Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 12:02

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Διπλό με Πινδώνη - Λαθύρη, αλλά χωρίς αντίκρισμα

Γράφτηκε από τον
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Διπλό με Πινδώνη - Λαθύρη, αλλά χωρίς αντίκρισμα

 

Την άσχημη παράδοση που είχε κόντρα στην Ερμιονίδα έσπασε χθες η Καλαμάτα.

Στην έκτη της συνάντηση με την ομάδα της Αργολίδας οι “μελανόλευκοι” πέτυχαν την πρώτη τους νίκη με 2-0, η οποία ωστόσο δεν έχει αντίκρυσμα όσον αφορά τη μάχη του τίτλου.

Και αυτό γιατί ο Ασπρόπυργος πέρασε εύκολα και από την Τρίπολη επικρατώντας 3-0 του Παναρκαδικού. Ετσι η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα παραμένει πρώτη ενώ την τελευταία αγωνιστική αναμένεται να έχει επίσης εύκολο έργο καθώς θα υποδεχθεί την αδύναμη Ενωση Λέρνας.

Η πρώτη θέση και η απευθείας άνοδος λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πάει στον Ασπρόπυργο με την Καλαμάτα να περιορίζεται στην 2η θέση και να ελπίζει σε αναδιάρθρωση ώστε να της δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο μέσω μπαράζ.

Η Καλαμάτα πλήρωσε τις απώλειες σε θεωρητικά εύκολα ματς που είχε στον β’ γύρο, χάνοντας το σημαντικό προβάδισμα των 7 βαθμών που είχε κάποια στιγμή, όπως βέβαια και την τραγική εμφάνιση της στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής όπου έχασε με 5-0 από τον Ασπρόπυργο.

Στο χθεσινό ματς η Καλαμάτα χτύπησε στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, στο 4’ με τον Πινδώνη και στο 47’ με τον Λαθύρη.

Το ματς παρακολούθησαν και περίπου 30 φίλοι της Καλαμάτας.

Φάσεις και γκολ

Στο 4′ η Καλαμάτα προηγήθηκε όταν από φάουλ του Μάρκοβιτς και απόκρουση της άμυνας σε πρώτο χρόνο, ο Πινδώνης από θέση μέσα δεξιά πέτυχε το 0-1.

Στο επόμενο λεπτό μεγάλη ευκαιρία για την Ερμιονίδα όταν από σέντρα, ο Βασιλέρης βγήκε μόνος απέναντι στον Κασωτάκη αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 33′ διπλή ευκαιρία για την Καλαμάτα, με τον Γκιμούση να αποκρούει προσπάθειες των Γιόνδη και Πέριτς.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης έγινε το 0-2. Απο λάθος της άμυνας από δεξιά, ο Λαθύρης έκλεψε, μπήκε και πλάσαρε εύστοχα τον Γκιμούση γράφοντας το 0-2 στο 47’.

Στην συνέχεια η Καλαμάτα έλεγξε το ρυθμό και το ματς δεν είχε να επιδείξει πολλά πράγματα, πέρα από ένα σουτ του Σαλταπίδα στο 78′ και ένα μακρινό του Μάρκοβιτς στο 90′ που δεν βρήκαν στόχο. Η ομάδα της Καλαμάτας τελείωσε με 10 παίκτες, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με β’ κίτρινη ο Πινδώνης.

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Γκιμούσης- Τζιέρης, Βιρβίλης, Μπιμπισίδης, Σαμαράς- Γεωργακόπουλος (60′ Κατσέτης), Κορνελάτος (65′ Σαλταπίδας), Πούτση- Νικολόπουλος, Τριμπόνιας (46′ Νικολούδης), Βασιλέρης (46′ Κάλα).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τάμπας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Χίλγκεν, Ζαχαρόπουλος, Πέριτς, Πινδώνης, Γιόνδης (85’ Μπίζος), Μάρκοβιτς (91′ Αθανασόπουλος), Λαθύρης (60′ Φουάσης).