Σάββατο, 06 Απρίλιος 2019 13:01

A1 ΤΟΠΙΚΗ: Σφραγίζει τον τίτλο με νίκη το Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον
A1 ΤΟΠΙΚΗ: Σφραγίζει τον τίτλο με νίκη το Καλό Νερό

Τρεις στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κούρσα στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής και κάθε λάθος από εδώ και πέρα... κοστίζει.

Η 24η αγωνιστική περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια τόσο για την άνοδο, όσο και για την παραμονή, που θα διεξαχθούν όλα σήμερα, Σάββατο στις 5 το απόγευμα.

Στην κορυφή το Καλό Νερό υποδέχεται το Δώριο, που με τη νίκη επί της Θύελλας Χαρακοπιού εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή. Οι γηπεδούχοι θέλουν τους τρεις βαθμούς για να σφραγίσουν και μαθηματικά τον τίτλο, καθώς έχουν 4 βαθμούς διαφορά από τη Μεθώνη (54 βαθμοί)και την προτελευταία αγωνιστική θα πάρουν στα χαρτιά το τρίποντο με το Ασπρόχωμα, φθάνοντας τους 64 βαθμούς, εφόσον επικρατήσουν σήμερα.

Η Μεθώνη που έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και την άνοδο στην Α' τοπική, θα μεταβεί στην Κορώνη για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Ακρίτα, ο οποίος απέχει πλέον 2 βαθμούς από τον 3ο Ηρακλή Καλαμάτας μετά τη νίκη στο πρόσφατο μεταξύ τους ματς.

Σημαντικά ματς για 3η θέση και παραμονή

Ο Ακρίτας χρειάζεται το απόλυτο μέχρι το φινάλε και μία απώλεια βαθμών των Καλαματιανών για να πάρει αυτός το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία.

Την τρίτη θέση διεκδικεί πάντως και ο... έτερος Ηρακλής της Α1 τοπικής, αυτός της Κυπαρισσίας που θα παίξει σήμερα με το συνονόματό του στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" σ' ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά.

Οι γηπεδούχοι με νίκη βγάζουν νοκ - άουτ τον Ηρακλή Κυπαρισσίας και θα διατηρήσουν τουλάχιστον το +2 από την Κορώνη. Με ισοπαλία θα κρατήσουν το προβάδισμα των 3 βαθμών από την ομάδα της Κυπαρισσίας, αλλά το αν θα παραμείνουν τρίτοι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα στον αγώνα της Κορώνης. Οι φιλοξενούμενοι μόνο με διπλό στην Καλαμάτα θα έχουν ελπίδες για την άνοδο.

Στην ουρά ο Μιλτιάδης παίζει με τον 6ο Απόλλωνα Πεταλιδίου, αλλά ακόμα και αν κάνει το 3 στα 3 δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό και ουσιαστικά τρεις ομάδες παλεύουν για την παραμονή. Η Αναγέννηση Παραλίας, ο Παπαφλέσσας Χώρας και η Θύελλα Χαρακοπιού. Οι δύο πρώτες αγωνίζονται στην έδρα τους και δεν έχουν περιθώρια για "γκέλα". Η Αναγέννηση θα παίξει με το Χανδριναϊκό, που είναι στο +7 από τη ζώνη και η Χώρα με τον Α.Ο. Φυτειάς, που έχει σωθεί και μαθηματικά.

Η Θύελλα θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με το Ασπρόχωμα, αλλά τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει Χώρα και Αναγέννηση.

Η Θύελλα έχει όμως προβάδισμα, όπως και η Χώρα και στη πιο δύσκολη θέση είναι η Αναγέννηση, που βρίσκεται στην 12η θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ακρίτας Κορώνης – Μεθώνη

Γήπεδο Κορώνης

Σκόρδος, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Μιλτιάδης – Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας

Κουτσαναστάσης, Κυριόπουλος, Γαλακούτης

Ηρακλής Καλαμάτας – Ηρακλής Κυπαρισσίας

Γήπεδο ‘’Π. Μπαχράμης’’

Η. Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος, Μιχαλόπουλος

Αναγέννηση Παραλίας – Χανδριναϊκός

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Πλακογιάννης, Ρουμελιώτης, Μπασιλάρης

Καλό Νερό – Δώριο

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Κομπιλίρης, Τσίρμπας, Σγουμπόπουλος

Χώρα – ΑΟ Φυτειάς

Γήπεδο Χώρας

Ζαρακοβίτης, Κασκάνης, Βανικιώτης

Ασπρόχωμα – Θύελλα Χαρακοπιού 0-3 (α.α)

* Όλοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 23 αγώνες)

1. Καλό Νερό 54-13 58

2. Μεθώνη 40-21 54

3. Ηρακλής Καλαμάτας 31-23 42

4. Ακρίτας Κορώνης 44-25 40

5. Ηρακλής Κυπαρισσίας 32-31 39

6. Απόλλωνας Πεταλιδίου 33-27 38

7. Α.Ο. Φυτειάς 35-41 33

-. Δώριο 27-32 33

9. Χανδριναϊκός 38-40 30

10. Θύελλα Χαρακοπιού 27-40 25

-. Παπαφλέσσας Χώρας 14-28 25

12. Αναγέννηση Παραλίας 24-45 23

13. Μιλτιάδης 14-49 19

* Το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα