Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2019 17:24

Oχι των πρωταθλημάτων σε ματς Champions League το Σαββατοκύριακο

Γράφτηκε από τον

Η Γενική συνέλευση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων τάχθηκε ομόφωνα κόντρα στην πρόθεση της UEFA να διεξάγονται αναμετρήσεις του Champions League το Σάββατο και την Κυριακή.

Η πρόθεση των UEFA και ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) υπό τις ευλογίες του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να διεξάγονται μερικά ματς του Champions League το Σάββατο και την Κυριακή φαίνεται ότι συναντά σθεναρή αντίσταση.

Η Γενική συνέλευση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (συμμετείχε και η ελληνική SuperLeague), η οποία διεξήχθη στη Λισαβόνα 4 και 5 Απριλίου, τάχθηκε ομόφωνα κόντρα στο συγκεκριμένο πλάνο. Ο πρόεδρος του πρωταθλήματος Πορτογαλίας - η οποία φιλοξένησε τη συνεδρίαση - και πρώην διεθνής διαιτητής, Πέδρο Προένσα, εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθετη άποψη.

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να τεθεί θέμα να διεξαχθούν ματς το Σαββατοκύριακο. Αυτές οι ημέρες είναι ζωτικές για την ανάπτυξη των εθνικών πρωταθλημάτων. Ακόμη και η δοκιμή δεν θα ωφελούσε σε κάτι. Είμαστε κάθετοι εναντίον", υποστήριξε ο Πέδρο Προένσα.

Το αρχικό πλάνο των UEFA και ΕCA είναι να διεξαχθούν κάποια ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης το Σάββατο και την Κυριακή, αντίθετα αναμετρήσεις των εγχώριων πρωταθλημάτων να μεταφερθούν μεσοβδόμαδα.

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ