Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 18:03

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: Επέστρεψε στις νίκες με Τσουλάκο και Κουντάνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με τέρματα που σημείωσε στο β’ ημίχρονο ο Απόλλων Καλαμάτας επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς επικράτησε του συμπολίτη του Ολυμπιακού, προχθές στο γήπεδο του Ασπροχώματος με 2-0.

Απόλλωνας και Ολυμπιακός για τους δικούς τους λόγους ήθελαν τη νίκη και το έδειξαν από το ξεκίνημα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπου δημιούργησαν πολλές φάσεις για γκολ και να μπορέσουν να φτάσουν στο στόχο τους. Οι γηπεδούχοι για να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά από δύο ισοπαλίες εντός έδρας με Τέλλο Αγρα, Πανθουριακό και ενδιάμεσα μία ήττα εκτός από τον Εθνικό Μελιγαλά. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι για να διατηρήσουν τις ελπίδες που έχουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Ο Απόλλωνας κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο β’ ημίχρονο σε δύο από τις ευκαιρίες που δημιούργησε στη διάρκεια του 90λεπτου και να φτάσει στη νίκη, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” παρά τη διάθεση του, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γιακουμή και έτσι έφυγαν άπρακτοι από το παιχνίδι με το μόνο θετικό, την αξιόλογη εμφάνιση.

Φάσεις - γκολ

Στο 2’ συρτή σέντρα του Αλεξανδρόπουλου στην περιοχή για τον Σαραντόπουλο αυτός έκανε το κοντινό πλασέ, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. Στο 10’ σουτ του Κορομηλά μέσα από την περιοχή η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 36’ ο Αλεξόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας έφτασε στην περιοχή κινούμενος στο ημικύκλιο προχώρησε και αντί για σουτ προτίμησε να πασάρει στον Δ. Τσουλάκο ο οποίος σούταρε αμέσως μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 39’ σέντρα του Μαγουλιανίτη στο β’ δοκάρι για τον Κ. Μάλαμα, αυτός σούταρε αμέσως και η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 40’ ο Αλεξόπουλος μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να επωφεληθεί και να απειλήσει την εστία του Αγγελόπουλου καθώς βρισκόταν υπό πίεση δύο αμυντικών που κατάφεραν να του αποσπάσουν την μπάλα και να αποσοβήσουν τον κίνδυνο για την ομάδα τους. Στο 42’ ο Αντωνόπουλος επιχείρησε να διώξει την μπάλα αντί να την μπλοκάρει, όμως την έστειλε πάνω στον Τσούκλερη, αυτός έκανε αμέσως το σουτ και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού την βρήκε με τα χέρια όσο έπρεπε και την έστειλε να περάσει κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο επόμενο λεπτό ο Τσούκλερης εκτέλεσε το κόρνερ, εκεί όπου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Παχής και με καρφωτή κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει όμως πάνω στη γραμμή ο Κ. Μπούνας πρόλαβε και την έδιωξε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αλεξόπουλος που έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή πλάσαρε συρτά αλλά την έστειλε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 44’ σουτ τον Κορομηλά μέσα από την περιοχή η μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 45’ ο Σαραντόπουλος μπήκε στην περιοχή απέφυγε έναν αμυντικό και βλέποντας τον Γιακουμή να επιχειρεί έξοδο σούταρε όμως ο νεαρός τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια. Στο 47’ σέντρα του Τσούκλερη στο β’ δοκάρι για τον Δ. Τσουλάκο, που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Αντωνόπουλου και έκανε έτσι το 1-0. Στο 52 συρτή σέντρα του Αλεξανδροπούλου για τον Κορομηλά αυτός δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 56’ κόρνερ του Τσούκλερη δεν μπόρεσε να διώξει ο Αντωνόπουλος με γροθιές, υπό την πίεση των Δ. Τσουλάκου, Καραχάλιου και η μπάλα έφτασε στον Κουντάνη, ο οποίος με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα και πέτυχε το 2-0. Στο 72’ σέντρα του Αλεξόπουλου στη μικρή περιοχή για τον Δ. Τσουλάκο, αυτός όμως ήταν λίγο πιο μπροστά από την μπάλα η οποία χτύπησε στο πόδι του και έτσι χάθηκε η ευκαιρία για να απειλήσει την εστία του Αντωνόπουλου. Στο 77’ ο Σαραντόπουλος λίγο κάτω από το κέντρο έχασε την μπάλα από την πίεση των παικτών του Απόλλωνα, αποδέκτης έγινε ο Αλεξόπουλος που μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 82’ ο Τσούνι έκανε το σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 86’ φάουλ του Αλεξανδροπούλου από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Γιακουμή, που απέκρουσε εύκολα και στη συνέχεια την μπλόκαρε. Στο 92’ σουτ του Σπανού λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα άουτ από το κάθετο.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ηλ. Τσουλάκος, με βοηθούς διαιτητές τους Ρηγόπουλο και Π. Νικολόπουλο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Παχής, Περιβολάρης (85’ Σπανός), Κουντάνης, Δ. Τσουλάκος, Στραβάκος, Αλεξόπουλος, Βασιλόπουλος, Τσούκλερης (89’ Κ.Π. Μπούνας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αντωνόπουλος, Κ. Μπούνας (85’ Γιαννόπουλος), Μπαζάνης, Σκιάς, Γαβράς, Μαγουλιανίτης (62’ Τσούνι), Κ. Μάλαμας, Μπέρμπερη (76’ Τσαναλίας), Σαραντόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Κορομηλάς.