαθμολογία
(σε 18 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    39-18    41
2. Πάμισος    42-17    40
3. Εθνικός Μελιγαλά    29-10    37
4. Εράνη    20-9    36
5. Τσικλητήρας Πύλου    23-13    31
6. Ανδρούσα    26-21    28
7. Ολυμπιακός Καλαμάτας    13-11    25
8. Τέλλος Αγρας    24-25    24
9. Σπερχογεία    20-23    21
10. Διαβολίτσι    23-28    19
-. Α.Ο. Φαραί    15-19    19
12. Αστέρας Αρφαρών    15-19    18
13. Απόλλωνας Καλαμάτας    10-28    17
14. Δώριο    12-24    15
15. Ομόνοια    19-34    13
16. Μεθώνη    16-41    10