Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014 14:44

Μεγάλη νίκη με 1-0 η Καλαμάτα στην Κόρινθο, παίρνουν σειρά τα ντέρμπι με τους πρωτοπόρους

Γράφτηκε από τον

Καλή άμυνα, πάθος, αποφασιστικότητα, δυνατή εξέδρα αλλά και τύχη -αφού οι γηπεδούχοι είχαν τρία δοκάρια- ήταν τα στοιχεία που είχε σήμερα η "Μαύρη Θύελλα" και πήρε ένα ακόμη πολύ μεγάλο διπλό στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.
Η μεσσηνιακή ομάδα πέρασε πολύ δύσκολα με 1-0 από την Κόρινθο χάρη σε ένα γκολ του Αντώνη Κωνσταντόπουλου στο 55' και έτσι διατηρήθηκε σε απόσταση βολής (3 βαθμών) από τους πρωτοπόρους Ερμιονίδα και ΑΕ Καραϊσκάκης με τους οποίους θα παίξει διαδοχικά τις επόμενες δύο αγωνιστικές!
Το παιχνίδι ήταν εξ αρχής δύσκολο, αφού η Κόρινθος κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Γεωργούλη στον πάγκο αλλά και με νέα έδρα, το δύσκολο γήπεδο του Συνοικισμού το οποίο είναι μικρό σε διαστάσεις και διαθέτει πλαστικό τάπητα.
Οι γηπεδούχοι είχαν επιπλέον την στήριξη περίπου 800 φιλάθλων τους, όμως και η Καλαμάτα είχε την δική της δυνατή εξέδρα, αφού στην Κόρινθο βρέθηκαν περίπου 200 φίλοι της.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο χωρίς τις πολύ μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι και με δοκάρι ξεκίνησαν και το β' ημίχρονο. Η Καλαμάτα προηγήθηκε με τον Κωνσταντόπουλο στο 55', τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν το τρίτο τους δοκάρι και στην συνέχεια η Καλαμάτα με καλή άμυνα κράτησε την πολύτιμη νίκη.
Στο φινάλε του αγώνα ακυρώθηκε ένα γκολ σε κάθε ομάδα, αποφάσεις που προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες και των δύο ομάδων.
Συμπερασματικά, η Καλαμάτα δεν έκανε το καλύτερο της παιχνίδι, όμως σε μια δύσκολη έδρα αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης.
Πλέον έχει μπροστά της τα ματς με τους πρωτοπόρους όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή!

Το φιλμ του αγώνα

Στο 14' εκτέλεσε φάουλ ο Χαρίτος, ο Διαμαντόπουλος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 22' ο Καραχάλιος απείλησε με απευθείας φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 44' ο Καλαντζής έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χαρίτος εκτέλεσε φάουλ, ο Καφαντάρης ο έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά απέκρουσε ο Ρηγανάς.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48', ο Διαμαντόπουλος έκανε τη σέντρα ο Καφαντάρης έπιασε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά έδιωξαν οι αμυντικοί.
Στο 55' ο Καραχάλιος έκανε τη σέντρα και ο Κωνσταντόπουλος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε το 0-1.
Στο 58' ο Χαρίτος με απευθείας φάουλ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια άουτ.
Στο 75' ο Χαρίτος έκανε την πάσα στον Κατσικά και αυτός έκανε το σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία και το γκολ δεν μέτρησε.
Στο 86' ο Καλαντζής βρήκε τον Αθανασόπουλο που σκόραρε αλλά και πάλι το γκολ δεν μέτρησε αφού ο βοηθός είχε σηκώσει την σημαία.
Ο Γκόφας διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση του βοηθού και αποβλήθηκε.
Στο 90' αποβλήθηκε με β' κίτρινη κάρτα ο Ντερτιλής της Κορίνθου.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Ντερτιλής, Φίλης, Τσάτσος (68' Κατσικάς), Τσορμπατζίδης, Σπυρόπουλος, Διαμαντόπουλος (85' Αμπαδιωτάκης), Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερμενίδης, Χαρίτος (78' Λούβρης).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ρηγανάς, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Κωνσταντόπουλος, Τσόπελας, Μαρτίνος, Καραχάλιος (58' Πούτσης), Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος (78' Αθανασόπουλος), Σκόνδρας, Καλαντζής (89' Μπελεβέτης).